Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2012

Bloggandet uteblev

Av Corina - 23 oktober 2012 06:50

Som ni märkt uteblev bloggandet både söndag och måndag för min del. Ibland har man bara inte orken till att blogga.


 


Jag har en tuff vecka nu. Dag 1 (måndag) har passerat. Nu tre arbetsdagar till innan en ledig dag. Sedan ytterligare tre arbetsdagar på det.

Jag funderar lite över varför man egentligen har gått ner på deltid (80%).

Men det värsta är ju att om man nämner detta för ledningen får man bara höra att schemat ska vara verksamhetsanpassat.

Och detta betyder tydligen att man ska jobba varenda dag snart ! Det har verkligen gått utför måste jag säga. När jag började arbeta deltid (75%) hade man 20 arbetstillfällen på sex veckor (166,3 timmar). På samma tjänstgöringsgrad har man nu 26 arbetstillfällen. Detta betyder en massa duttande med halvdagar hit å halvdagar dit och dessutom ingen personal på eftermiddagarna.

När man nämner detta dilemma får man näst intill ingen förståelse alls ! Skrämmande i mina ögon. Istället ofrågasätts det varför man inte hinner göra vissa saker.

1 + 1 = 2 eller hur ?

   


Rönnbären lyser röda från i övrigt kala grenar nu. Alla löven med de vackra färgerna har singlat ner till marken. Nu väntar man på snön istället. Men den verkar låta vänta på sig ett tag till.  


           


Tog några foton ute under helgen. Blev inte så värst många men så pass att jag lägger upp dom i bloggen i alla fall. Och jag är hittills nöjd med min ny kompis Nikon D5100 !


               


Så min orkide´ som blommar vidare och som kommer med ny stängel med nya knoppar.

Jag vet inte hur jag burit mig åt men fin är det verkligen !

Vågar inte sätta om denna, sist jag dristade mig till att sätta om en orkide´så dog den ganska omgående fast jag gjorde efter konstens alla regler. Så denna röra jag inte annat än att ge den vatten en gång i veckan ;)


 


Avslutar detta inlägg med ett äpple.


Nu får ni ha en fortsatt härlig tisdag. Vi ses ! 




  




 
 
Margit

Margit

23 oktober 2012 09:01

Ja arbetsgivaren "uttnyttjar" deltiderna..så att det blir flera arbetstillfällen..och då kan dom ringa in dom och gå extra..vanliga veckodagar utan att det blir "Kvall"...
Fina bilder du tar..och duktig du är, att få orkideerna att blomma om..
Kram!!!

http://margiholm.blogg.se

 
Spanaren

Spanaren

23 oktober 2012 12:19

En bloggvän till mig jobbar varje vecka och helger ... lite lediga dagar här och där. Kan gå av vid midnatt och sedan på tidigt nästa morgon osv. Ingen hänsyn tas till kroppens vila. Vad hon jobbar med ... inom vården på ett lasarett.
Arbetstagaren ska ge allt medan arbetsgivaren klagar att detta går inte ihop ... så jobbar mera ;.)

Fina foton och gillade ditt äpple jättemycket/kram

http://spanaren66.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

23 oktober 2012 13:08

Detta med bloggen får ju inte bli något krav.
Så många fina foton du bjuder oss på
Ha det gott// Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

23 oktober 2012 22:17

En rofylld bild med en entusiastisk fiskare som kämpar för att få fisk på tallriken.
Trist att det blir så tokigt med arbetstiderna, men det är väll alltid så att någon skall bli lidande, det hör till dagens samhälle inget får vara helt bra för alla, det är inte så det styrs i dag.
Kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

24 oktober 2012 13:21

Ja det går utför med vård, omsorg och skola, det är bara att konstatera att det är som ett sjunkande skepp. Undra om det finns en förbättring i sikte ?

och så är vi två som inte kan orkider så bra :)

http://carri.bloggplatsen.se

 
kristina

kristina

24 oktober 2012 13:25

För att det ska bli förändringar så måste man säga ifrån. Jag beundrar dig som gör det, det är alltid många som klagar men vågar inte säga något.
Har ni det jobbigare uppåt landet än vi har är. Jag har en vän i Ö-vik, hon jobbar i vården och är så trött och slut. Jag har vänner härmed, men det verkar inte som de har de så tufft som ni. Jag kan ha fel.
Go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards