Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2009

Av Corina - 16 september 2009 15:29

Kl. 21:18  Satt jag extravak. Fick ett larm från annan avdelning via mobilen som bröts. Så jag var tvungen att kolla upp vad som hände. Kom in på avdelningen och möts där av två gubbar i stridsläge och mellan dom står personalen och försöker tappert avstyra slagsmålet. Tar undan ena gubben så att den andra får en chans att vända om till sitt eget rum. Rundan till övriga avdelningar blir snabb för jag måste tillbaka till extravakuppdraget.

Kl.23.30 Alla är lagda på alla avdelningar och jag kan med lite tur nu sitta i lugn och ro på mitt extravak ett tag. Kanske hinner jag dricka kaffe och får en frukt också.

Kl.01:05 Har åter igen varit och avstyrt bråk, samma gubbe som förra gången. Han har ingen extra lugnande att få annat än Stesolid Supp. Och om någon kan tala om hur vi kan ge den då farbron sparkas, nyps, slåss, bits och spottas utan att det blir ett övergrepp tar jag emot förslagen gladeligen !

Kl.02:00 Dags för min vanliga runda i huset. Får avlösning med extravaket en stund.

Kl. 03:30 Åter på min post som extravak. Lugnt i huset äntligen ! Den sjuka damen har just fått smärtstillande.

Efter detta ringer avdelningen ovanför mig om en dam som inte vill lägga sig och är aggressiv. Går upp och lyckas till slut med lock och pock att få tanten till sängen igen Glad. Snabbt tillbaka till extravak efter denna utryckning. Börjar se en förändring på andningen hos den sjuka damen. Kl. 04:30 Jag kan konstatera att damen avlidit lugnt och stilla. Vilken lättnad efter en lång kamp. Nu får hon lugn och ro !

Strax efter dödsfallet ringer telefonen igen. Utryckning till avdelningen ovanför eftersom en farbror vaknat och vill stiga upp. Måste hjälpa honom med en gång eftersom han i annat fall rycker ut sin katater och det vill vi inte.

Nattpatrullens SSK kommer och konstaterar dödsfallet och tar de kontakter som behövs i ärendet och gör dokumetation. Fixar nödvändiga papper och fäster id-band på den avlidnes fotled. Efter detta är det vår tur att ta över igen. Vi ska göra iordning den avlidne innan dagpersonalen kommer. Tvättar och klär på den avlidne. Jag väljer kläderna eftersom jag vårdat denna dam under många år och vet vad hon velat ha. Det blir kjol och blus....hon har alltid tyckt om att ha just kjol Glad. Hon blir så fin ! Sedan städar vi till i rummet. Lägger fram en vit duk på sängbordet tillsammans med ljus och psalmbok och bibel. Vi ställer upp fönstret i badrummet för att vädra och få in lite extra kyla också. Sedan släcker vi ner, tar ett eget sista farväl och stänger dörren till rummet. Efter detta är då i alla fall jag totalt slut ! Jag får nu i alla fall sätta mig ner, ta en kopp kaffe och läsa tidningen innan dagpersonalen kommer och jag kan lämna rapport.Den avlidna damens anhöriga skulle komma kl.09:00

Idag kan jag gå hem kl. 06:50 vilket är ganska tidigt.


Detta var den gångna nattens vedermödor. Nu har jag sovit och kommit mig upp också. Är nu ledig nio dagar och det ska bli härligt !

Dags att börja med middagen för att sedan köra dottern ner till Umeå för dansträningen. Ha en bra fortsatt dag. Hinner kanske titta in till er alla senare under kvällen ! Kramis !

Av Corina - 15 september 2009 14:58

Ja så är det i alla fall för min del Glad. Har sovit sisådär, verit varmt i mitt sovrum denna dag eftersom solen skiner för fullt här hos oss. Vaknade svettig kl 13.30 idag. Steg då upp och duschade. Härligt ! Maken hade kaffet klart när jag kom upp, han är bara bäst min gubbe Kyss.


Inga barn har kommit hem ännu men sonen är nog snart hemma.Dottern är på körövning så hon måste hämtas kl 16. Det får maken ta hand om idag.


Nej Ruth jag köpte ingen honung på marknaden eftersom jag har just den honungen hemma, alltid :) Den finns på byns affär året runt till samma pris som på marknaden :) En fantastisk honung som är perfekt till mitt te på kvällarna Flört.

Det jag köpte var två par örhängen och fyra lotter varav jag vann på två lotter, två ljusstakar i mässingliknande material och fyra små oljelampor att sätta ute i järnmaterial tror jag det är.Jag får fota mina vinster så får ni se dom. Är svårt att förklara.Så nu måste jag köpa lampolja till lamporna jag vann.Dom kommer att bli perfekta ute vid bron i vintermörkret Glad


För övrigt blir det inget speciellt denna dag. Orkar inte. Ska ju jobba en natt till. Sedan blir jag kångledig igen. Får se om det blir extravak även denna natt, man vet aldrig. Gamla damer är seglivade måste jag säga.Hon har ju klarat sig snart en vecka utan att få i sig vare sig vätska eller mat ! Människan är otrolig egentligen.

Återkommer senare i ämnet jobbet.


Nu får ni ha en fortsatt bra dag ! Kramis !

Av Corina - 15 september 2009 00:25

Kl 20.40: Anländer till jobbet. Rapport som inte verkar speciellt rolig. Orolig kväll på min startavdelning. Men det är lugnt när jag kommer i alla fall.


Kl 21.10 : Första ringningen. En farbror som vandrar runt utan byxor. Måste dit och hjälpa till med påtagandet av ny blöja med tillhörande byxa för att sedan få honom åter till sängen. Passar då också på att göra min första runda på alla avdelningar. Blir sittande på en avdelning för lite struntprat tills mobilen ringer igen. Nytt hjälpbehov. Ilar iväg med raska steg.


Sitter en stund extravak för att sedan återvända till startavdelningen och hjälper där till med att lägga de två som fortfarande sitter upp.

Kl 23.00 är jag tillbaka till extravaksplatsen och där lär jag bli kvar denna natt med avbrott för den sedvanliga vandringen mellan avdelningarna kl.02.00,om ingen ringer om hjälp innan vill säga.


På återhörande.

Av Corina - 14 september 2009 15:55

     Wanilla vill inte riktigt delta när man plockar fram kameran längre. Hon är synnerligen ovillig att posera. Så bilderna blir ju därefter såklart. Men här är hon, i alla fall hennes huvud för hon vägrade att ställa sig upp medan jag höll i kameran Flört. Lite mera päls på damen i fråga så ska hon ut i ringarna igen är det meningen. Sedan blir det mera bäbisar för hennes del. Troligen en hane från Canada om uppfödaren får som han vill. Återkommer i det ärendet vid senare tillfälle.

Hon mår i alla fall bra, är synnerligen pigg och allert. Har aldrig varit så lätt att aktivera i hela hennes liv ! Kan hämta pinnar och bollar i evigheter numera och hänger med i väldans fart när maken cyklar med henne. Är riktigt roligt att ha henne med sig numera Skrattande.


    


Av Corina - 14 september 2009 12:27


Utan Ruths instruktion om var man lägger in embedkoder hade jag nog inte haft en aning hur jag skulle bära mig åt Glad Men nu gick det ju bra. Detta är bilder från skördemarknaden i Tavelsjö från gårdagen. Vädret var ju bara kanon ! Men oj vilken lång dag det blev. Jag var på plats från kl 10.30 fram till ganska exakt kl 17.00.Då hade jag både ont i knät och höfterna eftersom jag lyckats lämna mitt knäskydd hemma. Klantigt eller hur ?


Idag då ? Tja.....en fin dag idag också. Strålande sol. Har varit på promenad för mig själv. Innan jag kom mig hem hade jag skavsår på en fot av mina Walkingskor. Blir snart galen, skorna har jag haft i snart 2 år och fortfarande får jag skavsår på den ena foten. Ont gör det som attans ! Snart kastar jag skorna i soporna fast dom knappt är använda Rynkar på näsan. Nåja, tog bilder såklart men dom får ni se en annan gång Tungan ute.


Dammsugade på morgonen, direkt barnen åkt till skolan. Hann färdigt innan maken kom in från rundan med Wanilla. Hon fick en cykelvända på morgonen. Har varit dåligt med den biten under helgen då maken jagat. Och hon behöver ordentlig motion, rundorna med mig blir knappast att räkna som motion Flört. Såg för den delen att Wanillas mamma fått sluta sina dagar denna sommar, 9 år gammal. 


Barnen ska hämtas kl 17 idag. Båda ska på scouterna efter skolan. Sonen ringde just hem om detta. Tur han ringde, annars hade vi verkligen fått fundera över vart han kan ha tagit vägen som annars kommer hem direkt efter skolan. Ibland är det ordning och reda på gossen !


Ikväll är det dags att gå till jobbet igen. Två nätter jobbar jag nu, sedan långledig igen. Blir nog inga problem.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig dag ! 

Av Corina - 13 september 2009 06:51

Jag sov till halv sju, det var inte illa. Då ville Wanilla verkligen ut med en gång. Morgonbestyren gick snabbt så det blev en kort sväng. Nu har jag fått kaffe också och inte ett ljud uppifrån barnen än heller.

Idag är det skördemarknad det handlar om för hela slanten. Helst ska jag vara där kl 10.30 för att ställa upp borden. Får se om jag hinner tills dess.


På skördemarknaden får jag träffa min ena faster och hennes dotter min kusin. Dom är en av utställarna, visserligen inte grönsaker och sånt utan hantverk. Vävda saker,luffarslöjd,tenntrådsbroderier och lite sniderier brukar dom ha.Dom är duktiga handverkare båda två, har alltid varit det.


Som ni ser har jag bytt layout också. Tyckte jag hade kört med mitt svarta och lila ganska länge. Så hade jag det ju på förra bloggen redan. Mitt psp fungerar ju hyfsat nu så jag testade lite olika under gårdagskvällen. Fastnade för det blåa med hästen. Rätt nöjd blev jag faktiskt i alla fall för nu. Man vet aldrig när jag kan känna för att byta nästa gång :) Är ju inget stort arbete då man kan göra allt själv.


Maken är i skogen. Dom fällde en älg under gårdagen så lottlösa blev dom i alla fall inte.


Så beställde jag änglaörhängen i lavendelblått igår också. Johanna Hallin gör underbara smycken på http://item.blogg.se/

Någon bloggare har tidigare haft henne med i sin blogg varför jag hittade hennes sida och föll för hennes smycken.Till slut blev det ett par örhängen.Blev så glad när jag hittade just örhängena med änglar. Har haft ett par liknande men vid något tillfälle tappade jag ett. Har verkligen sökt för att hitta ett par ersättare. Men till slut så Glad.

Jag kanske kan göra själv så småningom med lite träning. Har varit in på Panduro och kikat på diverse material. Får se om jag beställer i framtiden och provar göra örhängen också.

Kom på att jag måste skaffa nya vinterskor, stön Rynkar på näsan. Gruvar mig alltid inför skoinköp för egen del.Brukar bli dyrt då mina fötter inte godtar vad som helst. Har varit och kollat på Jobi och dom har en modell som jag gillar men helst skulle jag vilja prova också. Lite modigt att bara beställa då skorna kostar runt 800 kr.Å andra sidan har jag handlat av Jobi under många år,både arbetsskor och andra skor och alltid kunnat ha skorna.Jag får fundera vidare på detta för visst vore det ju ganska skönt att slippa springa ut och in i en massa affärer i onödan.Sånt avskyr jag verkligen.


Nä nu måste muggen fyllas på. Önskar er en härlig söndag. Kramis !

Av Corina - 12 september 2009 15:10

   

Petat lite under dagens gång. Man orkar inte pilla i ett streck utan man får ta en paus emellanåt. Så det kan ta sin tid att bli färdig. Bland annat har jag krupit runt golvet och sökt tappade pärlor ett bra tag vilket verkligen tog på humöret. Men det gick över och till slut blev jag ju klar i alla fall Glad  

Av Corina - 12 september 2009 06:04

Så var det lördag morgon. Maken har åkt ut i skogen för att jaga älg. Ute verkar det bli en fin dag. Solen är redan på väg upp här.

Som vanligt vaknar jag tidigt när jag lagt mig tidigat. Kan helt enkelt inte ligga hur länge som  helst för då börjar kroppen göra ont. Så uppe är jag och kaffe har jag framför mig. Barnen sover fortfarande och jag hoppas dom ska göra det lite till faktiskt. Gillar att vara ensam på morgonen.Ska snart gå med Wanilla och samtidigt hämta dagens tidning. Man kan ju läsa på nätet men jag vill ha papperstidningen att kolla i på morgonen till kaffet Skrattande.


Jag har inte planerat dagen ännu. Det hinns väl med så småningom ändå. Huvudsysslan får bli att ha koll på barnen så inte dom hittar på något galet skulle jag tro. Och i tvättstugan finns det ju alltid arbete. Så risken att bli arbetslös är nog synnerligen begränsad. Så ska väl middagen planeras också med två extra munnar att mätta idag. Så hoppas jag få tid till att peta ihop mera smycken också. Pilligt men ganska roligt är det men jag skulle behöva lite mera ledig tid Skrattande.

Funderar på en ensam promenad idag också, med min kamera i det vackra vädret. Det var länge sedan jag hade någon tid till detta och ork. Mitt knä har ju inte varit så snällt den senaste tiden. Men med ett bra knäskydd kan jag faktiskt promenera ganska problemfritt i alla fall. Man kan ju inte helt sluta röra på sig för att kroppen spökar lite. Fast ibland blir man less på ontet faktiskt, knät gör ont och höfterna gör också ont. Helst skulle man villa lägga sig och strunta i allt. Men sicken tur att man inte är sån, eller hur ? Nix, upp och rör på sig bara får man säga till sig själv. Vila sig i form fungerar inte alls Cool.

Och så har jag ju som jag sagt tidigare ökat i omfång efter att jag lagt ner rökningen (nästan helt). Minst tio kilo skulle jag behöva få bort som läget är just nu, helst lite till också. Men hur lätt är det ? När man mycket sällan har någon egen tid heller. Jobbar jag inte så är det annat och andra som pockar på uppmärksamhet. Hade tänkt börja träna i byns gym med något men nu läste jag att dom inte tar emot fler medlemmar. Och ett gym i stan har jag helt enkelt inte råd med Rynkar på näsan.Så jag får nog fortsätta med mina promenader och hoppas det så småningom ger resultat för maten är inte största problemet för min del. Vi äter nyttigt och jag äter inte mycket heller. Undviker godis och fikabröd, ser aldrig åt bullar och kakor även om jag kan bli sugen jag också såklart. Så maken får ännu ett tag ha mycket att tycka om Obestämd.

Nä nu får det vara slut med gnället här. Egentligen mår jag rätt bra ändå, har ju allt man kan önska sig faktiskt !


Kramis ! 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se