Corinas Blogg

Alla inlägg under juli 2013

Av Corina - 12 juli 2013 08:08

      


Ännu en morgon. Fredag igen dessutom. Vaknar till en solig dag. Kan nog bli en härlig dag trotts att det som vanligt blåser ganska ordentligt.

Det där med att blogga och besöka bloggvänner blir det lite si och så med under sommar och semester.

Så mycket andra saker som ska göras är det och när man skulle ha haft tid är man ganska trött och det blir lätt att man skippar bloggbesöken.

För min del är det då i alla fall på det sättet och denna semester har ju varit lite extrem med tusen och en saker som måste utföras.

Nu går min semester på sista versen dessutom och det känns som om jag detta året totalt missat semestern.

Kommer inte tillbaka till jobbet riktigt utvilad kan jag tycka. Men hav tröst mina vänner, jag har inte glömt er och era bloggar, så är det då rakt inte men tiden är begränsad och så också orken.


                 

   

Försöker fotografera lite emellanåt, även den biten har legat nere nu ett tag. Så svårt att motivera sig när det är mycket att stå i faktiskt.

I sommar har det blivit mycket facebook via mobilen och surfplattan......är enklare när man ständigt är på språng kan jag tycka. Sedan har det ju varit väldigt struligt med nätet och halvdöda datorer här hemma.

Men som sagt nu har vi en superdator här hemma och ny router i alla fall så nu ska det väl börja fungera igen som vanligt.

Ikväll ser jag fram emot en god middag ute på lokal tillsammans med maken. Vi ska besöka Baggböle Herrgård och äta grillbuffe är det tänkt och detta kostar oss ingenting. Vi blir bjudna på kalaset !

Och resten av dagen vet jag ingenting om ännu, den torde väl bli vad jag gör av den som vanligt skulle jag tro.


Önskar er alla en underbar dag trotts uteblivna bloggbesök och haltande bloggar. Allt för snart är det höst och mörkare ute och bloggandet kommer igång igen. Vi ses !



Av Corina - 11 juli 2013 09:36

Vaknar denna dagen till solsken men det blåser och vindarna är inte varma.

Men jag är glad ändå trotts allt. Har fotat lite nytt och nu med ny dator och router och skrivare ter sig livet rätt trevligt. Laddar upp bilder i en väldig fart utan att måsta starta om routern hundratvå gånger innan man är klar.

 

                 

Den här kuliga svampen hittade maken igår växande på sin brors båts sittbräda. Ingen aning om vad för art men tycker den var värd att fotografera.

Ska till mamma idag med hennes lampor och ska även försöka få upp lite mera tavlor. Börjar bli allt mera klart på hennes rum även om det tagit absolut hela min semester i anspråk. Lite vila har jag unnat mig men mentalt befinner man sig ju ändå hos henne då man vet att allt inte är klart.

I övrigt blir det nog inget mera denna dagen faktiskt. Försöker vila lite också eftersom mitt arbete startar om på måndag efter fem veckors frånvaro.


Ska se om jag får till några bloggbesök under kvällen, blivit lite dåligt med den varan ett bra tag nu.

Så ha nu en väldigt bra dag så kan det hända att vi ses ikväll.

Av Corina - 10 juli 2013 05:27

Sitter vid datorn fast inte min bärbara som vanligt eftersom den beslutat sig för att strula lite.

Sitter vid vår nyss inköpta tingest som står i sovrummet. Går det med men gillar bättre och sitta vid köksfönstret faktiskt.


Funderar lite över vad det är med oss människor egentligen. Vi längtar så vansinnigt efter semestern varje år. Och då vi får semester då ska vi äntligen få vila och njuta av att bara vara ledig.

Och vad gör människorna när denna semester äntligen dyker upp ? Jo, då flänger och stressar människan än värre än vanligt. Det ska resas hit och det ska faras dit, hela tiden.

De allra flesta stressar banne mig mera under semestern än vad dom gör under hela resten av året. Varför det frågar jag mig ?

Min semster detta året blev dock lite speciell minst sagt. Och även jag har haft stressigt, men inte för att jag varit "tvungen" att se det eller fara dit och besöka den. Man rår ju inte över livet och ibland blir det ju inte som man tänkt sig, så är det ju !

Men denna veckan är min sista vecka semester och varför i hela fridens skull ska jag flänga runt som en idiot då ? Nä då passar jag på att göra så lite som möjligt faktiskt och njuta av den korta ledigheten det nu ändå blev. 

Undrar om det är en merit att ha kört så många mil som möjligt under en semester ? Varit på de flesta platserna och besökt hel släkten ?

Och sedan sitter man och nästan skryter över detta att man formligen stressat sönder sig, under semestern då man ska vara ledig och vila upp sig. Jag kan inte imponeras av detta utan skakar bara på huvudet åt det hela.

Nä ta och njut av semestern istället. Kan kanske räcka med en kort resa istället för att flänga runt hela landet bara för att...........

Ge dig tid till att stanna upp och känna att du verkligen är ledig. Det lär ju dröja ett helt år till nästa långa ledighet faktiskt. Passa på att njuta istället för efter semestern ska man ju vara utvilad och orka ta nya tag på jobbet.


 


Önskar er alla en fortsatt härlig Onsdag. Vi ses !  

Av Corina - 8 juli 2013 18:33

    


Fyller du år ? Fyller kompisen år ?

Vill ni hitta på något trevligt tillsammans med gänget ?

Gör ett besök på Ballbreaker.se

Där hittar ni säkert någon aktivitet som passar alla i gänget.

Vad sägs om bowling, golf, jakt eller racing ?

Eller kanske ni hellre väljer att bada bubbelpool och bara koppla av tillsammans ?

Möjligheterna är många,


Jag själv skulle nog välja möjligheten till att relaxa i bubbelpoolen, tillsammans med bästa kompisarna. Ta ett glas bubbel och äta lite. Kanske kika på en bra film eller en härlig fotbollsmatch på storbildstv:n.  

Få bada lite ångbastu skulle också kunna vara något härligt.

Vi skulle kunna sitta och kika på lite bildspel från min dator. Har många trevliga bilder som skulle kunna vara trevliga att njuta av tillsammans men bästa kompisarna. Eller så bara få vara tillsammans och sitta och prata lite strunt, umgås som det heter i lugn och ro. Koppla bort vardagens tristhet och glömma allt vad arbete heter under ett par timmar. 


Något som också lockar är en Wiskeyprovning. Den möjligheten finns också om man vill det. För mig som uppskattar wiskeyn skulle detta verkligen vara en upplevelse !


För barnen finns det också sysselsättning. Varför inte ett barnkalas när telningen fyller år ? Gott fika och lite bowling för barnen att testa på.


Det finns nog ingenting som inte går att ordna. Företaget kanske vill anordna en konferens av något slag. Här finns valmöjligheterna allt från det lilla företaget till det stora företaget. Ni kanske brukar ha månadsmöten, varför inte välja något nytt till detta en enda gång ? 



Av Corina - 8 juli 2013 16:20

Bloggar idag från den nya datorn. Har jobbat ganska hårt för att få till allt och är inte klar ännu.

Mailen fungerar inte eftersom vi har Pop konton via tavelsjo.se och dessa konton fungerar inte tillsammans med det nya operativsystemet. Lätt frustrerande eftersom man måste kontakta leverantören för att ändra detta och det kan komma att kosta pengar om vi har otur. Men å andra sidan så har alla i familjen g mail också så vi kan ju om vi vill använda den andressen också. Man får meddela vänner och bekanta om detta bara. Fast aningens jobbigt kan jag tycka trotts allt !

Nåja allt ska väl lösa sig med tiden. Skrivaren fungerar i alla fall, till och med trådlöst för det har jag testat från min bärbara dator. Härligt ! Nu slipper jag springa hit och dit med datorn och flytta kablar och sånt !

Har inte provat skriva ut foton ännu men det hinns väl med tiden det också skulle jag tro.


 

Nåja nu börjar det bli middagstid också. Idag blir det ugnsstekt lax och potatis till middag. Allt enligt dotterns önskemål.


Nu får ni ha en fortsatt bra måndag. Vi ses !

Av Corina - 6 juli 2013 07:53

En ny dag kom.....igen. Vet inte riktigt vart tiden tar vägen. Ett år äldre har man blivit också sedan jag skrev senast.

Fast den dagen blev väl ganska så vanlig kan jag tycka. Att fylla år numera betyder ju inte riktigt samma sak som när man var liten   .

Present hade jag fått redan då vi var i Piteå. Maken köpte mig en handväska som jag ville ha. Är hur nöjd som helst med den.

Fick även en ansiktsmask från Mary Kay av bästa Sofia Eklund. Testade gelmasken igår kväll faktiskt och är verkligen nöjd.


 


Igår besökte jag mamma igen. Hon ville ha några ärenden gjorda innan helgen. Möttes av en verkligen positiv mamma denna gången. Blev en trevlig stund med fika. Hängde även upp några tavlor också. Hennes rum börjar bli riktigt fint nu !


Dagen idag då ? Ja den är fortfarande ett oskrivet blad i livet.

Har en plan att färga håret idag. Har varit dags länge men ingen ledig tid har funnits. Idag finns den tiden helt plötsligt. Så idag ska jag åter bli en liten rödhårig tant då.

Men annars blir det nog att bara ta det lilla lugna, tar dagen som den kommer med andra ord.


Önskar alla en fortsatt trevlig lördag. Vi ses ! 

Av Corina - 3 juli 2013 15:21

Trodde aldrig att jag skulle bli färdig !

Men idag gjorde vi det sista i mammas lägenhet. Gissa om det känns bra ?

Det har varit synnerligen tufft kan jag säga, ur flera synvinklar !

Vissa saker som man hittar väcker gamla minnen och vissa saker gör en mörkrädd !

Fast mest mörkrädd trotts allt måste jag säga. Hittade mest gammalt skrot faktiskt, riktigt gammalt skrot om jag får uttrycka mig så. Sånt man undrar över varför hon sparat egentligen.

Men fråga är inte lönt för hon har ju inga bra svar faktiskt utan ser mest lätt oförstående ut.

Passade på att besöka henne på boendet också innan vi åkte hem igen. Satte upp resten av hennes gardiner och hängde upp väggklockan. Tog med mig hennes rumslampa för att fixa en längre sladd på den. Ska också byta ut sladden till kökslampan så den blir snygg igen. Måste också skaffa henne en sänglampa.

Mycket av sånt jag vet hon har haft saknas faktiskt, sånt som varit värt att ha kvar. Men vart allt tagit vägen står skrivet i stjärnorna. Under många år hade vi ingen kontakt jag och min mor av olika orsaker som ska glömmas.

Vet ej vart hon var då och vad hon gjorde under den tiden men jag gissar att hon sålt allt av värde under den tiden.

Detta är dock något vi båda får ta och lämna bakom oss nu.....kanske en dag skriver jag något om det men fortfarande gör det lite ont i mig måste jag säga. Nu har hon i alla fall ett bra boende och ganska hyfsade möbler tack vare att jag fixat det till henne. Kan ju säga att någon ekonom är hon inte och har aldrig varit ! Och kommer nog aldrig att bli heller, jag kommer nog alltid att få fixa och trixa för att det ska gå runt ekonomiskt för henne.

Är glad att jag har min make som stöttar och hjälper mig i detta. 

 

Imorgon ska dagen tillbringas här hemma och på fredag åker jag upp till mamma i Vindeln igen för att fixa lite saker innan helgen till henne.

Idag blir det nog inget mera för min del. Min kropp värker, varenda led är stel och gör ont och benen känns som stockar ! Blir nog att dricka upp det som är kvar i Roseflaskan jag öppnade häromdagen ikväll. Det kan jag unna mig med gott samvete kan jag tycka !


Hoppas ni har en bra dag i alla fall ! Vi ses. En kram till er alla som orkar läsa skickar jag !     

Av Corina - 2 juli 2013 16:22


Någon  sa att det är rosens dag idag så då passar det väl rätt bra med en ros då.

Har inte fått några och köpte inga när jag var ner till Umeå idag heller. Får klara mig med de jag sedan tidigare fotobraferat med andra ord.


Maken har lämnat PK prov idag, lite försenat men det brukar inte göra så mycket. Dottern har varit till tandläkaren för kontroll av tandställningen hon har. Allt ok och verkar fungera också. Ny kontroll i Oktober blir det.


Och jag har varit och hämtat beställda varor hos min Mary Kayåterförsäljare, bästaste Sofia Eklund !

Blev en kostsam gång detta men vad gör det. Nu har jag hemma så jag klarar mig ett tag av det jag verkligen behöver. Fick med en present till min födelsedag också......får inte öppnas förränn torsdag med andra ord ! Gissa om jag är nyfiken !!!!!!!! Men som sagt, lovade att vänta till på torsdag och lovat är lovat ! Sofia är verkligen en underbar person ! Glad att jag lärt känna henne !

Har ni inte provat Mary Kays produkter så rekomenderar jag det verkligen ! Värt varenda krona ! Återförsäljare finns nog lite var stans, man kan säkert googla på det också ;) Jag handlar i alla fall av Sofia Eklund i Umeå ! Länk finns bland mina länkar om någon skulle bli lite nyfiken.


Har varit och provianterat lite också. Idag blir det våfflor till middag med grädde och hjortronsylt. Kostade på mig att köpa en burk hjortronsylt eftersom jag inga har i frysen men jisses så dyrt ! En liten sketen burk kostar 65 kr ( ICA:s eget märke) !


Inte blev vi färdiga med mammas lägenhet igår heller ! Kroppen protesterade till slut så jag fick ge mig. Så imorgon blir det ytterligare en resa för att slutföra jobbet. Men NU är det värsta gjort i alla fall. Lite kvar i köket och badrummet är inte klart plus hallen. Och som sagt, attans vad min kropp skrek igår när vi kom hem igen. Var totalt slut och imorse tog det ett tag att komma mig igång kan jag lugnt säga.

Varenda led med tillhörande muskler var totalt stela, fick rulla ur sängen ! Men nu känns det bättre, har inte gjort så mycket idag här hemma. Småplockat lite bara och tvättat handdukar och sängkläder. Nu ska allt torka också, blev rätt fullt i tvättstugan :)


Snart dags att starta med middagen, å vart tog denna dagen vägen undrar då jag ?

Ha en fortsatt bra dag. Vi ses !


     

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards