Corinas Blogg

Alla inlägg under november 2011

Av Corina - 10 november 2011 18:29

    

Måste ju uppdatera om lilla killen Casino . Det är verkligen en social liten krabat. Han har verkligen anpassat sig här hemma hos oss. När man kommer in på Almas rum kommer han genast fram och hälsar   .


     

Jag var bara tvungen att plocka fram kameran såklart ! Och det blev några hyfsade foton, men han är inte lätt att fotografera. En snabb och nyfiken krabat. Klättrade helt ogenerat upp på objektivet på kameran gjorde han. Visserligen hade jag macroobjektivet men det blev aningen för nära.

                         

Han sprang runt en god stund i bollen jag köpte häromdagen också. Verkar gilla den skarpt  .  

 

Tar med en bild på matte också som älskar sin lille nya kompis  .


Vi ses 

 
Av Corina - 10 november 2011 05:34

Måste ner och handla idag också :) Ska ner och handla lite i matväg hit hem. Slut på bland annat frukt och grönt. Så ska jag handla lite dukar och ljuslyktor till avdelningen där jag arbetar. Vi ska få helt nytt nämligen och vi behöver bland annat juldukar. Får se vad jag hittar.

 

Under gårdagen hade jag en sån där halskrage som skidåkarna brukar ha. Den hade jag hela dagen plus att jag har sovit i den inatt. Och vet ni, det har hjälpt min nackspärr faktiskt ! Riktigt 100 % bra är jag inte men oj så mycket bättre ska ni veta :)

Nu är sonen friserad. Det var första gången han fick gå till en frisör faktiskt. Tidigare har jag alltid klippt honom själv med maskin. Men nu tänkte jag att han skulle kostas på eftersom han har massor av spännande virvlar som spökar :) Och han blev så fin ! Ja han är ju fin oavsett men....... detta äventyr kostade 380 kr. Och det är verkligen min gosse värd i mina modersögon ! Någon bild blir det inte eftersom han inte gillar att bli fotograferad, han är som mamma i det fallet :)

Ett besök hos optikern blev det också för sonen. Hans gamla glasögon var urvuxna och han klagade över att han börjat se så dåligt med dom. Och det stämde nog för optikern fick juster ganska ordentligt med glasen. Och bågarna blir svarta denna gången och ganska så neutrala. Kalaset kostade runt 3900 kr denna gången och då har jag valt lite dyrare glas plus en försäkring på två år dessutom. Jo jag vet att man kan operera ögonen också men den biten får han ta ställning till själv när han blir myndig och får jobba ihop kostnaden på egen hand ! För det är en dyr operation att göra. Operationen görs med laser.

Kanske kan det bli ett foto när glasögonen är färdiga :)

 

Alma fick en julkalender med smink.....svindyr i mina ögon men man är ju svag för sina barn :) Kostade 300 kr.......

Dessutom åt hela familjen nere på stan och det kostade också 300 kr :) Så mammas plånbok sanerades rätt ordentligt igår :)

Idag ska jag se om jag får tag på ramar till mina två favoritförstoringar ! Hoppas på det för jag vill få upp dom på väggen så jag kan njuta av dom.

Om jag hinner ska jag ut och promenera lite också, med kameran. Borde ha handlat klart tidigt om jag åker ner när barnen far till skolan. Då är jag hemma igen före kl 11.

 

Vad funderar jag i övrigt på då i denna svinotta ? Egentligen allt och inget om jag ska vara ärlig. Denna morgonen är jag bara glad över att min nacke blivit så mycket bättre. Livet ter sig så mycket enklare med en nacke som inte gör så vansinnigt ont :)

Konstaterar också att det verkligen är kolsvart ute ! Absolut kolsvart, om jag lutar mig åt vänster ser jag lite lampor på andra sidan sjön, gatlyktorna på väg 363 till Vindeln :)

Min digitala termometer har fått spunk och visar 9 grader varmt vilket det inte är nu på morgonen. Den vanliga visar cirka 5 plusgrader. Har bytt batteri i den digitala men det visar lika fullt helt galet. Det blir nog återvinningen för den digitala mätaren idag.

Min första kopp kaffe har jag njutit av i min ensamhet. Snart dyker resten av familjen upp och då blir det annat liv i luckan :) Hörde just ganska tydliga rörelser uppifrån och maken klocka som skränade ordentligt :)

 

Men som sagt, då tar vi några steg till mot framtiden och mot det vi inget vet om. Det blir spännande eller hur ?


Vi ses 

Av Corina - 9 november 2011 12:36

En sån där underbar dag ! Varit ut på en ordentlig promenad och njutit av tillvaron helt på egen hand tillsammans med min kamera. I lugn och ro testat lite olika inställningar och sånt och låtit tankarna bara flyta fritt. Är väl ganska lätt att negativa tankar poppar upp när man har ovanligt ont. Sådan är i alla fall jag. Men försöker peppa mig och tänka annat.

Hösten vägrar att övergå till vinter detta året. Grästet är fortfarande grönt ! Träden visserligen kala men inte en flinga snö så långt ögat kan nå och varmt dessutom !

 

Någon glömde i alla fall sin arbetshandske......prydligt har någon satt upp den också :) Sånt man inte kan låta bli att föreviga. Hm.....kanske ett litet konstverk eller ?

 

Dimman låg kvar medan jag promenerade idag. Ganska spännande att fotografera i dimma faktiskt. Kanske inte alltid bästaste resultaten men bilderna kan bli spännande att titta på. Jag eftersträvar ju inte berömmelse eller rikedom med mitt fotograferande :) Att få bilder sålda är inte det lättaste i denna värld och att skapa sig ett namn som fotograf är inte heller lätt.

 

Och just idag blev väl det blandat resultat.......nacken gör det ju inte lättare att fotografera men det skingrar negativa tankar i alla fall.

Med posten kom idag mina sista foton som jag beställt. Sammanlagt har jag beställt 269 st vanliga foton och fem förstoringar. Detta betalar jag således 336 kr för.

Fick också hem min fickalmanacka idag med egna foton i, den har jag betalat redan. Kanske inte billig, men personlig i alla fall. Så nu är jag rustad för nästa års planeringar :) 

Mötte ingen på min promenad denna dagen. Fick vara helt för mig själv. Och det uppskattade jag verkligen denna dagen. Min nacke är i alla fall lite bättre idag. Jag kommer inte att visa alla bilder idag för det blev en hel massa på min promenad :) Tänkte nyttja dom i olika inlägg............

Snart blir det ett stadsbesök också. Sonen ska ju både klippa sig och sedan till optikern också. Pappa ska köra ner och ta hand om detta medan jag väntar på att dottern ska komma hem. Så fort hon kommer åker jag ner tillsammans med henne. Planen är att äta middag ute idag, det blir nog barnen glada åt :) Sedan har dottern dans så jag och hon stannar i stan sedan vi ätit och dom andra åker hem. Kanske hinner jag skaffa ramar till mina nya förstoringar innan dansen börjar........

    

Nu blir det att vila lite innan Alma dyker upp.


Vi ses 


 
Av Corina - 9 november 2011 08:18

Denna bilden har jag gjort en förstoring på. Och nu ska jag skaffa ram till den. Bilden utstrålar för min del verkligen lugn och ro ! Jag älskar den verkligen så nu ska den upp på väggen i vardagsrummet och förgylla mina dagar även där.

 

Denna bilden har jag också gjort en förstoring på som blev fantastisk i mina ögon i alla fall ! En av mina favoritbilden den också. Ska hänga i vardagsrummet den med !

Jag får ofta frågan om varför jag inte gör kopiorna själv..... och svaret är enkelt......blir ingen bra kvaitet och dålig hållbarhet med den skrivaren jag har. Även om jag använder fotopapper håller inte färgerna någon längre tid när man sätter dom på väggen. Så därför väljer jag att anlita proffs för att göra mina förstoringar. En kostnad men den tar jag gärna då jag får en bild som håller en längre tid !


Vad blir det idag då ? Inget speciellt har jag planerat. Ska ut och kika på naturen bara den täta dimman lättar lite mera för just nu ser man inget alls :)

Nacken känns fortfarande stel......nackspärr är inget nytt för min del. Har jag haft tidigare och det ger med sig efter ett tag. Fast det är klart, jag borde naturligtvis varit hemma från jobbet igår. Den biten har jag konstaterat :)


Men nu börjar solen kika fram....dags att gå ut !

Vi ses kanske senare med nya foton :)

 
Av Corina - 8 november 2011 19:16

Rätt tuff arbetsdag blev det. Men nu är jag hemma i alla fall och har värmebehandlat min onda nacke. Blir inte värre och det är ju bra det. Nu är jag ledig två dagar och hoppas hinna kurera mig på denna tiden inför en kommande arbetshelg.

Jag hoppas på skapligt promenadväder imorgon, känns som om jag skulle behöva en liten tur i lugn och ro tillsammans med min kamera :)

Kikar lite och funderar över min kommande belöning. Har ju beslutat mig att när jag varit rökfri i tre månader ska jag unna mig en belöning. Kan man ju vara värd faktiskt, eller hur ? Dit är det ju dock två månader i alla fall så det blir inte före jul och nyåret i alla fall.

Kikar på vidvinkelobjektiv i olika klasser, dom är ju rätt dyra även de billigaste. Men det lutar åt att satsa på något bland Nikons eget.......vis av tidigare erfarenhet faktiskt vad än expertisen säger. Hittills har jag gjort den erfarenheten att nikons egna gluggar går bäst ihop men nikons kameror. Vad man nu än väljer bland vidvinkel så är dom inte billiga, närmare 5000 kr hur man än väljer faktiskt.

 

Nåja, valet av belöning får vänta ett tag till. Får sukta ett tag istället :) Nu ska jag ta och värma vetekudden ännu en gång och fortsätta hela min felande nacke. Just nu känner jag mig som lövet här ovanför :) 


Vi ses

 

 
Av Corina - 7 november 2011 07:11

God Morgon på er !


 

Ny dag och ny vecka. Skolan startar efter höstlovet. Ny arbetsvecka för mig också. Idag står det 12 - 21 på schemat.


Vaknade när klockan ringde idag. Det är lite ovanligt, brukar vakna före klockan oftast :) Och jag har bara varit uppe en gång under natten dessutom. Så med andra ord har jag haft en god natts sömn.

Har värk, som vanligt men inte värre än att jag härdar ut. Skulle tro att man vänjer sig vid detta när man alltid har dessa problem, blir liksom normalt.......

Måste skaffa ny kudde har jag insett. Nacken klagar på den jag har :) Får ta tag i detta nästa lediga dag kanske.

Ute skiner solen idag. Ser ut att bli en fin dag. Det är väl så typisk eller hur ? Nu har man varit ledig tre dagar och det har varit gråväder i tre dagar. När man inte har tid för utelivet, då blir det vackert väder. 

På onsdag ska sonen klippa sig och efter det är det besök hos optikern. Viktor behöver nya glasögon ! Han ser inte texten på Tv:n med de glasögon han har just nu och bågen ser urvuxen ut dessutom. Blir nog pappa som får ta den biten då Alma har dans på onsdagkväll och ska köras till den. Blir nog min uppgift det :) Vissa dagar klumpar saker och ting ihop sig om man säger så. 

 

Annars, vad kan det hinnas med innan arbetsdagen.......inte speciellt mycket skulle jag tro. Blir nog lugnt eftersom maken just åkte ut i skogen. Nästa års vedförbrukning är det dags för.

Jag har plockat undan lite här hemma på morgonen. Behövdes efter veckan som gått. Det tenderar att bli rätt rörigt när barnen tillbringar sina dagar hemma.

Nu ska jag upp och kolla hur Casino har det också....sedan ska jag nog inte göra mera innan jag åker.


Vi ses 

  



Av Corina - 6 november 2011 14:47

Vi har ingen snö än men det hindrar ju inte att man kan vintra till det på bloggen. Har testat att animera dessutom som jag inte gjort på väldigt länge. Visste knappt hur jag skulle göra först :) Men till slut tror jag att jag lyckades i alla fall, för på min dator snöar det. Hoppas det snöar hos er andra också när ni besöker mig.

Har också plockat bort reklamen på bloggen.....dock enbart en månad men får väl förlänga sedan för nog blir bloggen snäppet trevligare utan reklam :)


Vad tycker ni om min blogg ? Blev det för mycket eller ?


Har även ordnat så Alma fått sig en header med Casino på som hon önskade och så snöar det på hennes blogg också.....tycker jag fick till det riktigt bra om jag nu får skryta bara lite:)


Har gjort fler headers också för framtida behov.......får se om dom blir använda eller ej. Måste ju hålla minnet igång så man inte tappar greppet om grafiken.

Av Corina - 6 november 2011 10:32

Måste bara lägga in ett inlägg till idag.

 

Veckostädning hos Casino blev det idag. Vi hjälptes åt, jag maken och dottern med att städa ordentligt i buren. Imorgon måste jag skaffa nytt bomaterial till gossen Casino :) Hjulet är utan tvekan hans stora favorit, där tillbringar han en stor del av sin vakna tid. Söt är han, eller hur ?

       

Sedan så har jag en novemberkaktus som blommar så vackert just nu ! Och mina andra är på gång dom också. Vet inte hur jag burit mig åt för jag brukar inte lyckas med mina blommor. Men i år verkar det gå fint med alla mina växter :) Så roligt för det är hemtrevligt med växter som blommar lite......min orkide blommar dessutom igen med i alla fall tre nya fina blommor. Kan det vara Britts ande som hjälper mig med mina blommor tro......många är ju efter henne ?

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se