Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012

Kostnader

Av Corina - 11 oktober 2012 14:49

                             


Det kostar att ligga på topp :)


Tänkte delge lite om vad det kostar för dottern att träna som hon gör. Det är inte gratis och jag skulle tro att många backar för kostnaderna.

Först och främst tränar hon ju fotboll vilket alla vet sedan mina många skrytinlägg om hennes lags framfart ;)

Fotboll är inte riktigt gratis....om nu någon trodde det !

Man ska vara medlem i klubben, och den kostnaden kommer man inte undan.

För Almas del kostar det 150 kr.......ingen hisnande summa.

Men sedan ska det ju vara en del utrustning också.

Vi har även inköpt klubbens overall, då fick hon även en gigantisk väska plus en ryggsäck och matchtröja. Detta betalade vi 730 kr för. Men det är svårt att neka till detta, overallen för att liksom höra till gänget och matchtröja är ju trotts allt lite ett måste ......

Läggas till detta ska också kortbyxor 2 par, ett för träning och ett för match. Ett antal fotbollsstrumpor, man behöver flera par !

Och så en väldigt viktig del, fotbollsskor och benskydd ! Skorna är en väldigt viktig sak, där knusslar jag inte då jag vet hur hemskt det är med skor som inte passar !

Även ordentliga joggingskor behövs då dom tränar kondition också innan fotbollen.

Benskydden är också viktiga och dessutom använder Alma ett schlatterband också till sitt ena knä. Enbart schlatterbandet kostar 250 kr (man kan använda tejp om man inte vill köpa skyddet). 


Till detta kan läggas all bilkörning till och från träningar och till och från matcher också. Inte gratis även om man försöka samåka så långt det nu går !

Sedan har Alma också varit med på en fotbollsskola, som dock inte var så dyr men som vanligt tillkommer ju transportkostnader ! 


Förutom fobollen så dansar Alma på balettakademien i Umeå. Detta kostar 1295 kr per termin men då kostar utrustningen i princip inget alls. Bekväma kläder enbart.....jo åsså transporten som vanligt ner till Umeå såklart ;) Men den kostnaden har vi ju oavsett vad hon än ska göra !


Nu under vintern kommer Alma att träna längdskidor i Tavelsjö istället för fotbollen.

Då krävs också viss utrustning som dock kan införskaffas begagnat om man har lite tur. Så ska hon på ett träningsläger uppe i saxnäs, kostar ca 500 kr plus fickpengar.

Vad skidträningen totalt hamnar på vet jag inte i skrivande stund. Men det torde nog inte bli helt gratis ;)


 


Så som sagt.....det kostar att ligga på topp !

Och långt ifrån alla har säkert råd med allt detta !

Visst får man själv stå tillbaka lite emellanåt......men som förälder gör man nog gärna det, eller hur ?


Jag förstår samtidigt att det kan vara svårt att få det att gå ihop. För alla har ju inte förmånen att ha ett arbete idag.

Men jag klagar inte alls, utan har själv valt att lägga ut dessa pengar !

Det är mitt val !

Sedan går det ju åt en massa tid också........men det är så roligt att vara med !


Har ju en son också, som inte tränar ett vitten istället. Där hamnar pengarna på teknikprylar typ Xbox 360, Tv-spel och datortillbehör :) Kostar en del det med ;)


Nåja, vi klarar oss. Det går runt om man säger så och vi svälter inte ! Och vi trivs allihopa i familjen !

So far so good kan man väl säga !


Vi ses !


 


 
 
Spanaren

Spanaren

12 oktober 2012 12:06

Nog sjutton vet jag att det tillkommer resor och kostnader för andra saker som behövs inom idrotten. Men ser också att vissa klubbar som där jag bor och är t.ex en skidklubb ... lånar ut utrustning till barnen eller sponsrar till bättre priser. Jag menade inte att slå dig på händerna utan jag menar hur går det för alla andra som inte har råd?!?! Barn som är duktiga inom idrotten men pengar finns inte så att dom kan vidareutveckla sin talang. Kanske finns det ett par eller tre av dessa barn inom samma familj?!?! Så länge någon kan ge sitt barn det hon eller han vill ... är väl mer än underbart plus att det håller dom borta från andra otrevligheter. Det är själva systemet som jag blir arg på ;.) Trevlig fredag/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Corina

12 oktober 2012 13:11

Ler lite åt din reaktion ;) Som medlem i klubb har man oftast rabatter att ta del av, främst via Team Sportia....fast inga stora rabatter. Och visst vet även jag att det finns familjer där det saknas medel, självklart ! Och naturligtvis drabbas man extra när man har flera barn som vill hålla på. Så visst finns det graverande fel i systemet, vem vet inte det ? Tänkte inget speciellt med mitt inlägg faktiskt....bara att det kan vara bra att visa vad det kan kosta idag med barns aktiviteter. Nu är ju inte fotboll och dans det dyraste.....ridning och hochey är nog betydligt kostsammare skulle jag tro !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards