Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2009

Av Corina - 22 september 2009 17:08

Tog lite bilder idag på barn och katt framför TV:n. Katten mår aldrig så bra som när han får ha barn runt sig. Då njuter han ohämmat !


       

  

  

Av Corina - 22 september 2009 12:13

Min rygg är varken bättre eller sämre. Fullt arbete med att få på mig sockar på morgonen. Gör så vansinnigt ont att böja upp benet mot kroppen. Sitta länge är ingen kul grej heller och i och ur bilen ska vi inta prata om. Känner igen detta från tidigare erfarenheter och vet att det går över. Men det kan ta lite tid. Men att lägga sig är ingen lösning utan lagom rörelse är det bästa. Så jag kämpar på.

Idag på morgonen har jag varit ut på ett fotouppdrag för hembygdsföreningen. Promenadvägen från kyrkan ner till affären har fått ny beläggning denna dag så nu börjar vägen bli färdig. Vi satte ju björkar tidigare i år. Bilderna finns på hembygdsföreningens galleri. Ett bra uppdrag när jag har ont i ryggen eftersom jag får röra på mig lite lagom. Lite sämre att måsta redigera korten och sedan lägga ut dom på hemsidan. Men nu är det klart i alla fall.


Imorgon ska dottern få ta hål i öronen. Beställde tid för detta idag på morgonen. Så nu hoppas jag hon blir glad. Hon vet att det kommer att göra ont,får se hur det hela avlöper imorgon. Återkommer i ärendet Glad.


Annars blir det väl inte så mycket under dagen. Försöker kombinera lagom rörelse med lite vila emellanåt för att ryggen ska må så bra som möjligt. Får se om jag lyckas tvätta lite, skulle behövas. Fast nu ska jag passa posten och se om jag får materialet så jag kan börja göra mera smycken. Panduro är lite sega att leverera ibland tycker jag. Men det är ju ett stort företag som leverar till många så man får väl ha överseende.


  

Av Corina - 21 september 2009 12:45

Så var det ny vecka igen.

Jag har fortfarande ont i ryggen. Kan inte sitta långa stunder. Känns bättre att vara i rörelse faktiskt. Men att komma sig ner i golvnivå fungerar inte. Hade tänkt ta mig an barnens rum idag men fick ge upp eftersom jag inte kan plocka saker från golvet. Men jag har städat deras garderober i alla fall. Fått bort en massa urvuxna kläder. Och jösses, garderoberna blev ju öde Glad. Sonen skulle verkligen behöva en massa nya kläder. Dottern klarar sig för hon har massor kvar trotts urrensning. Hittade igen användbara vinterskor också och det var ju inte illa. Till en början får dessa skor i alla fall duga tycker jag. Får höra vad barnen tycker ( fast egentligen har det ingen betydelse).


Resten av dagen har jag tänkt ta det lugnt. Vila min rygg lite och se om det ger med sig. Fast så farligt kan det ju inte vara eftersom jag kan röra på mig..........


  

Av Corina - 20 september 2009 08:36

 Ännu en söndag har kommit. Låg till kl 7, vilket är ganska ovanligt för min del. Barnen tog sovmorgon också. Har gäst här hemma, makens barnbarn. Hon är förkyld så jag hoppas verkligen att hon inte smittar ner oss för förkyld vill jag då rakt inte bli. Räcker gott med de krämpor jag redan har. Vet inte vad jag gjorde igår men idag har jag ont i ryggen av bara attan. Mest ont gör det faktiskt att sitta. Känns rätt bra att röra på mig,lite stel är jag men med rörelse känns det bättre. Men fick knappt på mig sockarna idag, gör hemskt ont när jag ska böja upp benet Obestämd.


Ute är det mulet och dimman ligger tät. Riktigt höstväder med andra ord. Men det är inte kallt i alla fall.


Dagens schema.......vi ska tillbringa dagen hemma. Jag ska väl plocka lite som vanligt. Tvätten skulle ha varit vikt och så skulle det ha varit tvättat igen men jag tror det får vara idag. Dammsugaren skulle behöva en runda men det får också vänta tills imorgon. Sopar upp det värsta Glad.

I kväll är det fotboll igen för dottern. Kl 18.00 startar matchen i Ersmark. Länge sedan jag var till Ersmark nu. Mina första sex år i skolan gick jag där. Men det håller ju på att vara ett tag sedan nu Tungan ute. Får se om man känner igen sig.

Måste ut med Wanilla också men det är ingen brådska med det. Morgonturen är avklarad och då kan hon ligga ett bra tag efter den.

Så är det då kyrkovalet idag. Det tar vi på väg till fotbollen. Borde ju inte ta så lång tid att rösta. Sedan är det bara att vänta på resultatet.


Sonen fick en spännande dag i skogen. Fick vara med när dom fällde en kalv och tog hand om den. Han ringde när det just var färdigt och var verkligen exalterad ! Blir nog fler resor tillsammans med pappa på jakt för hans del. Men en halv dag är just nu ganska lagom tydligen. Kanske kan han bli jägare han också Cool. Antagligen är det många som fasar över min inställning, men jag står för den. Äter med gott samvete älgköttet eftersom jag då vet att älgen fått leva i frihet tills den fälldes, så det så !

Maken jagar även idag men det blir nog inte så värst sent eftersom vi har valet och fotbollen att bevista.


Nu ska jag dricka lite mera kaffe och sedan får jag väl se vad det blir av resten. Hänger lite på ryggen idag. Har tagit två alvedon för att lindra lite i alla fall. Det som inte dödar ska ju härda Obestämd.


Kramis !


     


  

  

Av Corina - 19 september 2009 07:29

Lördagen har kommit ännu en gång. Ingen sovmorgon. Vaknade när makens klocka ringde runt fem men det gjorde inte maken Skrattande. Knuffade lite försynt i honom så han kom sig upp. Han ska jaga idag och sonen följde med för första gången. Ska bli spännande att höra vad sonen tyckte om jaktdagen.

Jag låg kvar i sängen men somnade inte om. Runt sextiden gav jag upp. På med kläderna och ut med Wanilla samtidigt som jag hämtade dagens tidning i postlådan.

Sedan gjorde jag kaffe, gav Sixten och Wanilla frukost. Och efter en stund kom dottern upp. När jag läst tidningen kom dottern in i köket för frukost.

Så nu är vi färdiga för denna dagens start. Det blir fotboll på förmiddagen. Dottern har en träningsmatch på hemmaplan. Ska snart leta fram matchstället Flört. Måste in på affären innan matchen. Behöver lite extra för dotterns mage. Hon är lite dålig på att äta på morgonen så jag får skaffa lite yoghurt som hon kan dricka innan matchen. Annars räcker inte orken långt.

Mina bestälda pärlor kom igår. Snabba ryck. Nu väntar jag på övrig utrustning för min smyckestillverkning. Borde komma på måndag tycker jag. 

Dottern tjatar om att ta hål i öronen.Flera av hennes kompisar har fått göra det. Så jag får nog vika mig och kolla upp bra ställen som gör hål i öronen och se på vad det kostar.Ska ta tag i detta nästa vecka hade jag tänkt.

Vi har inte kommit igång med att kolla upp hur stor vår vattenskada är men till veckan ska maken börja arbetet med detta. Hoppas verkligen att det inte är allt för mycket. Problemet är ju att vi blir utan tvättmaskin och vi vet ju inte hur länge. Får gulla med grannen, dom har två, en i huset och en i garaget. Den ena kanske jag kan få tillgång till även när dom inte är hemma.Utan tvättmaskin blir det snabbt katastrof med två barn i huset Förvånad.


Ute är det mulet och regnlikt denna morgon. Hoppas det inte ska regna under matchen.Blir så trist att stå som publik då, och kallt Rynkar på näsan.Wanilla får följa med och titta på matchen idag så kanske blir det lite dåligt med foton.Svårt att både hålla hund och kamera Glad. Men kameran följer med såklart, fattas annat !

Hoppas alla får en härlig lördag. Nu ska jag ha en kopp kaffe till. Kramis !


  

Av Corina - 18 september 2009 14:00

Jag har petat lite med smycken idag. Hade lite kvar hemma,räckte till två par örhängen i alla fall.

   

Svårt att fotografera riktigt bra tycker jag. Men ni får kanske en hum om hur dom ser ut i alla fall. Jag längtar efter när jag får hem det jag beställde igår. Då kan jag komma igång på riktigt med både halsband och örhängen och armband. 

    

Av Corina - 18 september 2009 07:52

Äntligen fredag är det nog många som säger idag. Bland annat mina barn Skrattande. Vad kommer då att ske denna dag ?


Vår ena bil ska besiktas idag, vår SAAB handlar det om. Och maken ska sedan stycka älgen som fälldes senast. Blir nog inte många kilo kött denna gång per jägare men dock lite i alla fall. Min mamma kommer till oss för att få sina räkningar betalda via nätet. Och jag ska väl peta på här hemma lite tillsammans med Wanilla och Sixten. För den oinvigde är Wanilla vår hund och Sixten vår katt Flört.


Mitt paket från Ellos hämtade jag igår. Vinterkläder till barnen iform av täckjackor och täckbyxor. Kläderna passade precis, Almas hade jag faktiskt kunnat välja en storlek större.Men hon kan ha kläderna i alla fall och snygga var dom. Inte fullt en tusenlapp kostade kalaset.


Hittade flera sidor där man kan beställa material till smycken på nätet billigt. Mycket trevligt. Beställde dock ett stort startpaket från Panduro till att börja med och en massa pärlor från ett annat ställe som start. Så får vi se vad det blir. Min tid är ju begränsad så det lär väl dröja innan jag har något att visa upp.

Borde komma igång med stickandet igen också. Barnen skulle behöva nya mössor till sina nya kläder. Får spana efter passande garn nästa gång jag handlar. Mera sockar skulle också behövas.


Denna helg är fullbokad. Alma spelar fotboll både lördag och söndag. Match båda dagarna. Sesångens sista två matcher. Lördag hemmamatch. Den får jag sköta på egen hand. Söndag är det bortamatch. Den kan maken följa med på också.

Så är det Kyrkovalet på söndag, inte att förglömma. För vår del vore det att likna vid en dödssynd att missa just det valet Oskyldig. Maken finns ju valbar på en lista till kyrkovalet så inte kan man skippa valet då och vi är ju aktiva i vår kyrka dessutom. Så någonstans mitt i alla uppdrag måste vi peta in röstningen också. Går nog bra ska ni se Tungan ute.


Jag ska kolla igenom lite kort jag tog under gårdagen också. Om det skulle vara något att visa så uppdaterar jag detta inlägg vid ett senare tillfälle idag. Just nu känns det som om jag skulle behöva en kopp kaffe till. På återseende lite senare idag, hoppas jag Skrattande

Av Corina - 17 september 2009 13:54

Ledig,gissa om det känns bra ? Japp det gör det.


Jag har tvättat tre maskiner idag. Får se när det blir aktuellt nästa gång. Vi har problem med avloppet i tvättstugan. Det måste fixas eftersom vi har fått vatten under mattan. Vi hoppas inte skadan ska vara allt för stor. Vi lär väl upptäcka det när vi kommer under.


Hade tänkt städa idag men lät det vara. Istället har jag färgat håret och klippt gubbens hår. Så har jag beställt lite material för att göra mera smycken. Hoppas få det inom tre dagar, efter helgen med andra ord.Spännande !


Ikväll har dottern fotbollsträning. Dit måste vi i alla fall. Kameran följer med. Kanske blir det några bra bilder.


Kramis till er alla !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards