Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 17 april 2008

God Morgon !

Av Corina - 17 april 2008 09:11

Ny dag och nya utmaningar !


Jobbar kvällen idag igen.Men sedan är jag ledig tre dagar.


Återknyter lite till gårdagens inlägg om min "fantastiska" arbetsplats. Man kan ju undra om våra gamlingar får någon vård alls faktiskt. Men visst får dom det och de allra flesta är nöjda.De allra flesta är väl nöjda men så finns ju undantag och det är dessa undantag som inte ska uppstå.Ingen ska behöva känna osäkerhet om den vård vi ska ge.

Bland personalen hos oss pågår just nu en generationsväxling och jag funderar lite över om det är detta som inverkar på det hela. Jag vet inte hur dagens utbildningar är byggda.Men då jag fick min utbildning till skötare ingick även vikten av en god relation till anhöriga.Den biten borde väl även ingå i dagens utbildningar tycker man.Eller är det bara attityden som ändrats så radikalt? Men jag har lite svårt att riktigt köpa den tanken eftersom problemen med dålig personal även innefattar de i min egen ålder ( jag är ju ändå inte lastgammal). Man har lätt idag att "prioritera" bort väldigt viktiga saker tycker jag, som ex anhörigkontakt och ordentlig städning.Återkommer säkert till detta ämne när jag fundilerat mera.


Igår var jag och besökte min mamma igen och möttes av en sprudlande glad mamma! Länge sedan jag mött en så glad mamma. För första gången på länge kändes besöket possitivt.Hon har visserligen en UVI men den behandlas och bekymmrade henne inte nämvärt.Däremot ska hon nu få sina tänder i nedre käket fixade då det visat sig att hon har en inflammation i käken.Tänderna har tagit stor skada av mediciner hon ätit under många år!

Och så tränas hon dagligen igen och hade varit uppe och gått runt sängen igår. Hon är svag efter tre månader i sängen men nu verkar det ha lossnat i alla fall. Hon har fått beviljat full hemtjänst från kommunen också och hemresan planeras för fullt...igen ! Nu får man verkligen hålla alla tummar som finns att det ska gå vägen denna gång! Däremot planeras hemresan till en dag jag jobbar kväll och sedan helgen. Och det är svårt att fixa ledigt utan att det blir surt efter. Att byta en hel helg är inte lätt och jag kan få arbeta på tok för långt pass pga ev byte.Så jag måste försöka fixa detta på annat sätt,kanske försöka få hemresan flyttad till måndag efter min arbetshelg.Då är jag ledig två dagar och kan i lugn och ro ordna med lite av varje till mamma.

Huvudsaken är i alla fall att det verkar ordna sig igen för henne.Åter igen vågar man med andra ord hoppas:)


Nu ska jag se om varmvattnet kommit.När jag skulle duscha på morgonen hade vi inget varmvatten.Och att duscha kallt är inget jag längtar efter!


Önskar er alla en härlig dag! Här lyser solen denna dag och förhoppningsvis tinar den bort mera snö så det kan få bli riktig vår även hos oss.  

 
 
Ruth

Ruth

17 april 2008 10:27

Hektiska dagar, jobb, jobb och åter jobb. Så skönt att läsa om din mamma och den stora förbättringen. Hoppas det inte vänder ännu en gång. Blir nog ännu bättre av att få komma hem till sitt. Hemmets vrå och egna prylar är lisa för skälens alla sinnen. Hoppas, hoppas att det förblir så denna gång så det inte blir nya besvikelser, även om bakslag kan komma framöver.
Hoppas ni får en fin dag !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

17 april 2008 14:14

Så glad jag blir att höra att din mamma blivit bättre och även är gladare.
Kan tänka mig att hon längtar hem och det måste kännas så skönt att det snart blir av.
Och jag håller också tummarna för att det fortsätter gå bra.
Och också att din mammas flytt blir då du är ledig.
Stor Kram

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
lillis

lillis

17 april 2008 14:52

Jag önskar dig en skön ledighet dina 3dagar
det behöver man när man arbetar i vården

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Astrid

Astrid

17 april 2008 19:42

Vi har också haft sol och skönt idag.
Vet du det var jobbigt med rött för mina ögon.
Vansinnigt snyggt mot vargögonen.
Jag har grön starr så det kan var därför.
Önskar att det blir bra med din mamma snart

http://www.astridla.com

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

17 april 2008 20:00

Jag vet inte heller hur dagens utbildning är. Men min avdelning hade vi ständiga kurser för att bli bättre och bättre i både det ena och andra. För egentligen så är sj.söterske utbildningen dock bara en grund att stå påSen kommer den verkliga utbildningen. Är det strok din mamma drabbats av?

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

17 april 2008 22:27

Nu håller jag både tummar o tår för attdin lilla mamma kommer när hon skall o att allt ska gå bra denna gång!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards