Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 3 juli 2017

En regndag

Av Corina - 3 juli 2017 13:27

 

Gårdagen bjöd på vackert väder. Idag regnar det mer eller mindre hela tiden.

Mig gör det inget trotts att jag har semester. Finns annat att ta sig för än att vara ute.

Väntar med spänning på att sonen ska komma hem från sin allra första riktiga arbetsdag. Jag håller alla mina tummar för att det ska ha gått bra. En milstolpe och JA jag vet att jag är en riktig hönsmamma, det har jag redan blivit upplyst om från alla världens tänkbara håll !

Men är det så konstigt att som förälder oroa sig när barnen tar steget ut i vuxenlivet ? Det är mycket att lära sig ute i vår vuxna värld och inte alldelens så enkelt alla gånger.

Att då som förälder finnas till hands för goda råd och vägledning borde väl vara ganska så naturligt.....eller ?

Och misslyckas gör vi alla, så är det ju men det är inte roligt när barnen misslyckas, eller hur ?

Om man med vägledning och råd kan förhindra de stora misstagen kan det väl ändå aldrig vara fel.


Curlingförälder......har aldrig riktigt förstått vitsen med det ordet.

Jag är väl själv isåfall en totalt misslyckad människa. Jag fostarar mina barn på samma sätt som min mamma gjorde ! Så med andra ord kan jag nog krasst konstatera att mina barn också kommer att bli misslyckade människor !

Eller hur är det med den saken egentligen ?? Är det så förbannat fel att köra barnen dit dom ska istället för att låta dom ta sig fram bäst dom vill för egen maskin utan att man har en aning om vart dom är och vad dom gör ??

Jag kan ge exempel där det då rakt gått åt fanders när föräldrarna lovprisat att barnen kunnat ta bussen själv ner till stan redan när dom varit runt 10 år gamla. Men jag väljer att bita ihop och fortsätter att vara den förälder jag är.

Klart mina ungar kan åka buss om det skulle behövas, va fan tror ni ???

Men nu råkar det ju vara så att jag väljer att göra på detta sätt, jag servar mina barn med det jag kan och skulle detta vara livsfarligt, ja då är det väl så.

Numera har sonen körkort och kan låna bilen om han vill ut med kompisar och han kör sin syster om det skulle behövas också.

Min mamma servade oss barn också på samma sätt och trotts detta har jag vuxit upp och bildat familj och jobbat hela mitt liv. Misstag, jodå de har jag gjort i massor. Livet kommer inte med instruktionsbok ! Min bror flyttade till Göteborg och verkar klara sig bara fint han med, gift blev han också !

Behövs det hjälp här hemma ställer barnen upp, självklart ! Om jag ber om hjälp får jag det naturligtvis. Men om jag KRÄVER är det nog tveksamt faktiskt. För om någon kräver något av mig vägrar jag också men ber man vänligt säger jag sällan nej........


Phu, där eldade jag upp mig igen. Inget bra det där för blodtrycket......men vissa saker irriterar mig å det grövsta.


 

   

Avrundar min svavelosande blogg idag med nytagna foton. Tog fotona igår när solen visade sig. Älskar att ta foton på träd i denna vinkel ! Det är något speciellt med träd ändå eller hur ?


Kram till er alla från en solklar curlingmamma !

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards