Corinas Blogg

Alla inlägg under oktober 2011

Av Corina - 12 oktober 2011 08:38

Denna sten fungerar som typ tomtgräns har jag fått lära mig av gubben min :) Läcker sten i alla fall.


Grunnar lite på hur jag ska gå vidare med mina historier från jakten och berättandet från min hemby. Börjar bli dags för nytt i dessa kategorier. Men jag lämnar berättandet till helgen då jag är lite mera ledig :)


Vad blir det idag då tro ? Jo det är ju onsdag så Alma dansar ikväll. Så kvällen är ju räddad. Tvätten ska plockas ner och gubben bakar bullar.  Och så blir det väl ett och annat småplock som vanligt här hemma. Mina blommor måste få lite vatten också. Har ju helt plötsligt fullt med blommor i alla fönster på nedervåningen, länge sedan jag hade det. Måste ju göra ett allvarligt försök till att hålla dom vid liv :)


Hostan är bättre i alla fall. Inatt sov jag riktigt bra måste jag säga. Vaknade bara en gång av en hostattack. Vaknade relativt utsövd kl 05.30 denna morgon. Men hostan lurar trotts allt och det tar ett tag att sjunga upp sig på morgonen :)   


Men jag kan berätta lite annat idag, från uppväxten :) Jag är ju storasyster, har en bror som är fem år yngre, numera bosatt nere i Göteborgstrakten med sin familj.

Jag fick rätt ofta vara barnvakt eftersom jag var fem år äldre och detta var väl inte så kul alla gånger :) Denna gången skulle mamma tvärt iväg och handla och bad mig se efter lillebror. Ja ja det lovade jag naturligtvis, inga val fanns ju.......

Så dök bästa kompisen upp, vi bodde grannar. Och att släpa på lillebror var bara för mycket. Och lilla elaka storasyster löste problemet på för mig då bra sätt, vilket mamma INTE tyckte när hon kom hem :) Vi hade en sandlåda med träkanter.....således sattes lillebror ned i sandlådan tillsammans med diverse leksaker typ hink, spade och några traktorer å sånt.

Och min bror var fruktansvärt rädd för småkryp då han var liten. Detta utnyttjade således lilla elaka jag......runt sandlådan radade jag upp diverse döda skorvar, flugor och spindlar. Min bror blev med andra ord sittandes mitt i sandlådan och tordes inte röra sig på grund av alla småkryp.....och jag visste var jag hadde honom...... 

Jag behöver väl inte upplysa om att mamma hade ett och annat att säga när hon så småningom kom hem och räddade min bror :)


Vi ses 

Av Corina - 12 oktober 2011 07:24

Har fått en award från Spanaren

Man tackar och bockar.


Man ska länka till den man fått den av.....det gjorde jag ju nyss :) Så ska man fullborda följande fem meningar :


1. När ingen ser mig eller hör mig...

gör jag inget speciellt, är bara mig.


2. Jag går aldrig hemifrån utan......

kameran och mobiltelefonen


3. Min blogg heter som den gör för att....

jag heter som jag gör :)


4. Om jag vågade skulle jag......

byta yrke....tror jag......


5. Om tio år kommer jag att.....

trampa på som jag gör nu.  


Så ska det skickas vidare........funderar och funderar......har såååå många i min lista :)


Ruth

Cina

Lillis

Astrid

Ingrid


Valde till slut dessa fem att skicka vidare till.........



Tack till vännen Spanaren ännu en gång ! 

Av Corina - 11 oktober 2011 19:10

är till ända. Jisses så trött jag varit idag. Har knappt vågat sätta mig ner :) Blir som barnen tror jag, övertrött och kan inte riktigt stanna upp. 


Ett inledande samtal med hon som ska leda sluta röka gruppen på arbetet har jag haft idag. Och det peppade otroligt ! Bevisar att jag är på rätt väg i alla fall. Planerat totalt stop är satt till omkring den 7/11, för min del torde det bli tidigare eftersom jag inte kommer att inhandla fler pinnar. De jag har kvar kommer jag att tillåta mig att använda men sedan ska det vara slut.

Nu kommer jag att inrikta mig på detta och låta min träning komma sedan jag hållit upp ett tag. Låta kroppen hämta sig. Mina små promenader blir ju av som vanligt men övrig träning tar jag tag i sedan. Tror inte jag klarar att köra bägge sakerna just nu.

Just nu har jag en hosta som formligen håller på att slita sönder mig ! Och att inte få sova ordentligt är nog det värsta just nu. Men skam den som ger sig, snart är jag på banan igen ska ni se :)

Har ju mitt fotograferande som hjälper mig att hålla mig sysselsatt och så mitt bloggande :)

Favorit i repris med andra ord, nu tar jag tag i mitt liv......igen :)


Vi ses     

Av Corina - 11 oktober 2011 05:04

Sovit mera sammanhängande denna natten men vaknade lika fullt kl 4. Inte lönt att försöka somna om......

Jag måste erkänna att jag har mina aningar om varför jag drabbats av denna hosta. Har fuskat lite väl mycket med rökningen denna sommar och det straffar sig. Men åtgärd är vidtagen, faktiskt innan denna hosta dök upp. Går med i en slutarökagrupp på jobbet idag. Har första samtalet med ledaren i eftermiddag. Nu var det väl själva ... om jag inte skulle lyckas ! Jag inbillar mig att det blir lite mera motiverat om man gör saker tillsammans.....eller ? 

Var ganska trött innan arbetsdagen igår var till ända. Därför blev det sängen ganska snabbt. Och sov då fram till halv tolv, var bara upp på toa då och somnade om framtill tre tiden cirka. Upp igen en liten stund och lurade sedan till någon timme men runt fyratiden var det slutsovet :) Delst hostan men inte bara den utan min onda höft stör lite också.

Nu blir det kaffe i alla fall för nu är det morgon för min del.

Jobb idag också, 8-17. Har mest långa pass numera sedan vi började lägga fem veckorsscheman. På både gott och ont såklart. Är ju mest ekonomiskt för min del att arbeta hela dagar när jag ändå sitter och kör in till Umeå. Men kroppen håller inte riktigt med alla gånger :)  

När jag körde hem igår kväll visade termometern på 0 grader. Man blir lite orolig när det börjar dra sig mot minusgrader redan på kvällen. Men vägarna var torra så det var lugnt. Har inte bytt till vinterdäck ännu, men det börjar bli dags. Nu är det i alla fall nästan +2 grader så väglaget är det nog lugnt med idag.

Ska bli skönt att komma hem hit efter arbetsdagen idag. Får landa tillsammans med familjen efter en lång arbetsdag.

Utvecklingssamtalet med Viktors lärare, eller mentor som det kallas igår gick bra. Inga klagaomål och skolarbetet klarar han bara bra. Behöver träna lite mera på läsförståelsen.....även om jag är övertygad om att det enbart behövs lite mera motivation till detta :) Stundvis är det ju så att en nybliven tonåring går omkring som en sömngångare....åtminstone är min älskade tonåring på det viset :)

Det var härligt att höra att sonen trivs med den skola han går på eftersom det är Umeås största högstadie.......med över 400 elever !   

Som avslutning till dagens inlägg blir det en blomma som jag lekt lite med i elements......rätt roligt att leka ibland även som vuxen :) Lite piller är det men resultatet kan bli riktigt trevligt.

Ha nu en fortsatt härlig tisdag ! Jag ska ta tag i min dåliga karaktär med att försöka sluta röka ännu en gång, men denna gången tillsammans med kollegor som alla är lika peppade inför detta beslut ! Med denna hosta är det inte så svårt med motivationen faktiskt :)


Vi ses 

Av Corina - 10 oktober 2011 05:55

Har fått en släng av någon förkylning och den har gett mig en hosta som går till historien. Har varit lögn att sova denna natten ! Har nog max sovit fyra timmar och detta inte ens sammanhängande.

 Så för tillfället känner jag mig som lövet här ovanför, nästan. Men inte kan man sitta och klaga för det, inte blir det gjort något då inte :) Kl 10 idag är det utvecklingssamtal för sonen Viktor. Kan inte missas. Och kl 14 ska jag vara på jobbet för att jobba till kl 21 är det meningen.

Lite lustigt för jag är inte regelrätt snorig utan hostar enbart....men det förstör ju nattrun maximalt för inte blir det lätt att sitta och försöka sova :)

Fast riktigt sådär ser jag väl inte ut......även om det kanske känns såhär.   


Ute har det regnat och blåst hela natten hos mig. Har smattrat mot fönstren hela natten. Men vädret skulle ju ha blåst förbi under natten , så jag hoppas på det. Vinterdäcken till bilen är framplockade, ska sättas dit under denna veckan. Är dumt att chansa, helt plätsligt slår halkan till nu när det är blött ute.


Nu ska jag ha mig en kopp kaffe.

Vi ses 

Av Corina - 9 oktober 2011 09:39

Naturen håller på att gå i ide. Löven ändrar färg och liksom drar ihop sig. Naturen går in i sin vintervila.

  Vissa löv har redan dragit ihop sig och väntar på att få trilla ner för vintervilan. Dom ska bli näring till vår mark som vi vandrar på.

    Andra växter kämpar fortfarande tappert för att behålla sin gröna färg.

 Lite frostnupet var det på morgonen efter en natt med minusgrader. Tog bara en kort tur utanför huset men hann i alla fall frysa lite :) Man är inte riktigt inne i det där att man kanske måste klä sig lite extra....man luras lite när solen lyser. Ser ju varmt ut men det nyper till när man stiger ut på trappan :) Men det är vackert när solens strålar sakta värmer det som är frostigt, eller hur ? Sakta men säkert värmer solen bort frosten från växtligheten. Men fryser gör jag, om händerna :) Så jag nöjer mig med några få foton och återvänder in till värmen igen.

Strömmen försvann hos oss innan jag gick ut men den hade återvänt när jag kom in igen så snart kan jag hänga ren tvätt på tork :) Och jag kan göra lite nytt kaffe och fortsätta min dag. Efter lunch kan det nog bli en lite längre promenad.


Vi ses    

Av Corina - 8 oktober 2011 18:18

                                                                    Lite bilder från min rätt stora lite bullriga familj som rätt sällan träffas såhär. Några saknades men det blev ett fasligt liv ändå :) Men så himla kul ! Men tyvärr kunde vi inte stanna till middagen eftersom Alma skulle på kalas kl 18. En annan gång kanske.......


                                Så lite annat som jag fotat också. Kanske inte mina bästa men i alla fall :)

Nu blir det att ta det lilla lugna resten av kvällen, en liten myskväll framför Tv:n är planerad.


Vi ses

 
Av Corina - 7 oktober 2011 17:39

Så var veckans slit till ända. Less och trött var jag innan jag kunde stämpla ut idag. Men nu ser jag fram emot två lediga dagar i alla fall.

Varit en massa att göra idag på jobbet. Hann inte alls det jag hade tänkt hinna på långa vägar......som vanligt med andra ord.


Maken är borta ikväll, Alma gick just till en kompis och sonen sitter vid sin Xbox. Och här sitter jag, vid datorn.


Imorgon ska jag besöka min pappa och hans familj. Äta lite god mat, fira min lillasyster som fyller 24 år på söndag. Sedan ska Alma på kalas så vi får inte bli allt för sena, kl 18 ska kalaset hennes starta.


Bjuder på min favoritbild från häromdagen eftersom jag inte har några nya att visa. Kanske under helgen kommer nya intressanta bilder...... 


Nu har jag inget mera att skriva om idag. Skallen känns totalt tom för tillfället :) Ni får ha en underbar fredag !


Vi ses



Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards