Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2010

Av Corina - 12 september 2010 07:36

Det slår aldrig fel ! När skördemarknaden närmar sig drabbas jag av förkylning och blir som en disktrasa. Minst sagt irriterande ! Och jag kan inte skippa arrangemanget heller för att ligga hemma och snörvla. Måste dit i starten i alla fall för att hjälpa till och ta lite foton. Men jag kan ju säga att inte ser jag fram emot det inte.

Vaknade redan kl 06.00 idag eftersom näsan är täppt och jag hostar. Maken hade redan åkt ut till älgskogen då. Men han glömde sin radio, den ligger i hallen. SMS:ade men han hade fått låna en radio så han klarar sig idag i alla fall. Det är nästan så att man ska stiga upp och se till att han får med sig allt, som när man skickar barnen till skolan :)

Nå mot Alvedonen och kaffet så kanske jag piggnar till lite i alla fall.


Ha en fortsatt bra Söndag.

Av Corina - 11 september 2010 08:28

http://www.folkbladet.nu/?p=180913


Detta repotage kommer från det äldreboende där även jag arbetar. Och visst är det bra att det skrivs i tidningarna. Men varför så vansinnigt menlöst ? Bla bla bla, bara menlöst.

¨Det behövs åtgärder genast ! Personalen går ju på knäna, kan man inte se det ?

Och varför inte tala om att mera nedskärningar är planerade ?


Men som sagt det är verkligen bra att problemen belyses i media, äntligen ! Jag vill inte kalla vår demensvård det ordet utan det har blivit ett sätt att förvara våra gamla och dementa. Det har jag tyckt länge och det står jag fast vid, sådeså !

Av Corina - 9 september 2010 19:06

Jag antar att det var fler än jag som såg repotaget om demensvården på TV igår. Och jag kan bara säga : ÄNTLIGEN !


Äntligen kommer det fram i ljuset det jag försökt säga länge nu, och fler med mig försökt framföra till olika ledande personer.

Umeå Kommuns Lennart Holmlund var snabb att slå ifrån sig. I dagens Västerbottenskuriren fråntar han sig ansvaret. 

http://www.vk.se/Article.jsp?article=375333


Jag får hoppas att Lennart med flera tar sig en funderare, dom blir ju gamla så småningom dom också och troligen sjukliga även dom. Vem tror dom ska ta hand om dom den dagen ?


http://blogg.vk.se/mattiaslarsson/2010/09/09/lennart-h-utan-ansvar-for-alderomsorgen-187926


Dom som framträder i VK vill jag ge en blomma för att dom säger vad dom tycker. För personalen lyssnar ju ingen på.

Av Corina - 8 september 2010 20:41

Officiellt är jag ju inne på dag 2.


Enligt önskemål kommer här min längd : 169 cm


Vad har jag då ätit under dagen ?

Ett glas fil och några nötter till frukost (försöker lära mig äta frukost)

Mellanmål på jobbet 1/2 äpple och lite nötter plus kaffe utan mjölk och vatten.

Lunch på jobbet makrill i tomatsås, potatis, grönsallad och kokta grönsaker (blandade). Till det vatten som dryck plus en kopp kaffe utan socker och mjölk.

Mellanmål på jobbet 1/2 äpple och några nötter, svart kaffe och vatten.

Middag hemma köttfärssås på älgkött,potatis,lite kokta varma blandade grönsaker och en sallad på ruckola,tomat,gurka,grön paprika.En hård smörgås med Becel och vatten till dryck.

Kvällsmålet har jag inte hunnit med ännu men det lutar åt lite fil och det som blev kvar av makrillen jag åt till lunch,en kopp te och mera vatten.


Jag kommer naturligtvis att variera kosten men håller just nu som bäst på att verkligen försöka äta sex mål om dagen. Och det är inte lätt när man inte är van vid detta. Ska även botanisera lite mera bland olika grönsaker också. Måste handla imorgon. Men idag har jag varit lagom mätt hela dagen och har inte varit sötsugen en endaste gång. Har varit pigg och glad exakt hela dagen, jobbet har gått som en dans ! Eftersom man ska dricka rätt mycket vatten under dagen har det blivit en del toalettbesök men enligt expertisen kommer detta att bli bättre efter ett tag. Vattnet hjälper till att rensa ur kroppen :)


Efter middagen tog jag en hyfsat rask promenad och var väl ute ca 30 minuter. Eftersom jag verkligen fuskat med motion mjukstartar jag och det trodde min coatch också var en god ide. Gick vägen ett tag men valde sedan och traska  ute i åkrarna istället. Mera motstånd :) Ska också investera i ett par gåstavar, det tror jag på.Hade med mig kameran så jag fotade lite också :) Promenaderna blir lite mera trevliga då.......motiveringen är ju viktig.


Nu har jag laddat matlådan för morgondagen också, kyckling och råris bland alla trevliga grönsaker. Kycklingen kryddad med honung och örtsalt.Smakar mums :) Mellanmålen får bli äpple och nötter imorgon med, gillar nötter :)


Nu dags för kvällsmålet och lite Tv kanske.    

Av Corina - 7 september 2010 12:57

Under denna kategori kommer ni att kunna följa min väg mot ett lättare liv är det meningen.

Startade ju som bekant igår med första besöket på Xtravagansa där jag ingår i en specialgrupp som ska tappa vikt under en längre tid (12 månader).

Man ändrar matintaget, kör mental träning och naturligtvis träning med kroppen.


Man sätter upp ett viktmål, i mitt fall är det 65 kg (som jag vägde innan mina två graviditeter). Så väljer man om man vill gå på hel fart eller halv fart. Enkelt beskrivet är halv fart att fortsätta äta vanlig mat men lite annorlunda. Hel fart betyder att man äter specialkost som xtravagansa kommit fram med som ger en snabbare viktnedgång.

Just nu har jag valt halv fart men jag kan ändra mig senare om jag vill. Får se hur det blir med den saken.

Min grupp träffas en gång per vecka för att peppa varandra och ventilera eventuella problem,funderingar. Första riktiga träffen är den 15/9.

Den 23/9 ska jag påbörja min träning i deras gym är det meningen. Då får jag hjälp med detta. Kommer också att ta promenader, till att börja med två ggr per vecka.


Jag är vägd nu i starten men vikten är inget vi fokuserar på. Meningen är att man ska upptäcka när kläderna blir vidare. Jag ser fram emot att "tappa byxorna" om man säger så :)

I starten väger jag dock 104,7 kg och min målvikt är då 65 kg. Det är en bit att gå kan man väl säga.


Idag har jag lyssnat till första delen av den skiva som ingår i den mentala träningen. Den ska jag lyssna till minst en gång per dag nu i början.

Har ätit frukost, mellanmål och lunch hittills idag. Ett mellanmål till hinner jag troligen med innan jag ska till jobbet och sedan middag på jobbet och ett kvällsmål när jag kommer hem.


Återkommer med vad det är jag äter i senare inlägg. 

Av Corina - 6 september 2010 19:04

Ny vecka igen efter en rätt bra arbetshelg. Lugnt på avdelningen.


Idag har jag då på allvar startat mitt nya liv tillsammans med Xtravaganza. Matmässigt har jag startat under helgen faktiskt. Och inte behöver man gå hungrig i alla fall. Ska äta 6 mål om dagen men de flesta målen är mellanmål och med andra ord inte så stora. Och man får äta det mesta vilket känns ganska bra. Den 15/9 är första riktiga träffen med hela gruppen. Blir spännande. Sedan blir det introduktion till styrketräning för min del den 23/9. Min avsikt är att träna två gånger i veckan såhär i starten så fram till den 23:e blir det promenader. Har just varit ut en sväng. När man som jag låtit allt bero under så lång tid tar det emot lite faktiskt. Men jag har inte en tanke på att ge upp nu, nä nu ska tanten bli lättare.

Jag fick väga mig idag och det var väl inte någon lycklig erfarenhet. Vågen stannade på modiga 104,7 kg så nog behöver jag få bort lite fett alltid ! Men hädanefter ska vikten raderas ur mitt medvetande. Nu blir det måttband och att kolla när kläderna börjar kännas större. Målet är att om 12 månader vara nere i vikten 65 kg, vilket jag vägde innan barnen föddes. Nu är det bara att kämpa på.

Mental träning ingår också för att ändra min egen inställning och hitta rätt liv igen, få det hela att bli roligt. Och som det känns nu ska det gå bra. Jag ska banne mig åter igen orka hänga med på barnens aktiviteter och kunna delta utan att känna mig som en flodhäst !

Rapporterar fortlöpande om hur det går, självklart !


Carpe Diem

Av Corina - 2 september 2010 21:26

Idag har jag firat min pappa som fyller 70 år idag. Hurra,hurra,hurra,hurra !

  

Min numera 70 åriga pappa.

  

Pappas fru som går under namnet "Momme"

    

  

Förutom Wiskey köpte vi med oss en tårta också. Pappa ska ha öppet hus på lördag men jag jobbar då. Därför valde jag att gratta honom på rätt dag istället. Därför var det bara jag och gubben min som var där just idag. Jag hoppas hans firande på lördag blir trevligt. Lite synd att inte kunna vara med.Hade varit trevligt att träffa alla som kommer dit.


Har också hunnit vara och handla mat idag. Och ikväll spelade Alma match dessutom så dagen har varit fulltecknad. Har foton från matchen men har inte orkat kika igenom dessa ännu.


Nu ska jag ha en kopp te sedan ska jag sova hade jag tänkt.


Carpe Diem

Av Corina - 1 september 2010 10:55

Så är allt som vanligt igen. Hela familjen är åter hemma. Igår kom sonen hem från sin klassresa. Dom hade haft en trevlig tripp till Gotland men ett lite längre stopp i Stockholm också. Dom var nöjd och glada men väldigt trötta hela klassen, även läraren och medföljande föräldrar var mycket trötta.


Idag skoldag igen. Sonen är på sin första dag på Grubbeskolan där han ska gå högstadiet nästa år. Dom ska vara en dag i veckan på Grubbeskolan som en form av inskolning till högstadiet. Blev lite stressigt då den bussen går över en halvtimme tidigare på morgonen och jag glömde väcka sonen lite tidigare. Men han hann med bussen i alla fall men han gormade lite över att vi glömt väcka honom. Lovade att inte glömma fler gånger :)


Själv ska jag jobba kvällen med start kl 16. Har plockat in krusbär på morgonen. Tog en 30 minuters promenad också, blev aningen kort då jag fått ett skavsår på höger fot (som vanligt för min del med nya skor). Har satt dit ett skavsårsplåster och hoppas det ska läka snabbt. I annat fall blir det att promenera med sandaler ett tag. Röra på mig måste jag bara.


Den 6 september skrivs jag in på extravaganza tillsammans med nio andra speciellt utvalda personer. Då är det meningen att min viktnedgång ska starta på allvar. Målet är solklart för min del, jag ska i mina jeans som jag köpte innan jag började arbeta natt. Detta betyder att 15-20 kg ska arbetas bort med bättre mat, motion och motivation. Ni kommer att uppdateras här på bloggen......ett led i att motivera mig till att fullfölja detta. Så full fart mot mitt nya lättare liv med andra ord. Jag har ju redan startat egentligen eftersom jag slutat röka........


Carpe Diem

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards