Corinas Blogg

Alla inlägg under maj 2013

Av Corina - 4 maj 2013 11:18

                 

Då har våren kommit även hos mig. När vedkapen kommer fram då är det vår på riktigt.

Isen håller på att släppa från stranden också så snart river nog sjön också. Fåglarna sjunger för full hals på morgonen och idag lyser dessutom solen.

Igår spelade Alma en träningsmatch mot Ersmark, seger blev det med 7-0.

Idag är det dansuppvisning på eftermiddagen och efter det måste det handlas lite och innan allt detta tvättas det så det ryker :)

Inget besök hos mamma idag, har fått lite avlastning på den fronten av en vän till både mig och mamma. Känns ganska bra faktiskt att kunna släppa lite och inte besöka riktigt alla dagar. Speciellt när mamma verkligen är inne i en synnerligen krävande period !!


Nåja, nu mot tvättstugan igen. Ha en fortsatt härlig lördag. Vi ses !

Av Corina - 2 maj 2013 10:22

Har egentligen ingenting att skriva om egentligen. Livet rullar på kan man väl säga.


 

Detta är Dallashuset på Norrlands Universitetssjukhus (NUS). Via den dörren passerar jag i princip var annan dag numera. Passade på att fota när jag lånat ett vidvinkelzoom. Lite speciellt med ett vidvinkel eftersom det kommer med så mycket i bilden......mer än vad man är van vid. Krävs lite träning ;)


 

Minervaskolan i Umeå, gamla lärarseminariet. Gillar dessa gamla byggnader. Rena konstverken i mina ögon faktiskt.

Alma spelar en del fotboll på Minervas konstgräs så jag har en hel del chanser att träna med objektivet faktiskt.....när jag skaffat ett eget vill säga ;)


       

Några fler bilder från Minerva.


 

Nästa träning gick av stapeln på Vilmannahallen vilket inte är denna byggnad dock. Detta är ett hus på I20 eller Umestan som man kallar området idag. Konstverk vill jag kalla dessa hus också !


         

Jag skulle nog ha velat gå runt och fota mera men det blåste svinkallt och tiden räckte inte riktigt till. Kanske kan det bli fler chanser för det finns många fina hus inom detta område med underbara detaljer att fota !!


    

Det är så också att vissa hus är dåligt underhållna. Verkligen synd eftersom husen skulle kunna vara så vackra !!


Idag står det arbete på schemat men innan dess är det utvecklingssamtal med sonen och sonens mentor.

Nu i skrivande stund dricker jag lite kaffe och försöker samla kraft.

Önskar er en fortsatt bra dag. Vi ses !

Av Corina - 1 maj 2013 19:00

Varit ledig idag. Tillbringat större delen av dagen hemma faktiskt utan att springa runt som en idiot.

Kl. 14.30 började Almas träning och då passade jag på att bege mig upp till mamma på sjukhuset. Leverera mandariner, lite Loka, en rullstol och lite kläder.

 

Maken stannade på träningen och tittade.

Är egentligen lika bra att jag besöker henne ensam för det är inga roliga besök alls.

Hon försöker inte ens vara trevlig längre. Öser galla över allt och alla just nu, även mig.

Skyller på personalen på Almagården för senaste bakslaget i sjukdomen......ja listan kan göras milsvid angående hennes humör och inställning.

 

Jag vet att hon är sjuk, klart jag vet det men blir lika fullt så väldans ledsen när hon beter sig på detta sätt.

Orkar snart inte med henne längre och hennes humör och inställning till allt. Hon är så fruktansvärt negativ och såklart jag förstår att det är jobbigt ! Självklart, hon mår ju skit så är det ju och det blir inget bättre.

 

Just som läget är just nu gruvar jag mig inför varje besök faktiskt. Man får vara beredd på de mest otroliga påhopp och anklagelser ! Plus att hon gång på gång ältar senaste bakslaget eftersom hon tydligen inte var vid medvetande stundvis när hon åkte in akut från Almagården. Och detta skulle med andra ord vara personalens fel .......kan bara sucka faktiskt. Vad ger man för svar ? Klart att det inte är personalens fel att hon blev dålig !

   

Jaja, ledsen att jag tjatar om min mamma.....men just nu kretsar det mesta runt henne och allt övrig får liksom stå tillbaka. Hon kräver allt av mig just nu även den tid jag inte har !

 

Igår var vi i alla fall och kikade på brasa trotts att det var väldigt kallt ute. Regnade i alla fall inte den stund vi var ute. Men jag frös om fötterna innan vi for hem. Och två starköl fick jag i alla fall, maken betalade och skötte om bilkörningen.

         

   

Och nu ska jag jobba två pass igen. En kort kväll imorgon och hel dag på fredag. Så blir det besök hos mamma igen på fredag efter jobbet. Och efter det besöket ska jag direkt vidare för att titta på en träningsmatch som Alma spelar i Ersmark på fredag kväll. Efter det är det en ledig helg med en del måsten som vanligt. Dansavslutning på lördag eftermiddag bland annat och så besöken hos mamma........

Ulla har fått börja vara ute nu. Håller sig mest runt bron och altanen än så länge men hon gillar det skarpt !


Ha nu en fortsatt trevlig kväll. Blir nog två alvedon så huvudvärken lugnar ner sig.

Vi ses !  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards