Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2012

Av Corina - 22 september 2012 15:46



                                          Många blommor igen. Låg kvar på minneskortet sedan igår. En del riktigt trevliga i mina ögon. Tråkar kanske ut er med en massa bilder.......so be it ;)


Idag har det varit bara en såhär bra dag ! Har varit hemma mesta tiden. Åkte och handlade tillsammans med Alma på förmiddagen. Planerar tacos till middag när nu övriga behagar infinna sig här hemma. Tur att det är rätt snabbt ordnat med tacos, värsta är väl att jag glömde löken......får gå ändå.



                                                                       


När jag bakat lite muffins tog jag kameran och bilen ut för att fota. Jepp, ni hörde rätt, just bilen. Vyerna ligger en bra bit från oss så för att hinna få skapliga bilder tog jag bilen idag. Blev väl ett antal skapliga bilder över Tavelsjön trotts allt. Hade tänkt åka på fler ställen och fota men det får bli en annan dag. Bättre att ta det i olika omgångar så blir det inte så mycket att gå igenom med en gång. Man kan ju hoppas att hösten vill bjuda på fler bra dagar vädermässigt trotts allt.

Nu ser jag fram emot en kväll i lugnets tecken. Men man vet ju aldrig. Maken har inte kommit hem ännu så det blir kanske en senare middag idag än vad jag tänkt.


Ha nu en fortsatt bra lördag. Vi ses !     

Av Corina - 21 september 2012 13:57

   Känns väldigt bra med fredag denna gången. Ledig i dagarna tre och lyckan är fullständig. Vet inte när detta hände senast känns det som.

Idag har tvättmaskinen snurrat. Jag har städat tvättstugan och toaletten. Jag har fotat lite blommor även idag och jag har försökt vara lite kreativ tillsammans med mitt Photo Shop Elements. Så hittills har jag väl varit ganska så aktiv i alla fall kan jag tycka.



   


                                                                     


Så även denna dagen fyller jag min blogg med en massa blommor. Blir lätt en massa foton när jag ändå är igång, ni vet ju hur jag är ;)

Vad helgen har att bjuda på återstår ju att se. Maken jagar i alla fall på lördag. Så jag räknar med att ta det lugnt och njuta av livet. Sedan kan man ju be om lite fint väder också. Skulle ju inte göra så värst ont ;)


Ha nu en härlig Fredag ! Vi ses ! 

Av Corina - 20 september 2012 13:37

Ja vad ska man säga ? Försöker hösta till det lite och hoppas det duger. Svårt att väja bakgrund till texten är det. Provade med att plocka en orange färg som bakgrund först till det skrivna men tyckte det blev lite för mycket så jag valde svart bakgrund, fast det är ju då ganska trist eller ?

Kanske hittar på något annat vid tillfälle, får se. Har ju lite problem, tar sån tid när man inte riktigt kan programmet elements......nåja det blev ju lite höstlikt i alla fall, eller hur ?


 

Av Corina - 20 september 2012 10:34

   


Flexar idag på förmiddagen. Kändes rätt eftersom jag tenderar att spara på mig onödig flextid som jag aldrig får ut. Har hunnit ikapp lite saker här hemma tack vare flextiden.

Nu tänkte jag fota lite mera. Länge sedan jag använde mitt makro faktiskt. Under sommaren har jag mest fotat fotboll.


 


Köpte ju hem lite blommor tidigare. Så mysigt att ha blommor som blommar, så länge det varar vill säga. Jag är ju inte världens bästa på att sköta dom :)


   


Solen kommer och går hos mig idag och det blåser ordentligt. Känner mig aningen trött just nu. Har varit väldigt hektiskt under en lång tid, både här hemma och på jobbet.

Nu hoppas jag på en lite lugnare fas för jag behöver lite vila nu.


       


Men efter dagens arbetspass är jag ledig tre dagar över helgen. Det ska verkligen bli härligt med lite sammanhängande ledighet. Hoppas på aningen bra väder också så man kanske kommer sig ut en stund också och få sig lite frisk luft. Det får gärna sluta blåsa också. Får sån huvudvärk av att vara ute i blåsten!


                                               


Ja så blev det en blomblogg även denna dagen. Men nu under hösten känns del bra med lite färg igen även om hösten i mina ögon är helt underbar blir den ju med tiden lite färglös när alla löven blåst ner !

Ha nu en fortsatt bra dag !

Vi ses ! 

Av Corina - 18 september 2012 14:11


Idag har det väl egentligen inte hänt något speciellt. Barnen for till respektive skola som vanligt. Maken meddelade att han skulle åka bort en stund och for.......lämnade både plånbok och telefon hemma. Det var bara att bege sig till Kassjö med telefon och plånbok samtidigt som jag skulle handla. Fick åka tidigare än planerat på frund av makens glömska.



Nu finns det hemma det som saknades, bröd och ost bland annat och äpplen. Dottern ska promt ha en viss sorts äpplen. Dom ska vara gröna och syrliga, annat äter hon inte ;)



Det var blommor från min trädgård, de enda blommorna jag har ute detta året. Är som sagt ingen trädgårdsnisse om jag får säga så ;)



När jag var och handlade köpte jag hem lite höstblommor till köket också och på samma gång får jag ju något att fotografera också.




           


Så idag blev det blommor i min blogg eftersom jag egentligen inte har något att skriva. Lite eko i skallen just idag. Så jag fortsätter med min lediga dag för ikväll är det fotbollsträning och sonen ska på konfirmationsupptakt.


Vi ses !        

Av Corina - 17 september 2012 10:21

Efter att ha arbetat helgen känns det väldigt bra med en ledig måndag. Fast visst hade det varit trevligt med lite bättre väder. Men man kan ju inte få allt här i livet.


Hur har då helgen varit ? Jodå, den har varit bara bra måste jag säga. Tungt arbete har man ju men det går bra när man jobbar tillsammans med trevliga kollegor ! Blir lite lättare när alla strävar åt samma håll om man säger så.



Alma har spelat fotboll i helgen, i lördags. Tjejsistan, en endagscup i Sävar norr om Umeå. Laget vann hela den cupen, dom spelade väldigt bra enligt de som var där och tittade. Jag kunde ju inte vara med vilket var väldigt synd. Pappa i familjen kunde inte heller vara med då han jagade.


Och idag , vad gör jag idag då ? Jo jag försöker hitta igen mitt hem. Har dammsugit och torkat golv på morgonen och nu snurrar tvättmaskinen som vanligt.  En rätt vanlig måndag efter en arbetshelg med andra ord. Men jag stressar inte utan tar täta raster ;) Nu återstår den eviga frågan, vad ska vi äta till middag ? Får fundera lite till.  



Några nya foton har jag inte heller. Har inte haft tid att fotografera alls sedan förra helgen. Och jag borde lägga ut förra helgens söndagsmatch i galleriet dessutom. Får se om det hinns med under denna dagen eller kvällen.


Igår kväll kom bästa grannen Maria över och bjöd på trevligt sällskap och ett glas rött. Mycket trevligt måste jag säga eftersom det har blivit lite glest mellan mötena nu. Har varit väldigt mycket annat den senaste tiden. Får ta och fixa till en Tacokväll snart.....om man hittar någon gemensam ledig kväll vill säga.

Nu får jag fortsätta med dagens jobb.


Ha en fortsatt härlig Måndag, vi ses !

Av Corina - 14 september 2012 09:20


Jobbhelg står det i almanackan. Med start kl 15 idag. Lite fundersam blir jag dock över att schemat är ändrat till 15-21 istället för 16-21. Den som gjorde ändringen kan ju inte ha tänkt till på riktigt om jag får uttrycka mig snällt. Tanken är ju att jag ska täcka upp mellan kl 15-16, så långt ok eftersom endast en person jobbar till kl 16. Den jag ska täcka upp för slutar således kl 15. Men nu till min fundering, när ska jag kunna ta ut min lagstadgade rast på 30 minuter ? För arbetar man mer än fem timmar ska man ha 30 minuters rast. Jag får inte ihop denna ekvation eftersom vi är två st mellan kl 15 och 16 och efter det är vi två st mellan kl 16 och 21. Och vi får inte arbeta ensam på avdelningen. Sålunda måste jag med andra ord bryta mot arbetslagarna idag för jag kan inte få ut min rast helt enkelt !



Vår gamla SAAB 9000 klarade idag den årliga besiktningen i alla fall så ett år till får den rulla ;) Lite respit med andra ord innan vi måste skaffa ny bil igen.


Nyfriserad är jag också. Skulle beställa klipptid igår till nästa vecka med hade turen att det fanns tid direkt igår. Guld värt och nöjd med klippningen är jag även denna gången. Känner mig riktigt fin, nu fattas bara ny färg också. Får bli måndagens uppgift för makens del, att färga mitt hår igen :)       


Dottern spelar fotboll imorgon, hela dagen. Tur att hon får åka med en kompis pappa. Maken ska ju jaga och jag jobbar. Måste försöka få börja kl 8 imorgon så jag hinner väcka tösen innan jag far hemifrån.


Och idag får vi hem förra helgens resultat av jakten. Maken får jobba hårt idag med både styckningen och packningen när han kommer hem med köttet. Den hängivna makan behagar ju vara på sitt arbete ;)


Nu får ni ha en fortsatt härlig fredag. Vi ses ! 

Av Corina - 13 september 2012 08:24


Hade planeringsdag med avdelningen igår. Och som jag ser det blir det nog bara bra med tiden skulle jag tro. Vi har en tung avdelning och är som alla andra underbemannade och den biten finns i dagsläget inget att göra åt. Vår chef har en väldig förståelse för detta dilemma som vi påtalar konstant. Men som sagt, hon gör vad hon kan åt saken det märker man tydligt !

Jag kan notera stora förbättringar på avdelningen redan nu. Men visst är man slutkörd efter en dags arbete, det går inte att blunda för ! Och visst har man svårt att hinna allt man skulle vilja hinna. Men man får prioritera och det ganska hårt, inget nytt heller !

Men om alla hjälps åt och har samma mål i sikte kommer det att bli bra i slutänden är jag övertygad om !



Och idag har jag min enda lediga dag denna veckan. Och den är fulltecknad som vanligt. Ska iväg och handla idag eftersom det är slut med det mesta här hemma. Sedan hem och tvätta inför stundande arbetshelg. Och ikväll har jag ett uppdrag på jobbet men inte jobbrelaterat denna gång utan mera nöjesrelaterat. Dottern har träning ikväll och den biten får pappa i familjen sköta denna kvällen.

Ser som sagt fram emot arbetshelg och maken ska jaga älg i helgen. Dottern har en fotbollscup på lördag och sonen lär väl njuta av att få vara ensam hemma ;) Eventuellt har dottern match på söndag också, vet inte inte ännu. Är så fallet måste logistiken ordnas även för söndagen då.  Ja som vanligt full rulle och raka rör !

Ser fram emot två lediga dagar efter helgen........kommer att behövas skulle jag tro.


Önskar er alla en trevlig fortsatt torsdag.......ses en annan dag !    

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards