Corinas Blogg

Alla inlägg under februari 2009

Av Corina - 11 februari 2009 19:59

På morgonen var det kallt, - 23 grader visade termometern. Under dagen har det inte varit så farligt men nu har vi - 20 grader igen. Blir inga långa promenader i denna kyla.


Jobbat idag, 7 till 15. Full fart från 7 till 15 då jag gick hem. Kändes i benen och fötterna kan jag lova.


I kväll har jag varit på föräldramöte för Almas klass. Tog en timme cirka. Massor med nyheter som jag inte går in på här då jag knappt fattar själv vad det handlade om :) Nyheter var det dock tydligen även för läraren.


Nu blir det väl att försöka få barnen isäng. Hög tid för det då klockan är 20.00

Själv ska jag försöka ta mig tid att skutta runt lite på diverse bloggar och se vad ni haft för er under dagen medan jag jobbat.


Kram till er alla ! 

Av Corina - 10 februari 2009 17:28

Så var ännu en arbetsdag till ända. Slutade kl 15 idag och var hemma strax vid halv fyra.Nu har vi ätit middag. Som vanligt passade det inte dottern i huset. Makaronpudding med korv föll inte henne i smaken. Slutade med att hon fick värma fryst pizza istället efter många om och men. Allt för husfridens skull. Antagligen finns det de som tycker jag är för dålig på att vara konsekvent. Men jag vill ha matro och det får man då rakt inte med en ljudligt klagande snart åttaåring vid bordet :( Minsta möjliga motstånd har blivit mit nya motto......hon åt pizzan i alla fall.Så nu är det frid och fröjd igen.


Idag har det varit strålande sol ....och jag har jobbat som vanligt. Nu är det mörkt ute igen och minus 16 grader ute.

Jag ska fortsätta med ett grafikjobb ikväll. Kommer att ta sin tid. Ska skriva ut 65 inbjudningskort jag gjort till ett bröllop (är bjuden själv också). Ska bara byta enpatron på skrivaren först.


Ha en fortsatt härlig kväll ! Kram !   

Av Corina - 9 februari 2009 11:47

I rasande takt försvinner dagarn. Ny vecka igen ! Man hinner inte med.


Idag har jag sonen hemma från skolan. Förkyld. Han hostar och har ont i halsen. Lite feber också. Men självplågare är han....vägrar ta alvedon. Det blir nog bra ändå säger han och det har han säkert rätt i. Och jag kan ju inte tvinga i honom alvedon. Nä han gör som vanligt, vilar sig frisk.


Själv ska jag jobba kvällen, börjar kl 15 idag och slutar kl 20. En lagom dag. Ute är det fortfarande kallt men det har slutat snöa i alla fall. Solen skiner även om det inte är klart ute.


Nu ska jag ha en kopp kaffe och sedan ska jag vila lite innan jag ska iväg. Önskar er alla en fortsatt härlig dag !

Av Corina - 7 februari 2009 09:57

Fortsätter att vara kallt här. Minus 18 grader när jag steg upp idag. Tror till och med Wanilla tyckte det var kallt på morgonen. Men det är vitt och fint här i alla fall. 30 cm snö gör det ganska så vitt :)


På agendan idag står innebandymatch för sonen i Vindeln. Sonen och maken har redan åkt till detta. För dottern är det dansen idag. Det får jag ordna. Vi åker nog om någon timme.


Sedan blir det nog att vika tvätt och tvätta några maskiner igen. Blir en del när barnen tränar under veckan faktiskt. Och träningskläderna måste ju hållas rena.


Länge sedan jag nämnde min rökning nu. Jag kämpar vidare för att inte röka. Men jag måste dock erkänna att nog har jag fuskat ! Men jag undviker att köpa cigaretter själv och det går bara bra. Och det har inte fuskats speciellt ofta eftersom jag till största delen omger mig med ickerökare. De gånger jag fuskat har varit när jag jobbat med någon rökare och det blir inte heller speciellt ofta. Får se hur det blir nu när jag ska jobba natten. Vet inte om någon av nattarna är rökare faktiskt. Vid någon feslighet har jag också fuskat men festligheterna duggar ju inte speciellt tätt. Vad som förvånar mig är att efter jag fuskat är det ingen konst att låta bli sedan. Jag som varit inbiten rökare sedan 12 årsåldern har egentligen inga stora problem med att låta bli att röka. Så egentligen har jag ju varit ganska duktig tycker jag, eller hur ? Och jag har väl inte ökat i vikt speciellt heller. Försöker undvika söt saker fast jag unnar mig naturligtvis gott ibland, självklart ! Så trist det skulle bli om man inte fick äta gott ibland !


Nu får ni ha det så bra allihopa ! 

Av Corina - 6 februari 2009 18:47

Nätet har legat nere sedan jag kom hem idag. Pga elavbrott under förmiddagen antar jag. Kl 05.10 imorse försvann strömmen hos oss. Jag hade nyss klivit upp och satt på kaffe, kaffet var nästan klart. Ute har det kommit en massa snö det senaste dygnet.

Strömmen hade återkommit strax vid tiotiden enligt maken. Innan dess hade man meddelat att skolan skulle vara stängd denna dag. Så barnen fick en extra ledig dag idag. Även förskola och fritids var stängt så många fick nog problem denna dag. Hos oss blev det ett mindre dagis denna dag eftersom grannens barn fick vara hos oss istället för på dagis. Räddningen i nöden blev min ledige make och han hakade på och tog hand om grannens barn också. Glada blev grannarna såklart !

Det är tur att man har en viss vana att köra bil i taskigt väder och väglag för igår var det inte kul att ta sig till jobbet. Trotts att plogbilen varit ute en sväng syntes det inte när jag körde ner till jobbet.Allt var bara vitt så långt man såg.Fick "navigera" med hjälp av vägstickorna och det är inte det lättaste alla gånger :) Nu på morgonen idag var det betydligt lättare att hitta vägen *S*

Har nu äntligen fått mitt nattschema på papper så jag vet hur jag ska arbeta. Ser bra ut, på sex veckor har jag en niodagars ledighet och en åttadagars ledighet. Jobbar 14 nätter på sex veckor......börjar mer och mer att se fram emot att få testa. Jag börjar prioritera mera ledighet.

Blir mera tid för hemsidor och fotografering ! Exakt det jag vill ha mera tid för ,kan det bli bättre ?


Nu ska jag ha en kopp kaffe sedan ska jag kika vidare på nätet ! Kram till er alla ! 

Av Corina - 5 februari 2009 08:36

Ny dag att ta tag i. Torsdag allaredan. Tiden går verkligen fort. Ute har det snöat inatt. Mjuk fluffig snö som dom sa i tv igår :) Omkring en decimeter har det kommit och det snöar fortfarande lite.

Vet inte om jag ser fram emot att köra till jobbet men är ju tvungen eftersom jag jobbar 15-20 idag. Man får ju hoppas att det är plogat när jag ska åka även om det är kallsnö som kommit.


Hembygdsföreningens hemsida börjar vara rätt färdig nu. Nu finns en gästbok att skriva i, det finns ett fotogalleri som kommer att fyllas på med tiden och jag har lagt till en räknare också. Tiden får nu utvisa hur vi jobbar vidare på sidan. Det är så roligt och vi har fått mycket possitivt om vårt arbete. Har även börjat komma in nya uppgifter till kyrkogården. Kommer till mitt mail vilket är så trevligt.


Däremot har tiden inte räckt till att besöka uppfödaren för att klippa Wanillas fötter. Och dom skulle visst på utställning till helgen med bland annat Wanillas dotter Doubbel Nougat. Wanilla är dock hemskt nöjd med snön som har kommit. Hon är verkligen en vinterhund :)


Nu får ni ha en fortsatt trevlig torsdag. Kram till er alla ! 

Av Corina - 4 februari 2009 10:49

Mapp nr 6 foto nr 6 var det denna gång. En inte allt för bra bild tycker jag och varför den finns kvar vete katten.

Fotot är taget här hemma på gården och det ni ser är potatislandet utan potatis:) Och så är det barnens "gungträd".


Av Corina - 4 februari 2009 10:09

Så har vi äntligen fått ut hembygdsföreningens hemsida på nätet. Finns under mina länkar.

Nu på morgonen fixade jag till startsidan. Ganska nöjd blev jag faktiskt. Och man kan ju ändra bakgrunder ganska enkelt. Räknar med att byta ut bilden så småningom, tanken är att följa årstider och evenemang men just den bilden tycker jag är ganska vacker, eller hur ?


Min egen hemsida fortsätter jag att grunna på också, startsidan bytte jag igår. Blev rätt bra faktiskt (om man nu får skryta).


Jag har hunnit byta gardiner i köket på morgonen också. Men fuskade, har inte putsat fönstren. Vädret tillåter inte det ännu så det får vänta ett tag till. Men julgardinerna är borta i alla fall :)

En maskin tvätt är också klar. Har tvättat gardiner till min mamma. Nästa vecka räknar jag med att besöka henne med hennes rena tvätt.

Resten av dagen hade jag inte tänkt göra så mycket faktiskt.Blir att ta det lilla lugna, kanske ut på en promenad lite senare. En god bok i soffan är också en lockande tanke.

Sedan hade jag tänkt följa sonen på innebandyträningen ikväll. Är kul att titta på och dom är duktiga fast dom inte tränat så länge.


Kram till er alla ! 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards