Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 14 september 2012

Jobb

Av Corina - 14 september 2012 09:20


Jobbhelg står det i almanackan. Med start kl 15 idag. Lite fundersam blir jag dock över att schemat är ändrat till 15-21 istället för 16-21. Den som gjorde ändringen kan ju inte ha tänkt till på riktigt om jag får uttrycka mig snällt. Tanken är ju att jag ska täcka upp mellan kl 15-16, så långt ok eftersom endast en person jobbar till kl 16. Den jag ska täcka upp för slutar således kl 15. Men nu till min fundering, när ska jag kunna ta ut min lagstadgade rast på 30 minuter ? För arbetar man mer än fem timmar ska man ha 30 minuters rast. Jag får inte ihop denna ekvation eftersom vi är två st mellan kl 15 och 16 och efter det är vi två st mellan kl 16 och 21. Och vi får inte arbeta ensam på avdelningen. Sålunda måste jag med andra ord bryta mot arbetslagarna idag för jag kan inte få ut min rast helt enkelt !



Vår gamla SAAB 9000 klarade idag den årliga besiktningen i alla fall så ett år till får den rulla ;) Lite respit med andra ord innan vi måste skaffa ny bil igen.


Nyfriserad är jag också. Skulle beställa klipptid igår till nästa vecka med hade turen att det fanns tid direkt igår. Guld värt och nöjd med klippningen är jag även denna gången. Känner mig riktigt fin, nu fattas bara ny färg också. Får bli måndagens uppgift för makens del, att färga mitt hår igen :)       


Dottern spelar fotboll imorgon, hela dagen. Tur att hon får åka med en kompis pappa. Maken ska ju jaga och jag jobbar. Måste försöka få börja kl 8 imorgon så jag hinner väcka tösen innan jag far hemifrån.


Och idag får vi hem förra helgens resultat av jakten. Maken får jobba hårt idag med både styckningen och packningen när han kommer hem med köttet. Den hängivna makan behagar ju vara på sitt arbete ;)


Nu får ni ha en fortsatt härlig fredag. Vi ses ! 

 
 
Ruth

Ruth

14 september 2012 22:28

Svårt det där med arbetstiden och rast, men någon liten rast när lugnet råder får ni ju ta eller hur ? Hur går det med älgjakten, har dem fått något ?
Vi har massor av kött kvar sedan förre året, så vi får börja dela ut igen som vanligt. Jag är inte längre någon fantast av älgkött, älskar griskött i första hand, kyckling och fisk. Jag har har blivit kräsen med åren.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Corina

15 september 2012 05:53

Jo dom fällde två vuxna förra helgen, sålunda två vuxna kvar på licensen. Köttet ligger tryggt i frysen sedan igår eftermiddag. Hm, älgkött som är bland det bästa kött som finns, i mina ögon kommer grisköttet väldigt långt ner på listan :)
Mja, någon rast under kvällen finns det inte tid för längre, är man inte igång hela kvällen hinner man inte på långa vägar det som ska göras och igår fick jag jobba över dessutom då nattjobbaren ringde sig sjuk kl 20:00 och vi fick inte tag på någon som ville jobba.....tills slut gick det men då var klockan redan sent ! Kom hem efter kl 22 igårkväll.

 
Spanaren

Spanaren

17 september 2012 19:36

Älskar bara att titta på dina fina naturfoton.
Gräsbilden är så underbar/ kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards