Corinas Blogg

Alla inlägg under november 2011

Av Corina - 17 november 2011 17:41

Tänk vad lätt det är att påverka varandra även negativt ! Alla gnäller på något och även om man inte vill det själv så hakar man på.....utan att egentligen tänka vidare över detta.  Men hur ska man göra för att ta sig ut ur denna negativa tankebana och istället se det possitiva ? Det är inte lätt, jag vet inte hur man ska bära sig åt när en hel avdelning konstant hittar något att gnälla över. På något sätt borde det ju gå att bryta denna, i mina ögon fula ovana, eller hur ?

   

Jag vill inte gnälla, försöker verkligen att inte göra det men så är det någon som gnäller och vips så är man inne i denna gnällmentalitet utan att man hinner reflektera ! Kan det vara så att man är så fruktansvärt utarbetad att man helt enkelt inte orkar stå emot ? Kan en hel avdelning drabbas på samma gång av samma utarbetarkännsla ?

Det värsta är att det har pågått så länge att det kanske blir svårt att komma ur det.

Måste försöka utstråla possitivitet helt enkelt och se om det kan smitta av sig det också. För som det är nu blir det bara jobbigt.........måste börja tänka possitivt och sprida mina possitiva tankar ! 

 

Nåja, just nu mår jag i alla fall rätt bra. Imorgon är det en ny dag och jag är ledig igen. Måste ner och handla. I första hand frukt och grönt. Men jag har fortfarande inte köpt ramarna till mina fotografier. Blir en tur ner till Clas Olsson imorgon. Behöver en gradskiva också, till sonen så han kan göra sin matteläxa ordentligt.

 

Dagens bilder är från min tanka och rensapromenad igår :) Finns fler också men dom får ni allt vänta på :) Nu ska jag ta en dusch och sedan får jag väl se vad det blir. Kanske en vandring runt lite bloggar.

Vi ses

 
Av Corina - 16 november 2011 07:22

Ja så är det. En hel ledig dag. Jag har en del saker som inte blivit gjorda men jag vet inte riktigt om de blir gjorda idag heller. Om jag ska vara ärlig så känns det inte som om jag skulle ha lust med det jag borde göra här hemma. Arbetskvällen igår gick bara bra ! Bästa kvällen på länge skulle jag vilja påstå. Och jag tror att inget blev glömt dessutom, eller lämnat ! Fler såna här kvällar, Tack !

Annars är det bara ett evigt tjafsande på min arbetsplats, som vanligt med andra ord.    Har just varit upp och tittat till Casino. Han mår utmärkt. Full fart är det på honom måste jag säga och dottern tar väl hand om krabaten.

Idag har jag egentligen en viktig sak, och det är att köra Alma ner till hennes dansträning ikväll. I övrigt får jag väl se vad det blir denna dagen. Tvätten blev ju nästan klar i alla fall.....lite kvar att vika så det blir dagens uppgift i första hand.....

     

Ute blåser det idag men ser ut att i övrigt bli en fin dag. Tror jag ska försöka mig på en promenad idag ute i naturen för att hämta nya krafter. Kommer säkert att behövas........

Maken är förkyld.....och det betyder att han går runt och klagar :) Det har han gjort sedan helgen nu, men det har blivit bättre.


I övrigt har jag inget speciellt att skriva om. Det jag skulle vilja ta upp passar sig liksom inte till ett öppet inlägg. Får se om det kan bli ett skyddat inlägg, bara för att få skriva av sig lite.......borde ändra lösenordet till mina skyddade inlägg eftersom jag i dagsläget har lite dålig koll på vilka som har lösenordet. Vissa saker vill man ju inte att alla ska läsa och vissa saker passar sig ju inte att lägga ut i offentligheten om man säger så...... 

Om det blir ett skyddat inlägg med nytt lösenord kommer alla att få be om lösenordet i ett mail, bara för att jag själv ska få koll på vilka som kan läsa det jag skriver.

En bild på änglaörhängen jag gör, dom passar som hängen till halsband och mobilsmycken också faktiskt. Själv älskar jag dessa änglar. Använder dessa ganska ofta själv. Men nu har min smyckestillverkning varit sparsam under en längre tid. Varken tid eller ork till att göra nya saker ! Men änglarna finns :)

Går runt och tittar på bordet där jag har material och verktyg men mer blir det inte just nu.


Är fortfarande rökfri.......drygt en månad nu. Duktiga mig !


   

Avslutar detta med en bild på Sixten som spanar ut över sitt revir :)


Vi ses

Av Corina - 15 november 2011 07:12

Ännu en gammal sak som jag lyckades få till för länge sedan. På bilden är det då jag och vår älskade Wanilla som inte finns med oss längre. Nu väntar vi ju på valp efter Wanillas dotter Debbie. Och jag hoppas verkligen att det nu blir en valp, säker kan man ju aldrig vara.


    

Har försökt följa lite runt livet angående Carema som är i blåsväder. Jag har alltid varit skeptisk till privata vårdgivare. Att driva ett företag som ska leverera vård kan aldrig bli bra ! Har för mig att företag ska gå med vinst, eller hur ? Detta rimmar illa när det handlar om vård tycker jag, oavsett vilken vård man än talar om. Det är skrämmande när människor vanvårdas och chefer plockar ut skyhöga bonusar. Kravet borde vara att bolaget ska drivas men med plus/minus resultat ! Går det med vinst ska vinsten återgå och komma vårdtagarna till nytta.

Att man sedan slår ner på att man väger blöjorna ställer jag mig aningen frågande till. Detta görs även inom den kommunala vården. Och enligt den föreskrivande sjuksköterkan är detta för att kunna ge vårdtagaren rätt inkontinensskydd. Vi har just kommit igång med att väga blöjorna vid varje byte, de vägs innan  och efter bytet under två dygn. Detta ska då hjälpa oss att kontrollera att alla har rätt skydd, idag påstår man att många går omkring med allt för stora och obekväma skydd och detta kostar naturligtvis i onödan. Ingen behöver gå onormalt länge i samma skydd bara för att vi väger blöjan ! (inte hos oss i alla fall).

Nu är jag väl lite skeptisk till detta också men såhär ligger det till i alla fall. Hos oss kanske det inte har samma betydelse eftersom våra boenden till största delen sitter i rullstol eller ligger i sängen. Då har storleken på blöjan säkert mindre betydelse angående storleken. Är man uppegående blir det ju en helt annan sak när man talar om bekvämligheten.....eller har jag fel ?   


 

På agendan idag står det arbete, 12 - 21. Och så är det träff med sluta röka gruppen idag också.

En halv ledig dag är inte mycket att hänga i julgranen. Dels hinner man inte återhämta sig som man ska och jag hinner inte riktigt med här hemma heller eftersom jag inte orkar gå an alla dygnets timmar. Hann ju tvätta igår men nu ligger det en gigantisk hög ren tvätt i tvättstugan istället som ska vikas och läggas bort ! Lite hinner jag nog med innan jag åker till jobbet, resten får nog ligga till imorgon eller fredag........jobbar varannan dag denna veckan plus helgen igen då. 

 

Ok, inte jul än men denna är jag faktiskt ganska stolt över att ha fått till :) Den har följt mig genom åren faktiskt och blev en enda då den tar lite tid att få till. Kanske måste leta fram tutorialen och testa göra den igen :)

Ha en fortsatt bra dag !


Vi ses

Av Corina - 14 november 2011 18:25


Ja vad annat kan man säga ? Dagen går mot sitt slut och även min lediga dag således. Utbildningen gav väl lite av vikt och värde men jag vidhåller i alla fall min åsikt om att det har blivit viktigare att skriva i datorn än att verkligen vårda ! Men detta påtalades och lyssnades inte alls på. Man undrar ju om vissa skulle behöva spola öronen ?


Nåja, jag har hunnit tvätta i alla fall. Tror det blev fem maskiner idag så jag fick ta till tummlaren idag :) Brukar sällan torka kläderna i tummlaren men idag blev jag tvungen eftersom jag hade så mycket att tvätta :)


 


Gör liten vandring bland lite äldre bilder......hittar massor som jag glömt bort :) Ekorren till exempel, den är verkligen hur söt som helst. Den andra är en egen skapelse.


  Hittade en tomtetavla också som jag glömt bort. Jepp, vet att det inte är Jul än på ett bra tag men något måste man ju dekorera med *S*


Måste nog starta upp min konsttillverkning igen. Det är ju ganska roligt trotts allt och man kan ju använda egna foton också och göra små fina dekorationer.


    Så avslutar jag med denna lilla tavla som jag verkligen gillar själv också :)

Ha nu en fortsatt trevlig kväll så ses vi imorgon skulle jag tro.

Vi ses !


 

Av Corina - 14 november 2011 08:45

Vad ska man säga om denna dagen då ?

Idag känner jag mig bara hegltom faktiskt. Man ser ju alltid fram emot en ledig dag efter en arbetshelg. Men inte så denna gången, utan då har man från ledningens sida varit så smarta att man lagt in en utbildningsdag på en måndag ! Jamen hur tänker man då om jag får fråga ? Knappast bara några som jobbat helgen som drabbas. Hur många är det som kommer att lära sig något denna dagen tro ? Utarbetade efter  helgen å allt ?

Går väl hur bra som helst för ledningen som varit lediga, många går dessutom hem tidigt på fredagarna !!!!!!


Jag säger ännu en gång....tänk om, tänk rätt !


    

Eftersom jag under förra veckan hade problem med nacken fick tvätten bli liggande. Detta kommer surt efter om man säger så.......idag får jag jobba utav bara katten innan jag åker ner på kursen ! Lite drygt om man säger så men familjen kan ju inte gå nakna eller hur ?

 

Idag bjuder jag på lite gammal som jag gjort genom åren :) Som variation till mina fotografier om man säger så. Har inte pysslat värst mycket med sånt här den senaste tiden, kanske dags att starta om igen så man inte glömmer :)

 

Det är i alla fall roligt att få till sånt här :) Är ju också kul att ha kunskapen, eftersom man kan få en rätt fin blogg också.....

 

Nä, får nog ta tag i denna dagen också. Kanske kika runt lite ett tag :) Ha nu en underbar fortsättning på måndagen. Återkommer med utbildnmingsrapport om jag nu orkar hålla upp mina ögon och öron vill säga :)


Vi ses


 

Av Corina - 13 november 2011 05:23

Jag blir allt mera fundersam till mitt arbete. Och funderar verkligen vart medmänskligheten tagit vägen ? När man börjar prioritera att fylla i listor och skriva på datorn har det väl barkat iväg åt totalt fel håll kan jag tycka.

Vi är väl anställda för att ta hand om de gamla i vårt samhälle, eller.......

På blodigt allvar sitter man och klargör att vi måste skriva mera i datorn och vi måste fylla i en massa påhittade listor, istället för att vara med våra gamla.

Inte med ett enda ord nämns det hur viktigt det är att umgås med de gamla, inte med ett ord sägs det att om man verkligen vårdar de gamla så gör man ett bra arbete !

I graderingen när man talar om lönen rankas man högre om man är duktig på att skriva på datorn och fylla i listor. På fullt allvar upplystes jag om detta ...... och jag blev så paff att jag inte ens kom mig för att ifrågasätta.

I min värld borde det väl prioriteras att ge en god omvårdnad, att bry sig i de gamla. Att kanske bara sitta hos dom en stund istället för att som idag så fort en minut är ledig rusa mot datorn för att jag måste skriva något löneökande........om jag inte får löneförhöjning för att jag inte skrivit tillräckligt på datorn och inte prickat av någon lista vet jag inte vad jag ska börja tro om de som leder här i vår värld !


Mitt råd kanske skulle vara som jag skrev i gårdagens inlägg......skulle nog passa ganska bra för våra chefer i alla led.


Jag tycker det är skrämmande när man inte uppskattas för att man gör ett bra vårdande arbete utan man uppskattas när man suttit tillräckligt framför datorn medan kollegorna slitit häcken av sig ute på golvet ! Nä nu är det dags att tänka om och framförallt tänka rätt !


Nu är det väl så också att min blogg förblir oläst av dessa detta riktas till, men jag har fått skriva av mig i alla fall mitt i min frustration över hur vår värld verkligen fungerar idag. Detta skrivande passar säkert till fler än cheferna för flera av de på golvet är rätt duktiga på att fjäska också dessutom, dom borde också tänka om och framförallt tänka rätt !


 

Av Corina - 12 november 2011 06:25

Jag tror man måste stanna upp lite nu och då i livet. För att få lite distans, om inte annat till sig själv. Tänka till lite, inte ta sig själv på allt för stort allvar.

Om man inte gör detta tror jag det är lätt att förblindas av sitt eget liv, att man glömmer att världen består inte enbart av mig och det jag tycker.

Man glömmer att ens liv består av andra människor och andras åsikter bland annat. Att det finns människor mitt bland oss som inte tycker samma sak som jag.

Man tappar bort den där förmågan att se mångfalden här i världen. Och gör man det kan det bli en trist framtid man går till mötes. Man kan till och med tappa bort sig själv.


Så stanna upp på din promenad genom livet, sätt dig på den där stubben och tänk efter. Vem är jag ? Hur vill jag leva ? Kan jag göra något som får någon annan att må bättre ? Hur bemöter jag mina medmänniskor ? Det finns mycket att reflektera över när man väl kommer igång. Och det finns ingen bättre plats än ute i naturen att göra detta på. 

Kram till er alla !

Vi ses


 

 
Av Corina - 11 november 2011 17:41

Vad ska man säga om denna dagen då, jo det har varit en fruktansvärd dag på jobbet får jag nog säga ! Inte så att kroppen sagt ifrån men arbetsmässigt ! Då man arbetar tillsammans med personer som jag vet inte vad dom pysslar med. Har gått an hela dagen, från det ena till det andra, hela tiden. Snodde åt mig 30 minuters rast och då var klockan redan tio i två på eftermiddagen !!!!!!! Kan väl lugnt säga att när jag stämplade ut kvart i fem för att gå hem var jag lagomt less på hela stället !

Får verkligen hoppas att inte resten av helgen blir likadan för då vet jag inte hur det ska gå !

 

På vägen hem mötte jag maken, på väg ner på fredagsnöje. Hemma möttes jag av glad dotter på väg in i duschen. Nu spelar dom Xbox 360 tillsammans. Och jag lär nog inte uträtta värst mycket här hemma denna kvällen. Tror det blir ett soffhörn ganska tidigt denna kvällen.

   

Blir lite svampar denna dagen, som jag fotade igår. Min vanliga stubbe här ute på tomten hade laddat med nya svampar märkte jag. Genast måste ju dessa föevigas :) Fast ringrostig med macron kännde jag att jag var :) Har ju inte använt macro så flitigt ett tag.

                             Kul dock och kolla in svamparna. Dom är spännande !

Nåja, nu är dagen slut i alla fall och jag tror det blir en kopp te nu och lite vila. Imorgon är det en ny dag :)


Vi ses  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se