Corinas Blogg

Alla inlägg under januari 2012

Av Corina - 9 januari 2012 18:13

     

Januari

 

Februari

         

Mars

       

April

       

Maj

             

Juni

             

 Juli

               

Augusti

       

September

         

Oktober

             

November

                     

December


Hoppas ni haft en bra stund. Fick göra om inlägget och hoppas det ska fungera bättre än det förra. Bilderna finns även i inläggen som jag gjort under året 2011.


Vi ses  



 
Av Corina - 8 januari 2012 07:43

Tvingade kvar mig i sängen till kl 7 idag. Men vaken har jag varit sedan femtiden som vanligt. Övriga familjen sover fortfarande men kommer nog snart skulle jag tro.



Fortfarande inga nya bilder :) Årets fotande har inte riktigt kommit igång om man säger så. Och idag står det arbete på schemat igen, 12 till 21. Gårdagen bjöd på en rätt intensiv arbetsdag. Någon riktig rast blev liksom inte. Vissa dagar blir så. Men det känns i kroppen efter en sådan här dag. 


En liten uppdatering runt mitt rökande, eller snarare rökstopp. Och det går rätt bra måste jag säga. Än är jag rökfri faktiskt. Och nästa träff med slutarökagruppen är planerad till i slutet av denna månad. Det börjar bli dags att återuppta min träning igen. Min träning har ju legat nere ett bra tag nu så det blir att starta på ruta ett igen för min del. Känns väl si så där måste jag säga.

Mina planer är stavgång (stavarna väntar så snällt ute på altanen), så blir det crosstrainer på IKSU som tidigare, har ju kortet så tryggt i plånboken. Och när jag känner mig riktigt mogen blir det styrketräningen igen. Känner att jag först borde få upp flåset igen.......det försvinner snabbt :)  

Men först måste jag motivera mig ordentligt.......och komma igång med stavandet igen. Det är inte lätt det här......och jag som dessutom hade räknat med en hund och så blev det ingen denna gången heller.....bakslag igen :(



Man kan ju säga att min motivation legat i botten på slutet. Har varit en ovanligt trög vinter för min del. Har aldrig varit med om liknande. Ingenting har varit riktigt roligt även om jag verkligen försökt att motivera mig i olika aktiviteter......känns lite bättre nu. Men fortfarande tar det emot lite.....men det går åt rätt håll. Nu går vi ju mot ljusare tider och det borde ju bara bli bättre nu tycker jag, eller hur ? Och visst får man ha svackor emellanåt ?    



Ha nu en fortsatt underbar dag allihopa.

Vi ses


   

Av Corina - 6 januari 2012 07:53

Ja så sitter man här igen då......i tidig morgon som vanligt. Kan inte sova på morgonen längre fast jag får. Och det spelar ingen roll att jag varit uppe sent heller. Jag vaknar i alla fall i svinottan varenda morgon. Igår kväll var klockan över tolv innan jag kom isäng, och vaknade gjorde jag kvart i fem........fast då var jag bara upp på toa och tvingade isäng mig igen. Men somna, nä inte alls ! Någostan mitt emellan sömn och vaken har jag varit. Till slut ger man ju upp fast jag väntade tills gubben gjort kaffe :)



Vinterbild från förra vintern. En sån där bild som jag gillar :) Hoppas på liknande foton under denna vinter också. Men de riktigt fina vinterdagarna brukar ju vänta på sig tills februari - mars någon gång. Idag är det faktiskt ganska kallt.......nåja minus 11 grader bara men ovanligt kallt för denna vinter i alla fall.



Ännu en bild från förra vintern :)


Då ska vi se, vad blir det idag då ? Jo min arbetshelg börjar idag kl 12 och pågår till söndag kl 17. Lite vila mellan arbetspassen blir det ju........arbetshelgerna duggar tätt numera när man arbetar varannan helg igen. Jag mins när var tredje helg infördes, vilken lycka ! Man kännde sig verkligen ledig då ! Nu är vi tillbaka till varannan helg igen, man återgår till ett koncept som är 25 år gammalt cirka och kallar det för att utveckla arbetet :)

Man talar om personcentrerad vård som någon gigantisk nyhet ! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt detta fenomen. När detta kom hette det individuell vård.....detta skedde för cirka 20 år sedan. Kan någon berätta för mig skillnaden mellan personcentrerad vård och individuell vård ? För jag är tydligen allt för korkad för att se någon skillnad i detta ! Man babblar på om att förändra och så blir det i princip tvärt om, man tar tag i ett gammalt koncept och beskriver det bara med andra ord och tar åt sig äran ........

Skillnaden idag är att man skurit ner personalstyrkan, det är det enda nya man har lyckats med under alla åren som gott. Men man har på samma gång skapat mer uppgifter som vi ska göra........man belönas när man sitter vid datorn och skriver.....å vad duktig man är när man åstadkommer en anteckning. Spelar ingen roll vad man skriver bara man skriver !

Och i nästa andetag funderar man över varför sjuktalen är så höga ? Är man verkligen så korkade att man inte ser sammanhanget undrar jag ? Lite personal och tungt arbete, mera arbete........det säger väl sig själv att man inte orkar i längden ?

Och så kommer någon snille på att man ska ha rätt till heltid och ok där allt väl men i samma andetag så krånglar man till det med att man inte kan få jobba på sin egen avdelning eftersom det då blir överbemannat just där. Då ska man istället skolas in på annan arbetsplats för att kunna jobba där istället ?????? Man börjar ju begripa varför man inte har pengar till att anställa personal när någon pappersvändare hela tiden sitter och hittar på nya krångligheter som kostar en massa pengar !  

Årsarbetare hit och årsarbetare dit........ 6,25 årsarbetare.......hur f** ser en 0,25 arbetare ut ? Snälla visa mig den arbetaren.......

Plocka bort lite pappersvändare och anställ personal på golvet istället, för vi gör ju i alla fall pappersvändarnas arbete plus vårt egent arbete i alla fall !

Tack för ordet :)



Vi ses    

Av Corina - 5 januari 2012 08:18

Jepp.....blåser hos mig idag. Men det snöar inte i alla fall........just nu är väl lugnast att tillägga. Måste ner och handla förnödenheter idag. Aningen tomt i skåp och på hyllor här. Ska också försöka ekipera maken lite, han fick presentkort på Dressman av dottern innan jul. Och han är skrämmande utan kläder för tillfället :)



På grund av dåligt väder har det inte blivit några nya foton heller. Hoppas på bättre väder för fotografering snart.


Så har jag drabbats av bloggtorka, hittar inget intressant att skriva om just nu. Det är bara så skrämmande tomt upptill :) Skrämmande är vad det är, brukar sällan drabbas av detta men nu är det bara total torka här hos mig.....



Här i Umeå har man tydligen skaffat buss som går på el. Intressant då den bussen tydligen klarar dåligt väglag betydligt bättre än de vanliga bussarna. Detta beror tydligen på att varje hjul drivs av separat motor....man kan vad jag förstå likna det vid fyrhjulsdrift. Och fyrhjulsdrift är underbart när väglaget strular kan jag intyga då vi under många år hade en Subaru......den bilen saknar jag när väglaget strular för då var man aldrig stående. Men bilar blir utnötta, så är det och det drabbade vår Subaru och plånboken tillät inte ett inköp av någon nyare variant ......

Något som också varit på tapeten de senaste dagarna är snöröjningen......eller rättare sagt....avsaknad av snöröjning :) Och jag kan hålla med till en viss del såklart, men man får ju också ha förståelse för att allt inte hinns med på samma gång när snön vräker ner som den gjort hos oss de senaste dagarna.

Men jag kan säga såhär, att så illa som det hittills varit med snöröjningen har jag aldrig varit med om ! Inte ens de stora vägarna har varit röjda, 363:an har varit som en tvättbräda och småvägarna blir bara smalare och smalare på grund av att dom inte kan köra ordentligt. Dom kör så sakta att snön faller tillbaka in i vägen igen.

Vägen ner till oss kan man snart inte mötas två bilar på........

Jaja, men det blir väl vår så småningom och då tinar ju snön bort får vi hoppas :) För som sagt, nu saknas inte snö i alla fall.


Nu önskar jag er alla en fortsatt bra dag. Mot framtiden !


Vi ses

Av Corina - 4 januari 2012 10:12

1. Vad gjorde du för tio år sedan ?

Jag var hemma med min dotter som är född i Mars 2001

2. Vad gjorde du för ett år sedan ?

Jobbade vad jag vet........bland annat :)

3. Fem snacks du gillar ?

Hm, de va inte lätt....ostkrokar och morötter.....nötter av olika slag, kommer inte på mer.

4. Fem sånger du kan hela texten till.

Inte en aning.....kan några i alla fall.

5. Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär.

Hm......njuta kanske i första hand. Dela med mig.

6. Fem dåliga vanor.

Hm......alltid sugen på något........sedan vet jag inte

7. Fem saker du gillar att göra.

Fotografera, vara ute när vädret tillåter, sitta vid datorn, umgås med familjen, slappa

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i , eller köpa

Gummi.....stringtrosor....bikini....dyra märkeskläder....

9. Favoritleksaker

hehe.....kameran och datorn :)

10. Tio personer du vill se göra denna utmaning

Puhi.......alla mina bloggvänner :) 


Nu vet ni lite i alla fall :)


Vi ses

Av Corina - 3 januari 2012 08:06


Nu har det snöat bra länge och idag är det plusgrader ute igen. Enligt maken regnar det lite. Det är så man kan bli less för mindre. Och röjningarna av snö på våra vägar blir bara sämre och sämre ! Har aldrig varit med om att väg 363 varit så i dåligt skick som igår när jag for hem från jobbet. Skulle ha behövt njurbälte och då körde jag 50 km/timme ! Har jag kört fortare har jag banne mig flugit av vägen.........

Småvägarna ska man inte prata om.....där kan man knappt mötas två bilar eftersom man har tre hjulspår att köra i..

Ska ut på vägen i eftermiddag, ska vara på jobbet kl 16 idag. Får se hur vägarna ser ut då ?


   

Igår funderade jag lite över yrkesskada.......glömde handväskan på jobbet när jag for hem. Har aldrig varit med om detta tidigare. Inte utan att man undrar om man kan få glömska som yrkesskada ?


I övrigt gick arbetsdagen igår bara bra. För min del årets första arbetsdag. Och allt är sig likt vill jag påstå :) Samma vikarierande personal, samma boenden också. En sjukresa igår och egentligen skulle en till tandläkaren men vem orkar styra rullstol utomhus med 2 dm blötsnö överallt ? Vi fick avboka tiden eftersom dels väglaget inte fungerade plus att vi hade som vanligt ingen personal. Ett sjukbesök och ett tandläkarbesök på eftermiddagen fungerar inte för då blir vi en kvar på avdelningen. Och det går inte alls ! Dessutom är det ju lite jobbigt för bårbilarna också i dessa tider med oplogade vägar överallt. Så dom som skulle till sjukhuset kom iväg 30 minuter för sent dessutom. Men på sjukhuset tog dom emot ändå trotts allt. Och för oss betydde det att den som skulle ha slutat kl 16 fick jobba kvar till kl 17 för att alla skulle få mat i rimmlig tid. Men i slutänden blev det bra i alla fall :) Det är tur för våra chefer att vi personal är självgående och löser personalbehovet på egen hand när det krisar, eller hur ? 



Nåja....i slutänden brukar allt ju bli rätt bra i alla fall. Så nu börjar det bli dags att ta tag i dagen. Lite snöskottning blir det nog.


Vi ses 

Av Corina - 1 januari 2012 12:33


Det blev nytt år igen. Kämpade mig fram till tolvslaget men hade helst legat i sängen :) Nu blev det sängen ganska direkt efter tolvslaget istället. Alma hade redan somnat så även sonen :)


Nu har jag i alla fall kommit igång med mitt nya år. Tvättmaskinen har premiärsnurrat denna första dag på 2012. Och jag har varit ute en liten tur med min kamera denna första dagen också.



Vi har vinter fortfarande. Hyfsat med snö men mulet denna dagen så det var inget fotoljus speciellt. Och det är svårt att fotografera snö så det blir riktigt bra.

Just pratat med min mamma också. Hon mår inte riktigt bra, magen som inte vill vara riktigt snäll. Men annars lät det helt ok efter helgerna. Ska försöka komma mig upp till henne när allt blir lugnare här hemma.



Denna går bra att få hyra till våren :) Men man får vara ute i god tid isåfall. Brukar snabbt bli upptagen bara våren kommer.


             


Några foton från min promenad idag.



Min favoritdryck just nu. En Latte från min Tassimomaskin :) Är så vansinnigt smaskigt ska ni veta. Ska nog snart ta mig en innan jag ska slutföra jobbet i tvättstugan för dagen. Sedan blir det nog att koppla av resten av dagen. Imorgon är det ny dag igen och detta årets första arbetsdag dessutom.


God Fortsättning allihopa


Vi ses       

 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards