Corinas Blogg

Senaste inläggen

Av Corina - 24 mars 2017 08:05

 

Startar idag kl 12 ännu en arbetshelg.

Inget konstigt med det då man som jag arbetar inom vården. Då jobbar man ju helger som alla vet.

Fast numera kommer dom lite tätt kan jag tycka faktiskt.

Varannan helg, rätt tätt. Inte lätt att planera livet kan jag ju säga. De allra flesta har ju lediga helger.

Nåja, har ju överlevt 33 år med arbetshelger så jag lär väl överleva denna helgen också.


 

Solen lyser även denna dagen även om det på morgonen är lite kyligt. Snön som föll härom dagen har försvunnit och lämnat kvar väldigt mycket is här hemma. Glashalt minst sagt är det just nu där det inte kikar fram lite gräs.

Morgonen har startat med att försöka lista ut vart gubbens nyckelknippa tagit vägen.

Och vi har inte lyckats lokalisera den ännu. Den är bara puts väck borta sedan igår kväll. Han har ju reserven men en borttappad knippa retar oss ändå !

Vi får med andra ord leta vidare trotts allt.


 

Jobbade igår med mitt PSP. Gjorde lite större bilder. Kanske kan man faktiskt få fram hyfsade utskrifter av dessa i större format. Får testa någon gång nu när vi har en skrivare som faktiskt fungerar bara bra.


 

Av Corina - 21 mars 2017 08:54

 

Börjar dagen som vanligt, med kaffe. Sedan blandar jag till smörjan som ska ersätta frukosten. Om jag har lite tur tappar jag lite vikt också med tiden. Har nog inte tappat värst mycket än men mår i alla fall bra.

Ute snöar det och blåser. Inget att bry sig i.....naturen gör sig redo för vårens ankomst på sitt vanligta sätt.


Tänder ett ljus idag och tänker på min mor som gick bort denna dagen för tre år sedan.

Tiden rullar på och livet går vidare. Saknar henne varje dag !


 

Är klar för dagen i alla fall. Duchat och fixat till håret. Jobbar kväll även idag men slutar kl 20. Kvällen torde med all säkerhet gå bra som vanligt. Vi har det ganska lättsamt på avdelningen för tillfället. Bäst att njuta medan man kan eftersom det kan vända lika fort igen.

Har fått kallelse till mammografi. Den 7 april ska jag klämma tuttarna med andra ord. Brukar ju gå bra de med ! Är ju bra att man får göra mammografi och gratis är det dessutom.


Sonen gjorde första testet på YKB:n igår. Fick gdk. Ett steg till närmare kortet för tung lastbil och tungt släp. Kommande måndag dags för nästa provomgång med andra ord.


 

Man pratar om hur besvärligt det är att få folk till att vilja arbeta med vården. Kommunen har gigantiska problem att få fram personal. Och det stämmer, men varför försämrar man då förutsättningarna hela tiden då ??

Kommunen är inte ens rädd om den personal dom redan har !

Istället för att peppa och berömma ska dom ta av oss det enda vi kan påverka själva och som verkligen är viktigt !

Nu ska dom lägga sig i vår schemaläggning också ! Något som vi klarat under många långa år !

Jag ifrågasätter varför man anställer några som ska sitta och granska vår schemaläggning och om det inte passar dessa pappersvändare kan dom gå in och ändra och flytta som det behagar dom.

Allt detta för att dom inbillar sig att detta ska spara pengar, fy fan säger jag rent ut !

Vi som ska jobba får bara gilla läget fast vi numera har fått gå 30 år bakåt i tiden när man tittar på hur våra scheman ser ut. Åter igen jobbar vi varannan helg efter att under låååång tid jobbat var tredje. Jag har sagt det tidigare och jag vidhåller min åsikt, vi är banne mig inte anställd i kommunen, vi är slavar åt kommunen !

När man anställs inom kommunen fråntas man rätten till ett eget liv utanför kommunens väggar !

Och så funderar dom över varför det inte går att hitta personal ????????????


    

Av Corina - 18 mars 2017 07:48

 

Jag har snart varit ledig i en vecka nu. Och har väl egentligen inte åstadkommit speciellt mycket nyttigt här hemma. Lite städning och rensat bland mina kläder för att rymma lite nytt inför våren/sommaren.

Vädret har varit blandat. Det tinar vilket medför att det blir snömodd och slask här hos mig. Inbjuder egentligen inte till någon riktig utevistelse men har väl varit ute lite i alla fall.


Har kämpat med mitt Paint shop pro i många timmar. Lyckades ju ladda ner och installera 64 bitars och såklart fungerar det inte med plugin.....så typiskt. Och för att få 32 bitars var jag tvungen att avinstallera och ominstallera programmet. Naturligtvis fungerade det inte direkt, gick inte att installera. Stod bara och tuggade timme efter timme.

Googlade och hade turen att kunna lösa problemet på den vägen. Lyckades avinstallera och ominstallera till sist så nu har jag både 32 bitars och 64 bitars installerat. Och dessutom har jag lyckats ladda in de plugin som jag vill ha också. Lite stolt är jag att jag lyckades faktiskt. Nu kan jag få till mina bilder igen.


 

För övrigt mår jag bara bra. Ryggen fungerar igen. Värk har jag ju oftast så det har jag lärt mig leva med.

Min nya hårfärg är jag sjukt nöjd med också. Värt varenda krona att gå till frissan var det.

Så tanten är på banan igen kan man väl säga.


 

Sonen kämpar på och lastbilskortet kommer allt närmare. På måndag ska han skriva YKB. Yrkeskompetensbeviset måste alla inom yrket göra för att få köra nämligen. Och att köra bil på egen hand går också bara bra även om man som mamma är lite orolig när han är ute på vägarna.

Dottern kämpar på med diverse prov som vanligt. Ansökan till gymnasiet är klar. Nu får vi hoppas att hon kommer in på det hon vill också, bygg och anläggning har hon sökt i första hand.

Hon har även sökt en sommarkurs via flygvapnet uppe i Luleå denna sommar. Den är på fyra veckor och jag hoppas hon kommer med då hon verkligen vill detta !  


 

Själv ska jag fortsätta njuta av min semester denna dagen och imorgon.

Måndag startar slitet igen som vanligt.Av Corina - 28 februari 2017 14:32

 

Jag sitter en stund, står en stund, vandrar runt en stund och ligger en stund.

Ryggen är inte bra. Stanna hemma denna veckan, hör av dig igen om det inte är bra då.

Så med andra ord kommer jag att bli hemma denna veckan då med denna skitrygg !

Natten har varit blandad den med, vaknar så fort jag rör en fena och ska jag stiga upp tar det en evighet.

Jaja, det är ju inte första gången detta händer så jag vet hur det är. Blir bättre över tid så jag hoppas kunna återgå till jobbet på måndag.


 

Försöker i alla fall att göra lite här hemma. Blir galen av att inget göra helt enkelt. Jo jag har tvättat....det sköter ju ändå maskinen och hänga tvätten går rätt bra, får ju stå rakt upp då. Och laga mat fungerar för stå är det inga problem med, när jag väl kommit mig upp.

Fotat lite vissnade tulpaner.....fungerade skapligt ändå.


 

Petat ihop några bilder i PSP.

Installerat vår nya skrivare har jag också, stående vid stora datorn för sitta någon längre stund fungerar liksom väldigt dåligt just nu. Men skrivaren fungerar i alla fall, trådlöst och allt. Så nu kan vi skriva ut igen. Har testat skriva ut på fotopapper också och det fungerar utmärkt. Kan göra det jag brukar nu igen med andra ord.


Så livet rullar på kan man väl säga om än lite långsammare än vanligt   .   

Av Corina - 27 februari 2017 11:41

Jo det blev måndag ännu en gång. Som  jag har längtat.

Beställde ju frissan förra veckan....innan helgen och idag är det dags.


 

Men lyckan grumlas aningen av att min rygg strular. Kan nog kallas ryggskott. Har haft det tidigare också.

Kan sitta korta stunder. Bäst är det att vara i rörelse eller ligga helt stilla. Så jag alternerar mellan alla lägen jag kan denna dagen. Har känt av det hela arbetshelgen men det har fungerat trotts allt. Imorse tog jag mig med ren viljekraft upp ur sängen. Nåja, det brukar ge sig. Och jag stannar hemma från jobbet ett tag för att ta det lugnt.

Hoppas det ska gå bra att köra ner till frissan plus att jag ska på årsmöte ikväll med hembygdsföreningen också.

Får komma ihåg att köpa tulpaner.....till föreläsaren denna kvällen !


Ha nu en fortsatt härlig dag alla !

Av Corina - 24 februari 2017 10:00

 

Vintern återkom. Och det snöar fortfarande hos mig denna dagen. Och inte är jag förvånad över det heller. Fortfarande har vi februari, vintern brukar sällan ge sig förrän påsken passerat. Så det är bara att gilla läget och trotts allt är ju snön väldigt vacker kan jag tycka. Att det måse blåsa är väl ett minus kan jag anse. Blåsten lockar fram det sämsta i mina leder. Men det är bara att bita ihop.

Sover alltid lite sämre när vädret är som det är nu, lite kallt och blåsigt. Men denna natten har jag med medicinens hjälp fått sova väldigt bra. Fick sova fem timmar på raken och det är lite ovanligt. Nackdelen blir att jag ligger väldigt stilla dessa nätter så jag är lite extra stel när jag vaknar. Men det löser sig när jag varit uppe ett tag och kommit igång.


 

Startar ännu en arbetshelg idag kl.12.15 Ska nog gå bra det med antar jag. Har delad tur på söndag vilket alltid känns trist. Men med vårt nya schema kommer dessa turer inte lika ofta. Positivt det !

Avdelningen fullbelagd nu igen, så länge det varar. En ordentlig förkylning har härjat på avdelningen bland de äldre och det märker man tydligt. Efter en sådan omgång försämras många ! Dom är sköra de äldre ! 


 

Nu önskar jag er en trevlig helg !

Av Corina - 22 februari 2017 10:18

 

Mitt i veckan igen. Går mot ännu en arbetshelg. Jobbar ju varannan helg numera......inte speciellt roligt men så är det, som anställd inom äldreomsorgen i kommunen ska man inte ha något eget liv. Hade jag något annat val hade jag utan att tveka valt det ! Men nu är det ju som det är trotts allt.


Idag snöar det och är -2 grader ute. Och jag startar min arbetsdag kl 16. Ovanligt med såna korta turer när man arbetar heltid. Som deltidsarbetare hade man nästan bara dessa korta turer.


 

Här hemma är allt som vanligt kan jag tycka. Sonen är i Vännäs och går skola. och dottern är i skolan som vanligt nere i Umeå. Gubben tar en lur framför Tv:n just nu. Han ska ner till stan senare denna dagen.

Jag har försökt få vår skrivare att fungera men gav upp. Den skriver alla färger utom svart trotts nya patroner. Hittar inget fel, det bara inte fungerar.

Har vikt lite tvätt och har duschat. Så dagen har startat som vanligt.

Har inget mera planerat för dagen eftersom jag börjar arbeta kl 16. Vilar mig i form......typ.

Kanske plockar fram kameran och fotar lite tulpaner. Köpte tulpaner till gubben igår på vår 19:e bröllopsdag. 

Kom ju ihåg dagen i alla fall. Brukar oftast glömma den dagen ! Vi får väl kanske fira på riktigt nästa år......


 

Nu får ni ha en fin fortsättning på denna dagen.

Ses en annan gång !

Av Corina - 16 februari 2017 08:11

 

Dagarna rullar på. Händer väl inte så mycket spännande kan jag tycka.

Sonen gör sista praktikdagarna i Vindeln denna veckan. Han kör själv dessa sista tre dagar.

Detta betyder att logostiken här hemma får modifieras lite. Maken får köra mig till jobbet istället så min bil finns till hands hemma. Det fungerar det med. All körträning för sonen är ju bra kan jag tycka.


Mina nya skor och sulor fungerar bra kan jag tycka även om mina knölar (hallux valgus) blir aningen misshandlade såhär i starten. Brukar bli bättre efter ett tag. Tur att det finns speciella plåster som lindrar skavsår.

Försöker få bort lite vikt från min kropp också. Det går verkligen inte fort men fortskrider i alla fall.

Ska starta om stavgåendet bara denna is försvinner.


Idag ska jag jobba kväll, slutar kl 20. Ska nog gå bra. Skönt att få en lugn förmiddag här hemma. Imorgon blir det jobb från kl 7 till kl 16 och sedan en ledig helg.


 

De ensamkommande flyktingbarnen har börjat ta sina liv kan man läsa. Och jag förvånas faktiskt inte alls.

Vad som förvånar mig mera är att myndigheterna inte tänkt på denna risk för länge sedan.

I detta landet har vi sedan länge en icke fungerande psykvård.......vi klarar ju inte av att ta hand om de som sedan länge bär på psykisk ohälsa. Hur skulle vi då kunna ta hand om dessa helt plötsligt ??

Vad har vi för kunskaper i att ta om hand dessa barn/ungdomar med tunga psykiska ryggsäckar ??

Jag är övertygad om att antalet självmord kommer att öka och oavsett vem som begår självmord är det otäckt. Det spelar ingen roll om det är ett ensamkommande flyktingbarn eller en psykisk sjuk infödd svensk !

Det är ett misslyckande oavsett !

Samtidigt är det ju lite sjukt att begå kollektiva självmord som det skrivs om. Det kan jag tycka vara lite mera suspekt faktiskt, ett nytt sätt att utöva utpressning kanske.......ja jag vet inte......otäck utveckling i alla fall !


   

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se