Corinas Blogg

Alla inlägg under december 2012

Av Corina - 20 december 2012 13:27

Sista rusningen innan julen är planenligt klar. Idag är maten inhandlad och de sista klapparna köpta.

Klapparna är inslagna och ligger under granen. Tvättmskinen snurrar så det ska finnas rent under hela julen eftersom jag inte vill tvätta under julhelgen.

Så nu kan man slappna av och låta juleländet komma när den vill med andra ord.

Skinkan griljerar jag på söndag efter jobbet. Köper skinkan färdigkokt sedan flera år tillbaka då jag helt enkelt inte varken hinner eller orkar koka den ! Kan tyckas att jag är lat men det bryr jag mig inte ett skvatt om kan jag tala om. Julbaket blir det inget av heller eftersom ingen ändå äter kakorna. Varför ska dom då bakas bara för att mamma gjorde så när jag var liten ? Här blir det pepparkakor och dom görs i nyåker, väldigt goda :)

Bullar bakar maken troligen nu under helgen.

Det mesta handlas färdigt i detta huset sedan några år tillbaka. Varför ska man jobba som en idiot veckor innan julen för att sedan stå där på julaftonen totalt utarbetad ?

Nä då är det bättre för alla att jag är glad och utvilad istället kan jag tycka i alla fall. Då orkar jag umgås med familjen istället för att kraschlanda i en soffa och somna !


 


Ute faller snön för fullt idag också. Jag gillar snö men nu kan det faktiskt räcka. Nu är det vitt och fint ute.

Hade hoppats på uppehåll under de ljusa timmarna så jag skulle kunna gå ut och fota lite vinter. Men så blev det inte och nu börjar det redan skymma. Imorgon innan jobbet kanske istället :)

Men nä nu kan jag inte sitta här längre. Måste vattna mina blommor.

Ha en fortsatt härlig dag !

Vi ses.      

Av Corina - 19 december 2012 18:25

Jobbar med min hemsida. Men känner att jag kommer ingen vart !

Känner mig allt utom nöjd hur jag än bär mig åt. Får inte till en bakgrund som jag vill.

Suckar och provar och suckar och publicerar och skakar på skallen igen.

Det blir bara inte bra !!!!! Måste ta och göra en djupdykning bland mitt material som jag har på en del skivor.

Se om jag hittar någon passande bakgrund. Blä vad less jag blir !


     


Bilderna är från 2008. Barnen har vuxit på sig kan man ju säga   . På bilderna har vi Alex och Viktor, Alma och sista bilden Felicia !


   


Också bilder från 2008 som jag är väldigt nöjd med. Jag hade knappt hållit i en systemkamera när jag tog dessa bilder.


Har inga nya bilder att visa er så jag rotar bland allt jag laddat upp i bloggen sedan tidigare. Har ju bloggat sedan 2006 så det har blivit en hel del bilder.


Vad annat smart och intressant ska man skriva om idag då ? Tja, jag har jobbat kort dag idag så jag slutade kl 12 med andra ord. Och sedan har det inte blivit så värst mycket mera. Blev sittande här vid datorn och där är jag kvar än med avbrott för lite middag. Fastnade med hemsidan och där är jag fast fortfarande kan jag ju säga. Långt ifrån färdig med den.


 


Vi tar en sista gammal bild idag också innan jag lägger ner mitt bloggande för dagen då jag faktiskt inte har något vettigt att skriva om !


Ha en fortsatt bra kväll ! Får ta nya tag imorgon istället.

Vi ses !     

Av Corina - 18 december 2012 08:58

Ja så blev det ännu en ny dag att ta tag i.

Arbetsdag, 12 - 21 är det.

Har ont i halsen men ingen feber, samma som igår. Har köpt hem Can Jang och började ta igår.

Får se om jag hinner stoppa eländet. Har verkligen ingen lust att ligga nerbäddad till jul !

Jobbade kort kväll igår och kvällen avlöpte lugnt och sansat måste jag säga. Hoppas på en liknande kväll i kväll.


   


Inga nya trevliga vinterbilder har jag heller utan det får bli bilder från förra vintern istället. Denna bilden har jag förstorat och den hänger här i köket.


Maken fick julklapp igår. En snöslunga. Eftersom det inte riktigt frusit på ordentligt fungerar den väl inte riktigt optimalt men det skulle ju bli kallare så.......  


Nu snöar det igen dessutom. Ser ut att bli en snörik vinter i alla fall. Kan tycka att det borde räcka nu men vädret styr man ju tyvärr inte. Så det är bara att gilla läget.


 


Ännu en bild från förra vintern som jag gillar skarpt !


Är det fler än jag som är lite barnsliga och gillar paket ? Paket är rätt kul, eller hur ?

Numera får man ju sällan speciellt många paket men man kan inte förneka att nog är det allt spännande med de paket som man får ? Det prasslet innan man får upp paketet och ser vad det innehåller..........


 


Ytterligare en favoritbild från förra vintern. Nog ser ni väl isbjörnen som ligger på rygg ?


Ha nu en fortsatt härlig tisdag.

Vi ses !

Av Corina - 16 december 2012 15:55

Denna dagen har liksom alla andra dagar försvunnit i ett litet nafs kan man väl säga.

Runt tiosnåret begav vi oss av mot Strycksele för besök hos min mamma.

Var lite orolig över hur väglaget skulle vara men det visade sig att det inte alls var någon fara.

Fin vit vinterväg hela vägen.


 


Stannade väl inte så hemskt länge hos mamma. Men vi drack kaffe och åt glass och jag klippte håret åt henne som jag lovat göra redan innan andra svängen till sjukhuset.

Planerade julaftonen nu också vilket jag liksom inte vågat riktigt. Nu blir det förmiddag med lunch uppe hos mamma. Blir bäst så då hon inte riktigt orkar komma till oss.

Men hon var på bra humör och såg bara pigg ut. Lite smolk dock att hennes favorit bland flickorna i hemtjänsten inte får komma till henne före den 20/12 på grund av mammas behandling av sin struma.

Hon är nämligen gravid och får inte utsättas för strålningen som mamma behandlas med för struman.

Så idag var det tydligen någon hon inte riktigt gillar som jobbade, får hoppas hon inte är allt för grinig mot henne trotts allt ! För oj vad hemtjänsten är guld värd !


 


Nu närmar sig kvällen igen och en ledig helg har passerat. Blev ju lite kortare på grund av övertiden jag gjorde på fredag kväll. Men jag börjar inte förrän kl 16 imorgon och det känns väldans bra i alla fall.

Sedan vi kom hem har jag hunnit färga dotterns hår. Hon ville ha det aningen ljusare. Gick bra och lite ljusare blev det i alla fall. Får väl göra ett nytt försök om ett tag igen. Första gången är man ju lite osäker på vad man ska välja för färg, får nog ta en ljusare variant nästan gång trotts allt. Och så får jag nog köpa två förpackningar dessutom eftersom tösen har en enorm kalufs !


Nu ska det bli middag här också vad det lider. Blir rester från gårdagens middag, typ tacos eftersom det blev ganska mycket över. För en gångs skull hör jag inga protester från dottern ;)


Nu får ni ha en bra fortsättning på söndagen.

Vi ses ! 

Av Corina - 15 december 2012 07:31

Bilden är från förra vintern.


Jo det blev ju lite annars än vad jag planerat för fredagskvällen. Istället för att åka hem kl 16 blev det att stanna kvar på jobbet till kl 21. Satt extravak från kl 16 till kl 21. Så jag jobbade från kl 8 till kl 21 igår med 60 minuters rast.

Lite lätt luddig i skallen efter det passet kan jag ju säga ;) Men vad gör man när det inte finns vikarier att uppbringa ? Ibland måste man ju ställa upp !

Nu är jag i alla fall ledig lördag och söndag och halva måndagen.

Idag måste jag ner och handla eftersom kylskåpet ekar väldigt. Har inte haft tid att handla ordentligt på ett tag nu.

Mamma är nu hemma i sin lägenhet igen. Maken såg till att hon kom sig hem igår. Imorgon måste jag själv besöka henne för att klippa hennes hår och leverera en ny julstjärna till fönstret. Så även denna helgen är således räddad ;)


 


Nu får ni ha en fortsatt härlig lördag !

Vi ses ! 

Av Corina - 13 december 2012 09:24

 


Hittade ingenting jag gjort för att belysa just Lucia utan det mesta är gjort inför julen. Lägger ut gamla godingar i paint shop pro med andra ord.

Firandet på Tavelsjö skola missar jag detta året eftersom jag jobbar i vanlig ordning.

Känns väl si så där men ledigt går inte eftersom vi ändå har ont om personal på grund av sjukdom.

Så det får bli pappa i familjen som bevistar det årliga evenemanget denna eftermiddag.


 


Mamma kommer hit i eftermiddag och stannar tills imorgon. Då får maken köra henne hem till Strycksele. Jag hoppas det ska fungera att hon sover här en natt. Är ju väldigt länge sedan hon tillbringade någon natt här nu. Hon får ta min säng på nedre botten så sover jag där uppe en natt.

För utskriven blir hon med andra ord idag och jag får hoppas att det fungerar denna gången !


 


 För övrigt så händer inget speciellt innan jag ska åka till jobbet.

Sonen är hemma idag, såg verkligen hängig ut måste jag säga. Har hittills sovit som en stock !

Får hoppas att han inte smittar mamma med något för det skulle kunna betyda katastrof.

Bara att hålla tummarna med andra ord.


Önskar er alla en fridefull Lucia idag.


Vi ses !


   

Av Corina - 12 december 2012 19:35


Har snöat hela dagen idag så det har kommit lite snö faktiskt. Men trotts detta inga större problem att komma sig hem idag. Visserligen inte plogat ordentligt på mindre vägar men ingen katastrof trotts allt.

Arbetsdagen har avlöpt bra. Halva dagen har jag suttit på Apt och teamträff så jag är väl mest trött i rumpan denna dagen :)

Om dessa träffar gav något ? Mja det är väl tveksamt trotts allt men dom är obligatoriska trotts allt.


Innan jag åkte hem var jag tvungen att tanka bilen och handla kattmat. Gissa om Sixten var aningen sur imorse när det enbart fanns torrfoder ? Fick mina ilskna blickar ska ni veta ! Men nu ikväll fick han sitt andra foder i alla fall att verkade ganska så nöjd igen :)


Vet fortfarande inte hur det blir imorgon, om mamma ska ha körning hem till Strycksele. Men hon hör väl av sig får jag hoppas. Jag kan inte serva henne denna gången då jag jobbar och inte kan ta ledigt heller eftersom vi har personalbrist redan som det är på grund av sjukdom ! Folk hostar och snörvlar lite överallt just nu.

Hoppas jag ska slippa (ta i trä). Dessutom har vinterkräksjukan också börjat fast hos oss har den inte börjat och jag hoppas verkligen avdelningen slipper detta elände !


Så ska hon köras hem måste maken försöka hinna den biten och dessutom ska han bevista öppet hus på Tavelsjö skola också eftersom Alma spelar teater imorgon. Mycket viktigt att någon av oss är där då !

Den där stressen gör sig påmind varje dag nu innan jullovet ! Alltid så vansinnigt mycket och med en sjuk mamma blir det ju en avsevärd massa extra dessutom.

Vi får se hur det blir, kanske kan mamma få hjälp att ta sig till oss i alla fall och så får hon ligga över och maken kör henne vidare på fredag förmiddag då det finns mera tid.   


Det har varit en del fina fotodagar som jag inte kunnat utnyttja och det känns aningen surt får jag ju säga.

Var så vackert ute när det var svinkallt. Då hade jag önskat att jag kunnat vara ute och fotografera. Men jag får hoppas på fler sådana dagar under denna vinter.


Så har Alma varit och fotat munnen och fått göra avtryck för att få tandställning. Tog en timme tydligen. Jag var ju inte med utan det var maken som skötte detta under gårdagen. Nästa besök hos tandläkaren blir i Januari 2013. Då får hon tandställningen antar jag. Hon klarade detta galant även om om tyckte det smakade väldigt illa den där smeten som dom använder.


 


Så tar vi bilden på lilla Ulla igen då ;) Oj vad vi längtar hela familjen tills vi kan hämta hem denna tösen !


Ha nu en trevlig fortsättning på kvällen så ses vi en annan dag !

Av Corina - 11 december 2012 07:53


Kylslaget med andra ord denna morgon. Men å andra sidan garaterat myggfritt i alla fall.

Och snö har vi fått också fast inga stora mängder och kallsnö är det så det är lättskottat. Nu är det fint ute med den vita snön :)


Igår var båda barnen till tandläkaren. Alma fick igår veta att det blir tandställning för hennes del eftersom hon har överbett tydligen. Ordnande med detta startar redan idag på morgonen. Kl 9:50 ska hon vara hos tandläkaren igen. Ibland går det undan, med rätt tandläkare !


Blev inget besök hos mamma igår när barnen varit hos tandläkaren. Mitt i rusningstrafiken vill man inte försöka ta sig genom hela stan upp till sjukhuset. Så godisleverans kommer att bli idag när Alma ska till tandläkaren igen.


Däremot är jag nu klippt och nyfärgad i skallen igen. Ny frisyr dessutom, kortare än förra gången. Och som vanligt känns allt bara bra. Har ju en ovana att bara sätta mig ner och säga klipp :) Så man vet aldrig hur man ser ut när man går därifrån. Jag är modig jag.......


   


Var en fin dag ute igår men det fanns liksom ingen tid till promenad. Men jag steppade ut på gården med kameran en stund i alla fall och knäppte några foton ut mot sjön. Dimmigt var det på förmiddagen hos mig igår.


 


Arbetsdag är det denna dagen. Jobbar 12 - 21 idag. Torde nog gå bra det med.


Nu får ni ha en fortsatt härlig Tisdag. Vi ses !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se