Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2011

Av Corina - 24 september 2011 21:56

ha varit på fest ikväll. Hann dit och äta surströmmingen i alla fall. Då ringde Alma som i normala fall inte har några problem med att vara hemma med storebror några timmar. Men just nu verkar hon ha en period där någon av oss måste finnas i närheten. Så vad gör man ? Jo man kör hem igen såklart. Lämnade gubben på festen och får hämta honom någon gång i natt.


I brist på annat att pyssla med så lägger jag väl ut lite foton istället då.....


 Under morgondagen kommer fler bilder, många fler har jag tänkt mig. Får se hur många det blir.    

Nu sover i alla fall Alma lugnt och tryggt......precis som det ska vara med andra ord och fest får jag väl gå på en annan gång :)


Vi ses 

Av Corina - 24 september 2011 09:43

En sån här bild som jag för en gångs skull är riktigt nöjd med själv :) Makro vet man aldrig vad det blir av förränn man får upp bilden på helskärm . Och med blixt blir det ännu mera lotteri :) Man lär så länge man lever heter det ju.

Tänkte mig en lugn och behaglig eftermiddag igår tills barnen skulle komma hem. Detta ändrades i och med att sonen skickade ett SMS strax runt kl 13. Sista lektionen inställd eftersom läraren var bortrest.......och ingen buss hem förrän den vanliga bussen vilket betyder att sonen brukar vara hemma ca 16.20 Och som mamma blev det att sätta sig i bilen och hämta hem sonen naturligtvis för vem vill sitta på skolan ensam flera timmar innan man kommer sig hem en fredag ? Bussar finns det ju som sagt men först måste han isåfall ta lokalbussen ner till stan och sedan byta buss där och lika fullt måste jag hämta honom i Tavelsjö eftersom bussen inte går förbi där vi bor. Man kan lugnt säga att inte f** ska man bo utanför tätorten om man ska kunna nyttja kommunikationerna fullt ut ! På den punkten uttrycker kommunen sig klart och tydligt måste jag säga, skyll er själva om ni väljer att bo utanför stan ! Man undrar ju om man ska börja skicka reseräkningar till någon i skolan för att visa hur ofta man får köra och hämta på grund av kommunikationsproblem......


  Som vanligt har jag lekt igen. Kan man inte fota ute letar man fram lite saker inne att fota. Här tog jag en lime och en spegel. Olyckligtvis har jag ingen riktigt bra spegel att använda. Noterar och får se om jag hittar någon bra spegel att köpa, kansk finns på loppis !  


Tar en bild till idag. Kvällen igår tillbringade jag tillsammans med mina pelargonior, kameran och en vattenspruta :) Hade en rätt trevlig stund och det blev många foton. Över hundra kort tog jag, detta är bara ett av dom. Fler kommer i inläggen framöver hade jag tänkt.


Nu får ni alla ha en fortsatt härlig lördag !


Vi ses  

Av Corina - 23 september 2011 11:04

               

Så var det fredag igen, vart tog denhär veckan vägen då ? Som en blixt försvann den..........några foton igen med mitt makroobjektiv. Kul att testa :) 

Får se om det blir några chanser till att fotografera under helgen som är på gång.


Eftersom jag var lite lat i tisdags så straffar det sig lite idag istället. Tvätthögen var gigantisk. Men nu är detta avhjälpt. Åter igen är tvättkorgen tömd. Ren tvätt hänger på tork. Har plockat lite här hemma som vanligt. Vissa i denna familj har en förmåga att "tappa" saker på de mest underliga ställen :)

Men annars blir det nog fortsättningsvis en mycket lugn och  behaglig dag för min del. Maken är borta på diverse uppdrag just nu och barnen är i skolan så jag får vara helt för mig själv. Kan inte säga att jag klagar :)

Grunnar lite på min hemsida fortfarande, på bakgrunder och sånt. Blir nog att sätta sig vid andra datorn och testa lite bakgrunder. Är inte riktigt nöjd med hemsidan ännu :)


Önskar er alla en trevlig helg....... kanske hinner jag blogga lite under helgen också och visa mera nya foton.

Vi ses


Av Corina - 21 september 2011 08:02

Det känns så bra att skicka iväg barnen till skolan just nu. Ingen av dom suckar och stönar, inte ens min tonåring Viktor. Han verkar trivas mycket bra med skolan, att gå i högstadiet på Grubbeskolan. Han var ju lite skeptisk till sin första skoldag då han missade ordinarie skolstart eftersom vi var i Bulgarien. Men han hade fått ett varmt mottagande i klassen tydligen :) Värmer ett moderhjärta ska jag säga....hönsmamma som man är :)


Har funderat lite över vissa bloggare.......gäller inte någon av mina närmaste bloggvänner, notera detta :) Brukar läsa lite bloggar på VK - västerbottens kuriren. Och tätt som oftast lämnas en kommentar till det skrivna också. I en blogg syns det som det aldrig kommenteras......verkligen underligt. Man undrar ju om personen överhuvudtaget läser sina kommentarer ? Eller också vägrar denna godkänna en enda kommentar eftersom det blir negativt ? Eller kanske vet denne inte hur man gör.......hm. Mysko är det i alla fall enligt min mening.


Vad händer annars då.....jo idag arbetar jag med start kl 12. Blir nog bra det. Brukar inte vara så stora problem. Och innan dess händer det nog inte så värst mycket här hemma. Tar det lilla lugna innan jag ska åka :)


Vi ses

Av Corina - 20 september 2011 17:59

                        Mitt nya objektiv ska ju fungera att fota annat än makro med också, enligt expertisen. Så jag testade lite att fota min dotter Alma idag sedan hon kom hem från skolan. Nu är jag ju ingen porträttfotograf och har väl egentligen inget intresse av den biten heller. Men det kan ju vara kul att testa objektivet på annat än små skorvar och blommor och sånt.....ja ni förstår.

Dessa bilder har jag inte gjort något med alls inte ens lagt på mera skärpa som jag brukar. Och jag har använt blixten, inte den inbygda i kameran för den är värdelös :) Och ja dom får väl duga, eller ? Att fota människor är inte min starka sida som sagt men bilderna blir väl bara bra med de resurser jag nu har. Jag menar , jag har ju ingen studio med paraplyer och ged vet allt man ska ha :)

Detta objektiv kan bli användbart till helgen då vi ska äta surströmming med makens jaktlag i Kassjö......kanske :)


Vi ses

Av Corina - 19 september 2011 14:06

Jepp så är det, en helt ny vecka att göra något av. Livet rullar på här hos mig oavsett om det nu är vardag eller helg. Finns alltid sysslor.......men ibland struntar man i sysslorna :) I alla fall jag. Har liksom kommit till insikt om att livet måste bestå av lite mera än städning och klädtvätt. Självklart, det ska ju göras detta också, städningen och tvätten. Men spelar det någon roll om det blir skippat någon vecka då ? Enligt mig, nä inte alls. Tvätten kanske, den skippar jag väl sällan en hel vecka men städningen kan jag faktiskt strunta i. Jag har det inte välstädat, långt ifrån kan man väl säga. Nog ser man dammet nog :) Men varför ska jag ägna min lediga tid åt att ständigt springa runt med en dammtrasa ? Lite skit i hörnen har ingen dött av, eller ? Om mina besökare inte klarar av att se lite damm, då får dom väl strunta i att besöka mig då. Mina riktiga vänner kommer ändå och så många riktiga vänner har jag nu inte :) Min bästaste vän är ju grannfrun Maria och hon kommer även om jag har lite skit i hörnen ....... och hon är vänlig nog att inte påpeka bristerna :)

Om vädret är perfekt varför ska jag stanna inne och städa när jag kan gå ut och trivas i det vackra vädret tillsammans med min kamera ? Kommer inte på något hållbart svar faktiskt. Nä en sån dag ger jag attan i städningen och går ut i stället.

Istället för att känna sig som lövet här lite vissen återfår man kraften av att vara ute istället för att stanna inne och städa (vilket dessutom är väldans trist). Så som sagt, bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete......(ursäkta språkvalet).


       


Idag har jag varit på dotterns IUP (Individuell Utvecklings Plan). Trevligt att träffa hennes lärare som för övrigt också sonen hade i årskurs 4 - 6 . Det enda som nämndes var väl att Alma pratar lite väl mycket. Förvånar mig inte alls, hon började prata när hon var 1½ år och har sedan dess inte varit speciellt tystlåten om jag får säga så :)

Maken har åkt upp till Sorsele idag efter IUP samtalet. Ska hjälpa dottern med boupptäckningen efter hennes mamma som gick bort i sommar. Måste ju göras. Han beräknas att komma hem på onsdag förmiddag för på kvällen måste han köra Alma till hennes dansklass eftersom jag arbetar kvällen.


Ja detta får bli dagens inlägg......nu ska jag.........ta hand om disken och planera dagens middag.


Vi ses

Av Corina - 18 september 2011 15:32

Jag vill vara ensam när jag går ut i naturen. Helt ensam tillsammans med min kamera. Missar en massa om jag har sällskap med mig och ger mig inte riktigt tid till att njuta av allt som finns att se.

Jag kanske inte missar blommorna men jag ger mig sällan tid att riktigt stanna upp och fotografera :)

     

Även en vissen blomma kan vara vacker, bara man kommer den riktigt nära.


 

Murkna trädstammar blir rena konstverken bara man orkar bry sig, eller hur ? Och kommer man nära kan man upptäcka sånt man aldrig skulle lägga märke till om man vandrar runt och pladdrar :)


En stor Tallstam......vilket mönster eller hur ?


    Ett gammalt rostigt lås med vidhängande rostig kätting :) Detta prydligt snott runt en trädrot. Man undrar ju om detta låset verkligen går att låsa upp........


        

Kryper man dessutom riktigt ner bland spenaten kan man göra underbara upptäckter.......och man blir lite skitig dessutom. Men vad gör det ? Ett nät fyllt med droppar kan vara så vackert ! Hade jag haft sällskap med mig hade jag knappast gett mig tid till att krypa runt på knä i blötan......skulle nog inte ens ha lagt märke till nätet ens långt där nere i gräset intill en gammal stubbe någonstans ute i skogen.


        Nu hittade jag en fjäder också liggandes på marken. För att inte förstöra dropparna fick jag krypa ner på knä igen :) Kanske ingen ovanligt fjäder men ett konstverk i alla fall :)    


Är så spännande att sedan komma hem igen och kolla allt man fångat i kameran. Av flera hundra kort idag blev detta kvar :) Resten kasserades.......så är det för det mesta med fotograferingens konst. Men jag kom hem igen glad och nöjd om än både blöt och skitig om knäna......

Måste skaffa knäskydd tror jag om jag nu ska fortsätta krypa runt i skogen på knä.......ja jag har till och med legat platt på mage stundvis :)   Och det är ganska tur att man är ensam dessa gånger....för ner går ju väldans bra, problemen kommer när man ska upp igen :) Man är ju inte speciellt smidig om man säger så....men upp tar jag mig bevisligen eftersom jag fick till detta blogginlägg :)


Och nu ska det snart lagas middag hos mig......ska bara ta hand om kameran ordentligt först. Vad det blir till middag ? Rester från gårdagens älgstek till mig å gubben, barnen har valt kycklingnuggets.......


Vi ses

Av Corina - 18 september 2011 07:13

Kylslagen morgon idag. Just nu endast 2,5 grader här i alla fall. Var nog kallare när gubben begav sig ut i älgskogen. Fick just ett MMS från skogen, gubben har fällt en ko alldelens nyssens. Var ju synd att det inte var igår då dottern Alma satt med på passet.


 Fick dirrigera ambulansen igår förmiddag också. Inget man strävar efter men en nödvändighet här ute i spenaten. Min ena svåger blev sjuk igår, kände av hjärtat. Är hjärtopererad sedan tidigare och har varit skraltig under sommaren. Nu ligger han på sjukhuset och dom har gjort en By Pass igen. Nu hoppas vi på snabb bättring så han kommer hem igen !

 Gårdagen bjöd på härligt väder. Blev några trevliga foton under dagen. Min vana trogen kryper jag runt på alla fyra :) Just för tillfället poppar det ju upp svamp lite här och var. Den ovan satt dock i näshöjd på en björk.

 Blommor är alltid trevligt att fotografera. Men dom börjar ju ta slut utomhus nu när det blir kallare. Fortfarande blommar mina pelargonior men det blir ju lite lätt enformigt att hela tiden ta bilder av dessa, men har man inget annat så...........

           

Denna lilla snigel var jag bara tvungen att fota en gång till bara för att testa lite andra inställningar på kameran. Kan kanske tyckas enformigt att ta flertalet bilder på samma objekt men för mig betyder det träning :)


Annars så verkar det bli en fin dag idag också så det kanske kan bli lite fotograferande även denna dagen. Solen skiner i alla fall även om det är lite kylslaget ute. Får väl ta på mig kläder :)    


Blir det någon riktig bra bild återkommer jag nog under dagen :) Kram till er alla.


Vi ses 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se