Corinas Blogg

Alla inlägg den 17 juli 2021

Av Corina - 17 juli 2021 07:49

 

Denna sommar har inneburit lite nya rutiner i detta huset.

Dottern har ju flyttat hem igen och med henne följde ju lilla Casper också.

Och eftersom dottern jobbar för fullt har det liksom hamnat på min och makens lott det där med Casper.

 

En underbar liten kille är det som hälsar god morgon varje dag med ett gnork. Sedan sätter han sig och väntar på sin frukost. Sedan är dagen igång enligt honom kan man väl säga. Då kör han igång med dagens första race här hemma. Pennor, papperstussar och annat löst ska obönhörligen dödas liksom alla eventuella flugor och småkryp.

En liten varning för lågt flygande kattunge är utfärdat :)

Efter det är det så toalettbesök och sedan blir det oftast en powernap på lämpligt ställe, där man befinner sig liksom. Idag blev det köksbordet.......


Under dagen följer han med som en skugga hela tiden. Man får passa fötterna så man inte trampar på honom, han är med överallt. 

Höjdpunkten är när det kommer till att gå ut. När man fått på honom selen då sitter han vid dörren och gnorkar tills man öppnar den. Några timmars utevistelse per dag har det hittills blivit då min tid ofta tillbringas i skuggan på altanen när det är varmt. Ute roar han sig med att jaga allt som rör på sig :)

Försöker stoppa trädklättring då han än så länge har sele och koppel när han är ute. Efter kastreringen är det meningen att han ska få gå ut lös.

All trädklättring har inte lyckats undvikas men då har hans matte varit hemma och fått trassla ut det hela.

 

Kvällarna är ofta väldigt lugna här hemma. Casper däckar oftas i soffan med mig. Han är oftast helt slut efter några timmar utomhus :)

Omkring kl 22 brukar han vakna till en stund och göra några race. Sedan när alla i huset lagt sig brukar det bli lugnt igen. Oftast sover Casper uppe på andra våningen med sonen och dottern. Någon enstaka gång har han sovit med mig och gubben.


   

Under sommaren är de andra två katterna Ulla och Simba mestadels ute så än betraktas denna svarta lilla varelse som ett Ufo i deras ögon även om det ändå går ganska bra ändå.

Casper vill ju busa men de stora katterna markerar tydligt och Casper lyder bra. Får väl se hur det går när det blir sämre väder och höst. Jag tror dock att det kommer att gå bra. 


Livet med katt är bara så fantastiskt ! Älskar alla tre pälsbollarna !

 


Får önska alla en härlig lördag då.

Gnork på er önskar Casper också.

Cyberkram !




Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards