Corinas Blogg

Alla inlägg under januari 2013

Av Corina - 9 januari 2013 08:01

Ja så är det. Vi går mot ljusare tider nu. Det märks redan på eftermiddagen, främst vid klart väder.


 


Ljuset får de allra flesta att må betydligt bättre.

För min egen del vet jag faktiskt inte om det spelar någon roll egentligen.

Kommer jag mig bara isäng i vanlig tid, mellan kl 22 - 23 tiden så vaknar jag oftast av mig själv

strax runt 06-tiden när jag är ledig. Ska jag däremot börja jobba kl 7 får jag nog vackert ställa klockan

oavsett ljus !


 


Vad ska man annars skriva om en sån här dag ?

Centerns partiprogram ? Jo det är ju en story i sig. Vissa hävdar att det är ett sätt att få publicitet.

Jo visst, det kan man väl hålla med om för publicitet har det ju som sagt blivit.

Och negativ publicitet är ju också en publicitet.

Men jag kan inte riktigt tro att detta gynnar Centern i slutänden. Centern balanserar redan på yttersta kanten kan jag tycka !

Nåja, den som lever får se eller hur ?


 


Sedan har vi ju lite lokalt också. Den eviga skidanläggningen på Vallberget i Tavelsjö !

Nu ska den utredas ännu en gång. Många förespråkar att denna skidanläggning skulle bli en uppsving för Tavelsjö med omnejd. Man ska väl egentligen vara possitiv till utveckling men i detta fallet ställer jag mig väldans tveksam. Men hur ska man få denna anläggning att gå runt när inga andra anläggningar i länet fungerar ordentligt ekonomiskt ?

Och förra svängen detta utreddes hittades inga finansiärer. Skulle detta gå bättre nu då ? Vem vill satsa på detta projekt ?

Jag är medveten om att mina partikollegor runt mig är possitiva till detta projekt men i detta fallet går jag emot, vilket jag väl faktiskt har rätt till kan jag tycka ? Detta projekt har redan stötts och blötts under många år nu utan att det kommit sig någon vart. Borde det inte vara dags att lägga ner det nu ?

I mina ögon är detta grov våldtäkt på en naturskön miljö ! Nog tittar jag hellre på ett grönt skogsparti på ett berg än en skidanläggning i gigantika mått !   

För er som inte vet så bor jag mittemot platsen där anläggningen är planerad.


           


Nåja detta var lite funderingar i vardagen idag. Nu kanske det trotts allt är dags att ta tag i denna dagen.

Arbetsdag är det, kort variant med start kl 16 och slut kl 21.

Nu ska det duchas i alla fall. Sedan får jag se vad det blir av resten :)


Ha en bra onsdag där ute !

Vi ses !


       

   

Av Corina - 7 januari 2013 07:11

Ja så blev det måndag igen då. Ledig i dagarna två. Känns rätt bra efter en verkligen hektisk arbetshelg.


     


Nytt år och nya tag är det ju det handlar om och klaga ska man väl inte göra eftersom man trotts allt har ett arbete att gå till. Men man kan väl fundera över hur man tänkt att bedriva äldrevården i fortsättningen ändå.

För fortfarande trotts larmrapporter hit och larmrapporter dit så fungerar det ju inte.

Fortfarande ska det sparas och detta på personalsidan. Har de ledande inte lyssnat alls ? Förstår man fortfarande inte varför det är så stora brister inom äldrevården ?

Tror man på allvar att nya arbetstidsmodeller ska rädda äldrevården ? Hur i hela fridens dagar ska detta hjälpa oss att blir flera skallar ? För huvudproblemet är ju och har varit under väldigt lång tid, att vi är för få som jobbar på golvet ! När ska poletten trilla ner hos ledningarna ?

Socialstyrelsen i alla ära, springer runt och kastar galla vart dom än drar fram men blir det bättre för det ?

De som drabbas av socialstyrelsens kritik är ju vi som jobbar på just golvet. För media kräks ut all kritik över äldrevården och detta drabbar oss, vi som försöker och försöker att göra det så bra det bara går med obefintliga resurser !

Istället för att anställa folk så försöker man ständigt komma med andra saker, effektivisera vilket i verkligheten betyder att personalen ska jobba mera och springa fortare !


     


Jag kan bara skaka på huvudet åt allt och så ökar man tempot lite. För hur man än vrider och vänder sig så har man rumpan bak. Jobbet måste ju trotts allt göras eller hur ? Man är så i gasen efter en arbetsdag att man kan nästan inte slappna av när man kommer hem. Tar flera timmar att få kroppen att begripa att den faktiskt ska vila nu !


     


Men som sagt, nu är det nytt år ! Så man tar väl nya tag då och hoppas på lite förbättringar trotts allt.

Den som lever får se eller hur ?


     


Turligt nog har jag ju trotts allt ett intresse som rensar kroppen och själen när jag är ledig. Som får mig att verkligen känna mig ledig trotts allt.


     


För snart drar dom väl in alla lediga dagarna för oss........


Nåja, nu ska jag njuta av mina två lediga dagar.


Vi ses !

Av Corina - 3 januari 2013 11:14

Har sålunda startat fotoåret 2013 med galleriets första album. Kallt, frös så jag skakade vilket inte gynnade fotograferandet men något hyfsat blev det i alla fall. Man kan hoppas på bättre bilder under året som just startat.


http://galleri2013.corina.se/#234


Rätt intressant att det numera går att uppdatera mina gallerier via min vanliga webbläsare. Detta skulle ju enligt webbhotellet bero på att jag kör 64-bitars..........efter att ha återställt alla gallerierna så fungerar allt utan större problem. Och jag kör fortfarande 64-bitars. Nåja, härligt att det fungerar igen för då kan man ju uppdatera oftare......

Av Corina - 2 januari 2013 19:47

Har missat att dela med mig av lite bilder. Har nog aldrig hänt tidigare tror jag !


http://2012.corina.se/#232


Var ju ute med kameran en synnerligen dimmig dag och blev lite överaskad över resultatet när jag redigerade bilderna. Lite läckra blev dom allt tycker jag i alla fall ;)

Av Corina - 2 januari 2013 15:30

Så var ännu en arbetsdag till ända.

Den försvann väldans snabbt vilket dessa korta dagar alltid gör. Man hinner liksom inte kika på någon klocka eftersom det är fullt upp från start till mål om man säger så.


   


Just nu laddas det batterier till min kamera. Det räcker väldigt länge när man har batterigrepp och två batterier kan jag säga ! Men nu började det tryta när jag fotade mina tulpaner. Tänkte att bäst å ladda innan morgondagen. Man vet ju aldrig om det kan bli en chans till utefotografering !


         


Hemma hos oss råder fläckvist mörker idag. Inne på toaletten nere lyser det väldans illa just nu. Dottern använder pannlampa när hon ska kissa   .

Jag blir inte riktigt klok på dessa lågenergilampor man ska ha idag. Totalt obegripligt i mina ögon !

Därför blir det allt som oftast väldigt galet faktiskt. Lampor som lyser för lite på vissa ställen och lampor som lyser för mycket på andra ställen.

Jag försöker och försöker med att läsa mig till på förpackningar men inte blir man klokare av det kan jag tycka   .

Och dyra som stryk är dom dessutom   .

Nu har vi i alla fall fått hyfsad belysning på toaletten där det saknades. Bytte glimtändare på lysröret. Den andra lampan får sitta kvar med sitt fegljus tills vi handlat nya lampor.

I tvättstugan saknades också lampa i taket så där är det nu också bytt och den lampan lyser som värsta strålkastaren. Kan ju i och för sig vara bra eftersom man ska arbeta där inne.

Nåja, man kanske lär sig till slut.....hoppas kan man ju   .


                       


Idag planeras pizza till middag. Ska göra egen med hjälp av ett sånt där färdigt kit som finns att köpa. Brukar bli ganska bra tycker jag. Skinka och annanas blir det på pizzan hade jag tänkt mig.

Dottern väljer att äta prinskorv idag eftersom hon inte är så väldans förtjust i pizza......väldigt udda kan jag tycka.


     


Vädret har varit spännande de senaste dagarna. Mest plusgrader eller nollgradigt ute och har det inte regnat så har det snöat. Idag har det snöat av och till hela dagen. Just nu verkar det hålla upp och det har till och med blivit någon minusgrad också.......Grått å trist med andra ord men träden har varit väldigt vackra. Hann tyvärr inte ut med kameran efter jobbet idag medans det var ljust. Därför hoppas jag på morgondagen. 

Så det får bli tulpaner även idag i bloggen. Lite mera utslagna idag dessutom. Kanske ännu mera utslagna imorgon. Får väl se. Dom har i alla fall fått nytt vatten i eftermiddag.


Så nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll.

Vi ses !

  Av Corina - 1 januari 2013 15:37

Exakt som jag anade så blev det ett nytt år fast jag sov   .

Kom hem efter jobbet igår kväll och möttes av ett gäng glada nyårsfirare.

Maken, makens vuxna dotter och bästa grannarna Maria och Tom och såklart alla barnen, till antalet fyra till att börja med ( mina två plus två av grannarnas barn ). Grannarnas äldsta hämtades i stan efter en stund och kom också och hälsade. Fick en kopp te och ett halvt glas rött vin. Pratade strunt en stund och sedan lockade faktiskt sängen efter en arbetsdag.


 


På årets första dag passar det väl med årets första tulpaner. Köpten en bukett när jag åkte hem från jobbet idag. Slutade kl 13 denna dagen och det kändes bara bra. Arbetsdagen gick av bara farten om man säger så.


         

Telefonsamtal från en anhörig  som ville påminna om nyårskonserten på Tv. Ville att maken skulle få se och lyssna på den och trodde nog att fler skulle vara intresserade. Och självklart ! Vi satte igång Tv:n när konserten startade. När musiken kommer igång hörs en ljudlig stämma från en av våra underbara farbröder : - är det någon som har ett par öronproppar att låna ut ?

Dagens skratt kan man ju lugnt säga utbröt ! Kan konstatera att inte alla uppskattar just den typen av musik.

Naturligtvis slapp farbrorn lyssna......de som var intresserade fick lyssna och titta på en annan Tv helt enkelt i ett annat rum !

Vi är alla olika kan jag konstatera och det är ju ändå för väl.


               


Årets första dag går nu mot sitt slut och kan konstatera att den förflutit utan missöden.

Nyårsaftonen och nyårdagen har arbetats och allt har varit lugnt och stillsamt.

Nu en ny kort arbetsdag imorgon (06,45 - 11,45). Sedan årets första lediga dag innan en arbetshelg tar vid igen.

Min nya nåndagsalmanacka är påbörjad och den gamla är således lagd till handlingarna. Året kan ta sin början på allvar med andra ord ! Mot framtiden !


Önskar er en fortsatt härlig nyårdag !

Vi ses ! 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se