Corinas Blogg

Alla inlägg under april 2012

Av Corina - 6 april 2012 14:26

Varit hemma hela dagen i lugn och ro. Äntligen tagit mig för att lägga in lite nytt på hemsidans gallerier. Hade mest min datorkonst att lägga ut denna gången så det fick bli ett nytt galleri till detta. Har varit dålig på att uppdatera hemsidan och detta mest på grund av att jag inte riktigt orkat flytta mig till den andra datorn som dessutom har en förmåga att strula aningen också. Fast denna som jag sitter vid nu har också börjat spöka lite nu och då.

Dessutom går det inte att lägga in bilder i mina album från denhär datorn heller. Tydligen hänger det ihop med Windows 7 som inte laddar ner activX kontroller......jag hoppas på att one.com kanske ordnar detta med tiden eftersom man vill ju kunna ladda ner bilder från den datorn man oftast använder. Någon enstaka gång har jag lyckats men när jag gör på det sättet fungerar det inte varje gång. Och med mitt tålamod så slutar jag oftast bort det hela bara för att jag blir så less ;)



Sedan så har jag inte riktigt lärt mig jobba med min hemsida direkt från one.coms kontrollpanel heller. Har ingen aning om hur man får till nya sidor eller får till ramar eller något. Så jag vågar helt enkelt inte riktigt än då jag inte begriper ett skvatt ;) Men kanske får jag till något förr eller senare. Hade ju varit kul att kunna byta bakgrunder ibland som jag pysslat med tidigare. Ibland är man lite trög........


Nu får ni ha en fortsatt bra dag ! Ute lyser solen men det saknas värme måste jag säga så jag förblir nog här inne. Kanske skulle testa det jag just pratat om.....


Vi ses ! 









Av Corina - 5 april 2012 07:55

Påsken har startat på riktigt då, eller ? Idag är det skärtorsdag och vi häxor ska bege oss till blåkulla. Jag har allt klart för avfärd men jag kan bli lite sen.....jobbar till kl 21 men jag kommer sedan  .


Var ner till Umeå igår kväll eftersom Alma hade sin dansträning. På vägen ner snöade det utav bara attans. När vi sedan åkte hem hade det klarnat upp igen och -1 grad hade det blivit. Så det var lite lätt halkigt kan jag tala om. Men hem kom vi, utan missöden !



Jag fortsätter med mina tulpaner och mina tavlor. Snöar in lite kanske på en sak när jag väl kommer på hur man gör :) Men det är verkligen så roligt att förvandla sina blombilder !


         


Måste köpa nya blommor nu. Den bukett som står framma nu har blommat ut. Ska se om jag kan få tag på en bukett Påskliljor. Bara för att variera lite.


         


Måste ta tag i Alma lite grann också och hennes läxläsning. Hon har en tendens att spara läxorna till kvällen innan dom ska lämnas in. Och det är aldrig riktigt bra. Men kanske är detta övergående trotts allt för hennes bror var likadan och nu fungerar hans läxläsning utan påminnelse faktiskt. Och jag har en åsikt om att tjata inte alls får saker och ting att fungera bättre, snarare tvärt om. Rätta mig om jag har fel.........


   

Så nu får jag, ännu en gång önska alla mina läsare en Glad Påsk ! Brukar försöka bloggvila under större helger men man vet aldrig. Har ju lite svårt att låta bli och skriva några rader trotts allt.


Vi ses !

Av Corina - 4 april 2012 14:52

   


Nu har jag funderat färdigt, sedan om detta duger var ju en annan femma. Dessa ska hänga på en vit vägg ovanför en svart soffa med grå mönster på mitt arbete. Den i mitten kommer att bli 30x40 cm och de andra blir 20x30 cm. Tänker skaffa clipsramar till dessa skapelser. Nu hoppas jag alla blir nöjda också. Om inte får jag väl hänga dessa här hemma eller ge bort dom. Tänker mig också att hänga dom såhär också, kan det duga tro ? Jag är själv nöjd med dessa skapelser i alla fall.


Varit och besökt min mamma en stund idag. Vi fikade och pratade strunt en stund, blir inga långa besök eftersom hon rätt fort blir lite trött. Men hon var på ett strålande humör och verkade må väldans bra i alla fall.


Ikväll ska Alma på sin dansträning och det blir nog jag som får köra henne denna gången. Och imorgon jobbar jag kvällen igen för att efter det åter vara ledig i tre dagar !


   

Så, nu är det väl dags för denna hälsning på riktigt ändå ;) Hoppas alla får en Glad och stressfri Påsk !


Vi ses !  

Av Corina - 3 april 2012 09:22

Fast varmt vet jag inte om det riktigt är. Jo såklart om man sitter i lä direkt i solen är det säkert varmare i alla fall. Nu är jag ju inte sån att jag sätter mig och solar direkt, har aldrig gillat den sysslan.


Idag ska jag arbeta men endast från kl 16 till kl 21 och så är jag ledig imorgon igen. Ibland blir schemat lite udda när man lägger det.



Fick väcka Alma flera gånger på morgonen idag. Hon är 11 år men börjar redan visa tonårstendenser måste jag säga. Inte lätt att komma överens med alla gånger den tösen ! Och vad som skrämmer mig mest är att jag känner igen mig själv i henne så mycket. Min mamma hade det inte speciellt lätt med mig alla gånger !

Nåja, det mesta brukar dock lösa sig om man inte stressar fram det och hon blev faktiskt klar i tid även denna dagen även om det blev i sista minuten :)


    

Snön som kom häromdagen ligger envist kvar eftersom det blivit betydligt kallare också. Och mera skitväder hotar man med också. Ja nog närmar sig Påsken alltid, om man ser på vädret i alla fall.

Imorgon hoppas jag kunna komma mig till min mor en sväng. Hon behöver klippas och ville ha hem lite vin inför helgen också :)


Nu får ni ha en fortsatt trevlig tisdag. Vi ses.


 

Av Corina - 2 april 2012 15:21

Ok, nu är det funderat färdigt för denna gången. Blev lila med vit text. Nöjd just nu i alla fall. Jag brukar ju inte vara det så länge varje gång :)


 

Av Corina - 2 april 2012 14:09

Så har jag testat lite igen, med nytt utseende. Men jag blev lite osäker på om jag ska byta färg där jag skriver också. Från svart till en mörk lila nyans men med vit text. Jag vet inte riktigt, måste nog testa innan jag bestämmer mig. Kanske blir det för mycket lila, fast jag gillar lila ;)


 

Gillar Photo Shop Elements faktiskt, mer än jag vågat hoppas på trotts allt. Man kan göra mer än man tror med sina egna foton. Men visst, saknar nog Paint Shop Pro lite ändå faktiskt. Saknar det där med att använda tuber i mina alster.


 

Och fortfarande haltar kunskaperna i hur man gör i elements. Jag bara chansar fortfarande. Visserligen verkar det ju fungera ;) Nåja, man lär så länge man lever och kunskap är ju inte tung att bära.


 

Har fått hem fler förstoringar nu, på lite alster som jag gjort i elements och jag blev verkligen nöjd med resultatet. Kommer att bli väldigt dekorativt måste jag säga. Det är gula tulpaner som jag framkallat bilder på. Får visa när dom hänger på väggen.


   


 


 Min mage är snällare idag i alla fall. Så imorgon blir det arbete igen. En kort kväll, 16 - 21 står det på schemat.



Avslutar dagens inlägg med en tavla jag fick till idag. Hyfsat nöjd med denna är jag om man nu får vara det.....


Ha nu en fortsatt trevlig måndag. Ska snart ta och rulla köttbullar så kanske barnen blir glada till middagen.


Vi ses ! 

Av Corina - 1 april 2012 16:05

Månaden kunde ju ha startat bättre kan man tycka. Vaknade inatt av att jag mådde hur pyton som helst. Bara att störta upp på toa och där blev jag kvar tills klockan ringde fem på morgonen. Ingen ide att tänka på något jobb idag inte. Bara att sjukanmäla sig med andra ord. Det sista man vill en söndag och vet att det är väldigt svårt att få ut vikarier. Men som sagt, med magsjuka går man inte till jobbet.



Någon var lycklig över att våren gjorde sig påmind, även hos oss. Säg den lycka som varar :) Det snöar för fullt och har gjort det större delen av dagen. Man kan ju tycka att det borde räcka med magsjuka faktiskt. Nåja, magsjukan har lagt sig nu trotts allt. Mår ganska så bra igen och får behålla det jag äter men helt ok känns det trotts allt inte än.

Lurad har jag inte blivit ännu heller, beror väl på att jag tillbringat första delen av dagen alternerande mellan ryggläge och toaletten.


         


Tre bilder av tulpaner, i grunden samma foto men med olika plug ins kan man göra en massa olika varianter. Roligt är det i alla fall. Problemet är ju att jag måste ta nya foton hela tiden eftersom jag inga har kvar i datorn eller på den externa hårddisken efter strulet förra veckan. Det innebär också ständigt nya buketter som måste skaffas. Maken börjar tro att jag blivit skvatt galen som ständigt köper tulpanbuketter numera ;)


       


Ytterligare några varianter som i grunden samma tulpan ! Roligt och väldigt fint tycker jag i alla fall. Har framkallat en hel del bilder också och även beställt lite förstoringar som borde komma imorgon. Laddningen med vanliga bilder kom innan helgen och dom blev kanon ! Är väldans nyfiken på förstoringarna måste jag säga. 


Dottern sjunger i kyrkan idag igen. Hade missat detta även om jag varit frisk men grämer mig lite trotts allt. Hade varit väldigt trevligt att få lyssna till henne ännu en gång :) Men det blir säkert fler gånger skulle jag tro.



Avslutar med en grön kul skapelse idag. Ha det nu så bra denna söndag, fortsättningsvis. Jag fortsätter att kurera min mage som brummar lite fortfarande. Ska försöka få i mig någon form av soppa olch lite kex nu igen.


Vi ses ! 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards