Corinas Blogg

Alla inlägg under april 2008

Av Corina - 22 april 2008 08:37

Ny dag och nya utmaningar:)


Jobbar kväll idag. Men innan jobbet måste jag köpa överdragsbyxor till dottern.Börjar bli för varmt på dagarna med täckbyxorna nu och för kallt för att vara utan det där lilla extra.


Så har jag hittat ett objektiv till kameran som jag vill ha.Kostar runt 1700 kr.Är i valet och kvalet.Egentligen har man väl inte råd....men jag vill ha det och det är ju egentligen inte dyrt.On Off har objektivet och jag har deras onoffkort.Köpte kameran hos dom också.Tar det nog på kortet och betalar det klart när skattepengarna kommer i juni.Ett zoomobjektiv....så spännande (för mig vill säga som fotar massor).Skulle passa bra nu när jag ska fota kykogårdens alla stenar när snön smält bort.

Blir nog att jag köper det...far i alla fall in på On Off innan jobbet och hör mig för:)

Tror ni jag gör bort mig tro ? Jag är så himla velig såna här gånger och tänker egentligen mest på vad barnen skulle behöva istället.Kanske skulle man tänka mera på sig själv emellanåt...är alla mammor likadana tro ?


Önskar er alla en fortsatt underbar dag !

Av Corina - 21 april 2008 21:35

Hemma hos Wanillas uppfödare finns nu en kull valpar till.En kull som kom till världen med snitt pga att inte tiken öppnade sig tillräckligt.I kullen är det sju valpar.Jag hoppas dom ska växa sig stora och starka även dom.

Jag har inte kikat på dom men mina barn fick se dom när vi senast besökte dom i fredags. 


Och vecka 20 är det dags igen...då har dom en till tik som ska valpa.Blev lite tätt mellan kullarna denna vår men ibland blir det ju så.Dålig planering...eller:) Men det är alltid lika roligt att följa en kull valpar från start oavsett vilkens hund det än är:)


Återkommer med valpbilder när nya finns:)

Av Corina - 21 april 2008 19:36

Ny vecka igen.Oj vad det går fort fram tycker jag.Har jobbat idag,7 till 16 men fick flexa ut kl 15 idag.Härligt att få komma hem lite tidigare.Har hunnit tvätta två maskiner sedan jag kom hem.Har också hunnit sitta å prata strunt med grannfrun också.Nu är det snart kväll för barnen.Dom har just fått i sig lite kvällsfika.


I fredags hade det tydligen varit livat på jobbet:) Jag var ledig.Chefen hade nu lessnat på de många och långa kafferasterna hos avdelningen:) Och hon hade också ledsnat på att städningen på avdelningen inte fungerat ordentligt på länge.Så in hade hon stormat under fredagen med ett städschema i högsta hugg och klargjort att nu var det banne mig dags för ordning och reda.Så idag arbetade det en hel del rätt spaka personer på avdelningen:) Först tyckte jag dom var ovanligt lågmälda innan jag fick höra om chefens räfs och rättarting under fredagen.Då förstod jag varför många verkade lite dämpade.Jag visste ingenting om detta eftersom jag varit ledig.Fick det berättat för mig på morgonen.Så nu har vi ett städschema som betyder att vi ska städa två rum per dag och det är på allas ansvar att det blir utfört och det ska signeras personligen av den som har städat.


 Känns trotts allt trist att måsta starta ett schema för städningen.Jag och fler med mig tycker att det borde fungera i alla fall.Men så är inte fallet för tillfället.

Men detta kanske gör arbetet lättare också då vi oftast är ont om folk.För hjälps man åt går det ganska fort att städa två rum.Och arbetet ter sig inte lika oövervinnerligt.Och det är roligare att städa tillsammans än att städa ensam...tycker i alla fall jag!Jag hoppas i alla fall att det ska fungera denna gång.....jag tror också att det kommer att göra det.

För övrigt har det varit en bra dag på jobbet! Kände mig lite seg på morgonen men när man väl kommer igång går allt av bara farten.Hoppas på en bra dag imorgon också,då jobbar jag kväll och kvällarna är betydligt lättare att jobba än dagen.  

Av Corina - 20 april 2008 10:51

Kan inte låta bli att fundera över sotarnas tillvägagångssätt idag.När jag var liten kommer jag ihåg att sotaren kom en gång per år och då sotade han hos alla i byn.

Numera kommer sotaren fotfarande en gång per år....men sotar inte hela byn.Imorgon kommer han på besök hos oss men sotar inte hos resten av byn utan kommer till övriga med olika mellanrum.

Nu kan man ju undra vad det är för ekonomi i detta eftersom sotaren måste sitta och köra hit å dit många långa mil från stan.Med dagens bränslepriser och prat om miljön verkar ju detta sätt totalt befängt!Vore det inte ekonomiskt och miljömässigt bättre att sota hos alla när han ändå är i byn?

Eller gör man såhär enbart för att kunna debitera så höga avgifter som möjligt?

Nu lär man väl inte få svaret här på bloggen, men håll med om att detta sätt verkar hur fel som helst?

Av Corina - 20 april 2008 09:07

Så var festligheterna avklarade.

75 årsjubileum för Logen Orion var vi på med "pingvinkostym" och fina klänningar på damerna:)Trerätters middag med ett otal trevlig tal och dans efteråt.

Hade en trevlig kväll.Dansade så jag hade ont i benen när vi åkte hem.Var hemma efter ett i natt.Kom väl isäng vid tvåtiden efter en nattmacka och te.

Och som vanligt vaknade jag före sex imorse:) Fast jag drog mig kvar i sängen tills halv åtta.Då började det lukta kaffe från köket.Barnen har legat över hos våra grannar och det har fungerat utmärkt.Alma var just hem och sa hej för att genast ge sig av ut igen i det vackra vädret vi har.


Viktor ska på kalas idag och efter kalaset ska vi ner och besöka mamma på sjukhuset.Hon har beställt ett skrovmål som jag ska inhandla innan jag åker dit.

Men innan dess hinner jag nog ut en sväng i solen också.Maken ska tvätta bilen,den blir ganska skitig nu på grusvägen hem till oss. 


Önskar er alla en härlig Söndag!

Av Corina - 19 april 2008 08:43

Nya veckofoton på valparna tänkte jag visa er till morgonkaffet idag.

Dom har vuxit verkligen bra sötnosarna,eller hur ?


Hoppas alla får en härlig lördag! Själv ska jag på riktig fest så jag måste putsa fjädrarna:)


Av Corina - 18 april 2008 20:29

Godkväll !


Nu har jag varit och snusat på valparna.Oj vad dom har vuxit !


Min hemsida är uppdaterad nu,sidan Wanillas Valpar har fått nya bilder på gullegrynen:)


Välkomna på besök...och snälla några rader i gästboken vore så trevligt:)


Kram till er alla !

Av Corina - 18 april 2008 08:36

Äntligen en ledig dag måste jag säga och ledig kväll framförallt !


Man får lite dåligt samvete för barnens skull när man varit borta fyra kvällar på raken.Sonen frågade nu på morgonen om jag skulle vara hemma denna kväll.Svider lite i hjärtat faktiskt även om jag inte alltid är borta fyra kvällar i rad.

I dag när sonen kommer hem från skolan ville han att jag ska klippa hans hår.Och det måste jag ju ställa upp på:)

Det är så roligt med barnen tycker jag.Igår inhandlade jag nya sockar till dottern och nya kalsonger till sonen och "HURRA" så glada dom blev över bara en sån liten sak.Att jubla över nya sockar och nya kalsonger är nog inte så vanligt bland barnen idag,eller vad tror ni ?


Hem gången för mammas del blir tydligen när jag måste arbeta vilket är verkligen synd.Vill ju vara behjälplig i detta läge men med dagens tunna personalstyrka går det inte att få ledigt helgen och att byta helg betyder att jag kan få jobba upp till sju dagar på raken och det orkar inte min kropp:( Nu har jag sån tur i alla fall att en gemensam bekant som vi har mamma och jag har lovat ställa upp hela helgen! Hon möter upp när hon kommer hem och stannar över helgen tillsammans med min mamma.Och på måndag är jag själv ledig och åker upp till mamma.Ett stort fång rosor till en sån människa måste jag säga ! Än finns det hopp för mänskligheten!


Ikväll ska jag tillsammans med familjen besöka Wanilla och valparna som idag blir tre veckor gammla! Så snart är det dags för nya valpbilder i min blogg igen!


Ute skiner solen idag och jag funderar på en ordentlig promenad tillsammans med min kamera under dagen.Kanske kan det bli lite härliga bilder.Återkommer om jag lyckas med detta.


För övrigt så hoppas jag att ni alla där ute får en underbar dag !   

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards