Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 22 november 2012

Ännu en dag

Av Corina - 22 november 2012 20:02

Ja så har ännu en dag passerat. En dag som avslutats med att man måste fatta tuffa beslut.

Arbetsdagen har dock avlöpt bra och halva dagen har ägnats åt förflyttningsteknik denna dag.


 


Nu är jag just hemkommen från Tavelsjö. Dottern har varit på träning denna kvällen.

Har också denna dagen tvingats till ett tufft beslut....i barnens ögon då vill säga eftersom det framkommit att sonen helt enkelt inte sköter sina läxor som han ska. Sedan tidigare har jag ju tvingats hålla koll på även dotterns läxor eftersom dom inte blir gjorda fast det lovas.

På grund av sonens bristande skolarbete klarar han sålunda inte sina betyg denna termin ! Och detta helt enkelt på grund av ren lathet !

Som 14 åring ska man klara att sköta sina läxor, där med basta !

Så hädanefter blir det inga TV spel under veckorna. Xboxen kommer att ställas undan på måndag och får ej nyttjas förrän fredag kväll igen och över helgerna !

Nu ska det banne mig göras läxor exakt efter planeringen dom gör i skolan varje vecka !

Enligt sonens mentor handlar det inte om okunskap och bristande förståelse eftersom allt fungerar utmärkt på skolan. Det hela handlar om ren lathet från sonens sida. Och då blir jag som förälder tvungen att vidta åtgärder som blir kännbara !

Detta gäller också dottern eftersom hon också har tendenser till att totalt strunta i läxorna fast man säger till henne.

Så som sagt, inga TV spel under veckorna över huvud taget med andra ord och restriktioner även när det kommer till att använda datorn. Hädanefter är det med andra ord läxorna som ska komma först innan det blir tal om något annat, med start på Måndag !


 


Detta kommer också att betyda att även jag kommer att finnas lite mindre vid datorn också eftersom jag måste se till att barnen verkligen gör det dom ska.

Kommer såklart att fortsätta blogga men kanske inte lika effektivt som vanligt. Mina bloggbesök blir också lidande men jag måste ta tag i detta nu innan det går för långt !


Ska försöka göra mina bloggbesök men det kommer att bli lite senare än vad som brukligt är och kanske mera sällan. Hoppas ni inte sviker mig på grund av detta nu och slutar besöka mig.....det vore ju lite trist.


Nu ska jag ta tag i tvätten. För imorgon kommer jag att finnas lite överallt kan man väl säga eftersom jag dels ska köra mamma hem från sjukhuset och dels har en gigantiskt massa annat som måste göras dessutom.

Så ha nu en fortsatt bra kväll.

Vi ses (hoppas jag).


    

 
 
mariafoto

mariafoto

22 november 2012 20:40

Tuffa beslut är aldrig roliga, men tyvärr väldigt behövliga emellanåt. Jag är ju inte så flitig bloggare och inte heller bloggläsare, men jag sviker inte.. Kramar till dig.

http://www.mariafoto.bloggplatsen.se

 
Spanaren

Spanaren

23 november 2012 08:14

Familjen kommer alltid först!
Så ha inga samvetskval med att du inte hinner med att blogga och besöka oss som förr.
Hörde om läxhjälp igår och att det ska gå att dra av som med Rutavdrag. Barnen kände sig inte främmande för detta och det är bra. Men så länge föräldrar orkar och har möjlighet och kan så är det väl den bästa lösniingen eller ...

Hörde från en bekant att det var bara 1 timmes dator per dag och om jag inte minns fel så gällde det alla 3 barnen. Men främst var det 2 barn för den lilla var inte så stor då.
Det skulle vara tid för läxor plus att leka ute plus att hjälpa till lite hemma.

Att vara fröälder är väl som att vara en husse eller matte ... man vet hur man ska göra ... men gör man alltid rätt ;.)

Försök att inte stressa och djupandas där du far fram min vän/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards