Corinas Blogg

Alla inlägg under januari 2012

Av Corina - 23 januari 2012 08:16


Med facit i hand skulle jag såklart ha stannat hemma denna helgen. Men så har man ju det där eviga samvetet som gör att man tänker på kollegorna först innan sig själv.

Man skulle ha kok stryk faktiskt. Just nu skulle jag helst dra täcket över skallen och skrika ! Känns bara så vansinnigt oövervinnerligt för tillfället !

Har inte sovit på hela helgen, endast någon timme åt gången. Så man är ganska så mör måste jag säga ! Det värker formligen konstant trotts medicin....visserligen lite dämpat av medicinen men det värker.

Jag vill inte vara hemma, blir bara deppad av att gå hemma men att jobba nu är ingen god ide. Mitt tålamod är liksom kört i botten och jag går bara runt och morrar som en lätt ilsken katt :)



Blir att ta det lilla lugna idag med andra ord fast det är inte så lätt. Måste dock ta tag i tvättstugan trotts allt eftersom sonens alla kläder ligger otvättade sedan förra veckan. Men det får väl ta sin tid.........får göra det i omgångar. Först ska jag följa maken ner till stan, han ska på ett möte och medan jag väntar så strosar jag runt lite på coop hade jag tänkt. Handla lite ätbart så jag får lugn och ro resten av veckan var planen, så jag kan ägna mig åt att bli frisk........kanske hittar jag latteglas......det kanske skulle få mig att i alla fall bli mindre deppad ?


Vi ses  

Av Corina - 22 januari 2012 06:41

Min kropp fortsätter att kämpa emot. Men jag tränar enligt det schema jag fått varje dag. Och kanske gör det lite nytta i alla fall. Jag är  varm, väldigt varm hela jag numera. Vaknar både av att det gör ont och att jag är väldigt varm.

Och igår när jag kom från jobbet var jag dessutom vääääldigt trött ! Orkade inte hålla upp ögonen så jag la mig på soffan och somnade där och sov nog framför TV:n i två timmar, totalt slut ! Lika fullt la jag mig i normaltid och har sovit en normal natt i mina ögon.


 

Idag jobbar jag kväll med start kl 12. Ska väl gå på något sätt. Egentligen borde jag väl vara hemma men nu är det som det är. Vikarier växer inte på träd ! Jag får se hur det går nästa vecka, om jag orkar jobba vidare som jag gör just nu. Kanske kan det bli en hemmavecka..........akupnkturbehandling nr 2 står också på schemat nästa vecka.


 

För övrigt då, jo på jobbet rör det väl på sig men om det är possitivt eller inte får andra avgöra. För tillfället tror jag man försöker slå någon typ av världsrekord i att skapa signeringslistor. Eller så ska man försöka komma sig in i Ginnies Rekordbok,,,,,,,för så vansinnigt med signeringslistor har jag aldrig i mitt liv varit med om. Nu saknas bara en signeringslista på toadörren så man får signera sitt egent toabesök.........

Man springer hit och man springer dit.......och så kommer man på att attans jag glömde signera och så får man springa tillbaka........

Man kommer in på ett rum och ska mata, men vart f** ska man ställa brickan ? Sängbordet är fullkommligen proppat med fasttejpade signeringslistor tillsammans med kladdiga salvtuber, tvättlappar, munspray och annat och mitt i detta ska man då ställa en bricka med mat och sitta och mata den boende ! Det är ju äckligt ! Och så pratar man sig varm om hygienen, gnatar om handskar och skyddsförkläden ! Detta är ju rent skammligt.

Så städar man sängbordet så det ser trevligt ut......och nästa gång man kommer ser det likadant ut igen, rena antihygienbomben på min ära ! Har folk helt slutat städa ? Blä !


Nä får nog sluta gnälla nu........skyller på min klagande kropp, alla andra skyller ju på diverse olika saker när dom inte utfört sitt ålagda arbete så jag skyller väl mitt gnäll på taskigt fungerande kropp då........hm.


Vi ses      

Av Corina - 19 januari 2012 15:25

Har nu varit på första besöket på företagshälsovården. Och jag känner mig ganska nöjd. Har fått ett träningsprogram och behandling med akupunktur. Akupunkturen kommer jag att få flera behandlingar med under ett tag nu,träningen ska jag köra själv hemma dagligen.


Har kört lite av träningen sedan jag kom hem och ska köra lite till senare ikväll. Ska även äta antinfammatorisk värkmedicin ett tag också,allt enligt förslag från företagshälsan.

Kommer också att försöka komma igång med försiktig stavgång igen också. Blir nog efter helgen skulle jag tro. Ska först ställa om stavarna lite, korta av dom så jag får en annan vinkel på armarna. Även detta på inrådan från företagshälsovården. 


Men att bli bra kommer att tag tid. Jag får räkna med att jag kan vara på min normala bana runt sommartid ungefär. Närmare ett halvår med andra ord.

Jag får med andra ord sänka kraven på mig själv ett bra tag framöver.......och det är väl egentligen den svåraste biten. Men bara jag får igen min normala sömn just nu skulle jag vara väldans nöjd för det är jobbigt att inte kunna sova ordentligt under så lång tid.



Nåja.....jag ska hålla er uppdaterade i bloggen.


Vi ses    

Av Corina - 18 januari 2012 17:15

             


Har suttit i skolbänken i två dagar och proppat skallen full med siffror. Det har handlat om personalekonomi......och det är ju inget man pysslar med i vanliga fall. Man bara klagar på att man är för lite personal, vilket vi också är enligt min åsikt. Denna utbildning har inte ändrat den åsikten ! Men jag har i stället börjat fundera i andra banor, hur man skulle kunna få till mera personal utan att det skulle inverka på ekonomin. Men orkar inte utveckla detta riktigt än i bloggen.........


Lite manipulerade tulpanbilder blir det i alla fall idag. Kul att leka lite ibland med olika funktioner.


Har också fått en tid hos företagshälsovården. Imorgon kl 11 ska jag dit och se vad dom har att erbjuda mina onda höfter och axlar. Kan bli intressant eftersom just nu är det rätt jobbigt att sitta här vid datorn för mina axlar. Klarar inga längre stunder eftersom en hand liksom domnar bort bland annat.


Så därför avslutar jag här, på återseende en annan dag.


 
Av Corina - 16 januari 2012 17:12


Började dagen som vanligt med kaffe och datorn. Läser oftast tidningen på datorn numera. Sedan lite funderingar över dagens vedermödor.

Blev att ta tag i vardagsrummet denna dag. Byta gardiner, dammsuga och rätta till matta och möbler vilket betydde en del lyftande bland sofforna. Detta var inte alls speciellt nyttigt för min kropp. Slutade med en treo och lite kaffe när slitet gick mot sitt slut. Dammsugade lite som hastigast resten av våningen också men var tvungen att ge mig då händerna liksom domnar bort.....troligen beroende på mina taskiga axlar.

På eftermiddagen har jag redigerat lite foton, lekt lite i photo shop bland annat.

Ikväll har jag egentligen ett möte med hembygdsföreningen men känner att jag inte orkar vara social denna kvällen med mina axlar. Så jag väljer att stå över.


På eftermiddagen har maken också hjälpt mig att färga mitt hår. Så nu kan jag åter kalla mig Little Red Ridinghood  


Vi ses 

 
Av Corina - 15 januari 2012 08:43


Ja redan söndag. Dagarna går så fort. Vad gjorde jag igår då ? Jo förmiddagen gick åt till att handla mat och skaffa skridskor till barnen. Som vanligt i sista minuten. Men det känns bra att inte vara ensam om detta fenomen, grannfrun Maria var ut i samma ärende igår :)

Detta kan bli en dyrköpt historia men lära sig, nähä det gör jag då inte alls :) Nu blev det väl inte så farligt trotts allt, två par nya skridskor och en ny hjälm för runt 1000 kr. Men visst, man kan säkert få det betydligt billigare på blocket eller något ditåt. Kollade i alla fall blocket men hittade inget i rätt storlek i närheten av oss. Jag sitter inte och kör till Ske-å för några skridskor, förtjänsten går ju åt till bensin en sån gång :)

Sedan tvättade jag två maskiner också och plockade bort julen här hemma. Ska försöka få bort julgardinerna idag, senast imorgon. Detta är ett sånt där arbete som jag inte alls gillar !


              


Någon påstod att det skulle vara Tulpanens dag.......jag har inte en aning. Men i fredags köpte jag en bukett till mig själv när jag åkte hem från jobbet. Tulpaner förvarnar om våren tycker jag. En sån där blomma som får mig att bli glad :) Och kameran har gått varm här hemma sedan fredag.......är så vansinnigt roligt att fota med mitt Makroobjektiv ! Gillar den lila färgen !


       


Som vanligt blir det en massa foton, men man lär ju inget om man tar ett tycker jag. Och att fippla med kameran är roligt. Testar olika inställningar hela tiden. Men det är klart, raderar en massa också som inte blir bra, i mina ögon :)


 

Jag bloggar ju på Hemmets Journal också men där blir det lite mindre bilder för mina läsare där :) Bloggplatsen har bättre funktioner än så länge och framförallt kan jag fixa med bakgrunder och header som jag vill här...därför gillar jag denna bloggen bättre. Men hemmets journals blogg är ju rätt ny så det kan ju bara bli bättre även där :) Så jag fortsätter påp bägge sidorna trotts allt.


Idag då, vad gör man en sån här dag mer än att plocka lite ? Runt minus 15 grader idag på morgonen och ett vackert rosa sken ute är det. Men lite kallt att fota för min del faktiskt. Kanske blir bättre fram på dagen så jag kan få mig en liten promenad. Vi får väl se, kanske lite vinterfoton ?


Ha nu en underbar Söndag där ute !

Vi ses


   

 
Av Corina - 11 januari 2012 14:48


Varit upp till min mamma i Strycksele. Stannade inte så länge men vi fikade och pratade lite strunt innan vi åkte hem. Maken körde mammas bil då den ska besiktas den 16/1. Och naturligtvis ska det ju djävlas lite med det mesta  . Nästan framme i Vindeln dör mammas bil såklart. Bara sådär och det var ju tur att jag körde efter maken i alla fall. Vi startade den med kablar men den rullade kanske ett par hundra meter innan den var lika död igen  . Så då blev det varningstriangel fram och iväg på OK i Vindeln där vi köpte nytt batteri och lånade verktyg. Så tillbaka till bilskrället igen och jobba lite, hann frysa ordentligt för som vanligt är man ju inte klädd för utevistelse när man räknar med att sitta i en varm bil  . Med nytt batteri så startade i allafall det svarta monstret som är i mammas ägo. Nu är vi hemma med båda bilarna men man blir bara så less......och tanten envisas med att ha kvar bileländet också fast hon kanske kör den en gång per år, typ  . Nu får vi ju se om den går igenom detta året, förra året blev ju ruggigt dyr och kalaset fick jag och maken stå för eftersom min mamma inte egentligen ens har råd att ha bilen. Går den inte igenom och det kostar massa att laga felen får detta vara denna gången, då får tanten vackert anlita färdtjänst (vilket betyder den privata varianten som heter Corina). I långa loppet är det den bästa lösningen och hon har ju faktiskt färdtjänst så hon tar sig till Vindeln när hon ska handla........ibland kan föräldrar bara vara för mycket  .

Innan jag åkte hem var jag om i Vindeln på ICA och handlade lite.......nu måste jag i alla fall in till Tavelsjö och hämta mitt paket med kaffekapslar som kommit.......jaja, får ta den resan när vi hämtar sonen när han kommer med bussen från skolan.


Nu blir det kaffe i alla fall.


Vi ses     

 
Av Corina - 10 januari 2012 17:47


Med denna bild kan jag idag beskriva mig själv faktiskt. Totalt havererad känns det som ! Skallen tömd och kroppen gör ont ! Jag känner mig som på bilden faktiskt :)

Nåja, det torde väl bli bättre så småningom.

Nu är det dock skickat ett mail till företagshälsovården angående mina höfter och axlar. Får se om dom kan hjälpa mig till att åtminstone få sova på nätterna. Som läget är just nu får jag sova två timmar, sedan vaknar jag och måste upp för att det gör ont, sedan kanske jag sover någon timme innan jag vaknar igen och så håller det på, natt efter natt. Och det börjar sätta sina spår måste jag säga. Vet inte hur länge till man orkar, går ju skapligt medan värktabletterna hjälper på dagarn......men att ständigt äta medicin för att kunna arbeta är ju inte bra det heller.....



Just nu avnjuter jag en cappucchino från min Tassimo.Smakar så väldans bra ! Sedan tror jag det blir soffan resten av kvällen. Kroppen måste få vila för imorgon blir det att sitta i bilen under förmiddagen. Ska upp till mamma i Strycksele, vi ska hämta hennes bil eftersom den ska besiktas. Och att sitta stilla i bilen långa stunder gör min kropp synnerligen stel !


   

  Så nu får ni ha en fortsatt härlig kväll !


Vi ses

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards