Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2011

Helgen över

Av Corina - 31 oktober 2011 05:24

Så var denna arbetshelg till ända och jag måste verkligen säga att det känndes vansinnigt skönt att gå hem igår kväll. Då var jag och min kropp totalt slut.


Denna veckan har barnen höstlov, vilket dom tycker är hur härligt som helst. På schemat står Hamsteranskaffning.....buren väntar här hemma på sin hyresgäst :) Skulle tro att detta inköp kommer att ske just denna dagen.


 

Har tidigare endast använt mig av Alvedon......någon enstaka gång något annat liknande preparat. Men igår köpte jag mig faktiskt en tub Treo ! Och det hjälpte mycket bra ! Trotts att jag vaknade i svinottan idag så har jag fått sova nästan 7 timmar i ett sträck, vaknade av att jag behövde gå på toaletten :) Så är riktigt utsövd för första gången på ett tag nu.

Lite sådär smygförkyld, tror jag ska ta och inhandla lite Kan Yang, det brukar hjälpa mig när förkylningen blir segdragen.

Idag är det också träff med slutarökagruppen, andra träffen. Räknar med att vara med där och även hinna skaffa den lille Hamstern till dottern också :)


 

Det är rent tragiskt hur det har blivit med äldrevården idag. Och mera försämringar är det på gång. Här i Umeå har vi kunnat stoltsera med en väl fungerade läkarkår för våra särskilda boenden. Vi har haft läkare från geriatriken som skött våra boenden. Och det har fungerat utmärkt då läkarna verkligen är specialister på just våra gamla och dementa. Nu ska man sabotera detta för oss med att flytta ansvaret ut till distriktsvården, med andra ord vårdcentralerna som knappt har läkare alls och ingen riktigt kompetens för våra äldre dementa heller. Jag bävar inför detta ! Man oroar sig för de boendes säkerhet faktiskt.

Någon sjuksköterska kallade detta för Dumhuvudpolitik......ett verkligen passande ord i sammanhanget ! Och våra snillen till politiker påstår att på detta sättet ska man spara pengar. Skrämmande i mina ögon måste  jag säga. Jag tycker det skickar ut tydliga signaler om vad man har för inställning till våra äldre medborgare, dom är inte värda ett enda skit !

Så jag säger såhär, grattis Umebor........ni har själva valt dessa politiker som anser att våra äldre invånare inte är värda en bra vård när dom blir sjuka !


 

Nu ska jag dricka mitt nykokta kaffe i lugn och ro här hemma. Ute är det fortfarande kolsvart........men det hindrar mig inte att njuta av min tidiga morgon helt för mig själv vid köksbordet.

Återkommer......troligen med Hamsterrapport :)

Vi ses

   
 
Spanaren

Spanaren

31 oktober 2011 07:26

Dina vackra bilder är njutfulla även vissa går i repris ;.)

Här i våran kommun så är det distriktvården som har ansvaret för de äldre. Vet att en läkare (bor bredvid hemmet) tittade alltid in till de gamla på vägen hem.

Dumpolitik det var ett bra ord till alla försämringar!

Lycka till med hamsterinköpet/ kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

31 oktober 2011 11:27

Kan tänka mig att det var skönt att få lämna arbetet, ta det nu lugnt när du är ledig
Fina foton som alltid
Kram på dig

http://danslillis.bloggplatsen .se

 
Ruth

Ruth

31 oktober 2011 19:31

skönt att du har fått sova bra, hur skall kroppen och huvudet orka annars ?
Förstår att Alma längtar efter sin lilla hamster, så det är nog aktuellt nu när hon är ledig från skolan.
Fina foton. Nu börjar " ½-8 hos mig" så nu blir det TV.
Kram vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards