Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2012

Av Corina - 9 september 2012 10:14


Umeå kommuncup avslutades under förmiddagen igår på T3 Arena, i mina ögon heter dock stället fortfarande Gammliavallen :)

Match mellan Umedalen IF och IFK Umeå flickor födda 01.


Och vinnarna är :


 


IFK Umeå !


    


Umedalen IF - IFK Umeå 1 - 2


Ett gäng väldigt glada flickor behöver jag väl inte upplysa om ? 



Av Corina - 7 september 2012 17:45


Det snurrar på. Helg igen med andra ord. Maken startar älgjakten imorgon lördag. Detta betyder att jag får ta tag i det som ska styras upp här hemma. Så imorgon kl 09:15 ska jag tillsammans med dottern befinna oss på T3 Arena i Umeå (gammlia). Matchstart kl 10 är det. Sedan blir det väl att ta hand om hemmet, kan nog bli lite tvätt skulle jag tro på eftermiddagen.

På söndag är det match igen, denna gången i Rundvik men då på kvällen kl 18:00. Men då räknar vi med att maken ska kunna vara med också.



Kvällen ikväll kommer att tillbringas här hemma i lugn och ro. Efter en arbetsdag är man ganska så mör faktiskt. Mycket spring idag, som vanligt ! Det är tur att man får så mycket tillbaka av våra brukare för annars skulle det bli ännu tyngre skulle jag tro. Ett plus är ju bra kollegor som man kan ha roligt tillsammans med när man jobbar !


Ha nu en härlig fredagkväll. Vi ses !


Av Corina - 5 september 2012 09:36


Så var två lediga dagar till ända och dags för arbete igen. Jobbar 12 - 21 denna dagen. Ska nog gå det också skulle jag tro. Har blivit lite annars på kvällarna numera. Betydligt mera spring , många som vill sitta uppe lite längre. Lite svårt att hinna med allt innan man går hem är det faktiskt. Och springet känns i kroppen också. Det är nästan så att det är lättare att arbeta dagarna även om dom också är tunga såklart ;)


Har hunnit tvätta dotterns träningskläder på morgonen. Det regnade ju ordentligt igår när hon tränade. Hon kom hem fullkommligen genomsur, det rann om henne ! En varm dusch var inte helt fel enligt henne innan hon gick och la sig igår kväll.

Ikväll startar hennes dansträning så nu är det verkligen höst i mina ögon. Pappa får ombesörja transporten till den träningen ikväll eftersom jag arbetar. Så hädanefter blir det träning tisdag, onsdag och torsdag......nere i Umeå alla tre kvällarna ! Det är tur att vi inte måste köra alla kvällarna utan delar med andra föräldrar måste jag säga !   


Nu får ni ha en härlig onsdag. Vi ses !


 

Av Corina - 4 september 2012 11:45

     


Jag vet att min blogg mest har varit ett gnällområde den senaste tiden. Det står jag för !

Det mesta handlar om mitt arbete och det kan ju tyckas att jag verkar otrivas där jag arbetar.

Nu är det så att jag trivs bra på jobbet, med det jag gör och med de jag arbetar med !

Men det har varit turbulent den senaste tiden och det är fortfarande väldigt rörigt och detta tär

på tålamodet och orken !

Scheman som konstant ifrågasätts och orimliga krav hela tiden och en stress som inte kan

beskrivas utan måste upplevas !

Nu är förhoppningen att detta ska ordna sig med tiden, vi är på hyfsat god väg i alla fall.

Men emellanåt känns det som om man utnyttjas utan att få något tillbaka, så är det.

Sedan har jag väl kanske varit och är i en svacka just nu också. Vet inte varför men det mesta

tar emot just nu. Jobbar på att återkomma till mitt vanliga jag igen vilket kan ta sin tid !

Under en tid funderade jag verkligen på att byta arbete......men vad finns att få för en mentalskötare

på snart 50 år ? Inte så värst mycket kan jag upplysa om ;)


 


Nåja, nog om detta !

Idag tog jag tag i mig själv i alla fall. Tejpade fötterna och påklädde dessa i mina nya joggingskor. Allt för att slippa skavsår som jag annars alltid får av nya skor.

Packade fotoväskan och dammade av mina gåstavar. Och när barnen åkt till skolan gick jag ut i spenaten.


     


Styrde kosan till mitt egent lilla meditationsställe. Gick i maklig takt och försökte verkligen njuta av det vackra höstvädret som vi har idag. Och vet ni, det var så vansinnigt härligt !

Stannade till ibland och bara stod stilla och tittade. Livet liksom fick återvända av sig själv eller hur jag nu ska uttrycka mig.

Fotade såklart lite också. Och jo det blev några hyfsade i alla fall.


 


Höstfärgerna har väl inte hunnit dyka upp ännu. Lite tidigt för det men det var rätt vackert i alla fall.

Satt en lång stund nere vid sjön och bara fanns till och lyssnade till alla ljuden ute i naturen plus vägen såklart som man hör också.


 


Och när jag suttit och filosoferat en stund tog jag fotoväskan och stavarna och vandrade hemåt igen. Och kände mig betydligt bättre till mods !

Väl hemma igen satte jag mig en stund i lugn och ro innan jag tog mig en behövlig dusch.

Nu mår jag bara fint igen och har varit och handlat inför middagen. Dottern frågade efter Lax nu på morgonen så det blir Lax till middag idag, potatis till och en god sallad också.

Och ikväll blir det att bevista Almas fotbollsträning, var ett tag sedan nu. Har jobbat när hon tränat den senaste tiden.


     

 


Älgjakten har startat men maken jagar inte de första dagarn som tidigare. Detta året kommer han enbart att jaga helgerna med start nu till helgen. Då får vi hoppas på att frysen får påfyllning inför den kommande vintern.


Ha nu en fortsatt härlig tisdag. Vi ses !


 

Av Corina - 3 september 2012 12:39

En arbetshelg är till ända. Och utan överdrift så var det underbart att få gå hem igår kväll ! Efter en delad tur är man så vansinnigt totalt slut. Hela kroppen skriker och huvudet värker !

Jag kan inte begripa hur man har tänkt bibehålla en god vård med den inställning man har i dessa dagar när man talar om personalpolitik ! För ett är då säkert, man är inte alls rädd om personalen i dagens läge. Jag känner mig som en vara som man kan slita ut totalt och sedan förpassa till soporna.

Man springer och springer och gör verkligen sitt bästa och vad händer ? Jepp, upp dyker en anhörig och ställer rent sandslösa krav ! Saknar total insikt om att det finns tio till på avdelningen som behöver omsorg ! Man blir fullkommligt galen men man får bita ihop, le och gå vidare. Men va fan.....har man inga rättigheter alls längre som anställd, utan enbart skyldigheter ?


Hur länge till ska man orka tro ? Svaret är, jag vet inte alls. Men som jag sa, jag känner mig som en förbrukningsvara som efter användande kan slängas i soporna utan chans till återvinning !



Nu ska jag fortsätta i tvättstugan efter att ha fått klaga av mig lite ;) Önskar er alla en fortsatt härlig måndag. Vi ses !   

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards