Corinas Blogg

Alla inlägg under juni 2011

Av Corina - 22 juni 2011 18:34

Blir lite space mellan inläggen såhär under sommaren och semestern. Har liksom lite annat att pyssla med :)

Idag har jag varit och besökt mamma. Fixat med lite blommor ute hos henne i hennes blomlådor. Såklart för lite blommor ! Och såklart lite gnäll om detta från hennes sida......jaja sånt man får ta. Hon har ju blommor i två av tre lådor i alla fall. Man blir lite luttrad när det kommer till gnället :) Klippte henne också så nu är hon friserad innan midsommar. Lämnade även en flaska vitt vin till henne som present till midsommar.......inget gnäll om den i alla fall :)


Själv är jag också fixad inför midsommar, håret färgat. Blev en annan rödfärg då den vanliga färgen var slut. Men det får duga, man får inte vara kräsen :)

Imorgon ska jag testa en ny ögonskugga också, får se om man blir vackrare :) Jag betvivlar starkt men försöka duger eller hur ? Sminkar mig väldigt sällan men ibland kan det vara roligt.


Klurar lite på nya smycken. Har gjort några läderarmband som jag stansat på. Ganska enkla men dom blir rätt läckra i sin enkelhet. Borde ta mig i kragen och fota men har liksom inte blivit av ännu. Har gjort ett i lila med mitt namn på, rätt fint :) Ryms ju en del text så hundraser vore en ide att stansa, kortare kloka ord också skulle kanske fungera. Kanske latinska texter också.......

Måste dock beställa mera lås........tog hem lite för lite eftersom jag endast ville testa. Platt läder köpte jag hem i en massa olika färger men jag gillar svart och brunt, lite mera naturligt. Ska fota armbanden och lägga ut.........


Vi ses

Av Corina - 20 juni 2011 08:32

Måndag morgon. Ute regnar det idag. Så typiskt när man har utesaker inplanerat idag :) Jaja, får ta fram regnkläder och stövlar och gilla läget med andra ord.


Min vän Spanaren har ju just fått säga hej då till sin  svansviftande vän och det får mig att hamna bland mina tidigare hundar. Genom åren har det ju passerat några hundar. Långt ifrån alla har fått ett långt och friskt liv. Men alla har lämnat avtryck i mitt liv och minnena är många.

Max, första hunden i mitt liv. En korthårig Tax som bar sten och jagade katter för glada livet :) Men såååå vansinnigt snäll. Han fick tillbringa många timmar liggandes i min dockvagn iförd babykläder :)

Så morfars jakthundar, namnen var detsamma på de flesta,Topsy. Gråhundar som följde morfar i skogen. Gråhundar som jag brukade sova tillsammans med.

Damen, en blandning mellan samojed och goldenretdrever. Hade aldrig ett koppel på henne. Hon älskade vatten !

Bessy, korthårig Tax som vi tog från djurskyddet i Ö-vik. Omkom i en olycka några månader efter att vi fått hem henne.

Dollar, strävhårig Tax. En liten nätt hanhund som var fantastisk ute i skogen. Han var en underbar jaktkompis som fick diskbrock, inget ovanligt bland taxar. Lite lömsk i humöret på grund av värk den sista tiden .

Ida, strävhårig tax som mamma fick ta över. En fantastisk tik, underbar valptik och otroligt duktig spårhund. Min son Viktor älskade denna hund ! Och kärleken var ömsesidig.....saknaden var enorm när Ida gick bort, 13 år gammal.

Sedan Silver, min Akitahanne som var helt underbar ! Väntade tålmodigt medan man gräddade pannkakor, något han älskade ! Åt man Pizza skulle han ha kanterna, väntade tålmodigt på dessa pizzakanter ! En gudagod hund som avskydde andra hanhundar :) Älskade Viktor från första stunden.

Ja så var det då Wanilla som fått sina egna sidor på hemsidan. Tösen blev endast tre år gammal men hann sätta spår i mitt hjärta och fick upp ögonen för rasen Bernersennen :)

Nu väntar vi på valp igen, efter Wanillas dotter Debbie. Och jag hoppas verkligen att det blir så för det är tomt här hemma utan hund ! Jag har ju vuxit upp med hund och har svårt att vara utan.......man är väl lite skadad eller ?

Men blir man sviken av en mänsklig vän finns alltid hunden där. Hunden älskar en vilkorslöst !


Vi ses

Av Corina - 17 juni 2011 13:15

Fredag och full fart mot helgen !


Varit på sommarens första begravning. Efter midsommar är det dags för begravning nummer två denna sommar. Inget man längtar efter men en del av livet.


För tillfället är maken på skogsnolia, får se när han dyker upp här hemma igen. Alma försvann just iväg till en kompis och sonen sitter uppe på sitt rum. Är med andra ord hänvisad till mitt eget sällskap just nu. Och i ärlighetens namn har jag inget vettigt planerat denna eftermiddag. Tänker inte företa mig något vettigt alls. Tar denna dagen som den kommer fortsättningsvis. Ikväll hoppas jag på lite vin och skitprat med grannen Maria. Men innan dess får jag nog se till att utfodra min familj :) Lutar åt egen Pizza idag.......

Borde kanske vila lite då jag sovit illa de senaste nätterna. Känns i kroppen faktiskt. Befinner mig i ett lite luddigt tillstånd just nu. Så det får bli lite vila medan jag är ensam.


Vi ses 

Av Corina - 15 juni 2011 15:01

                                                                                             

Blev en massa detta :) Hoppas ni ska orka titta lite i alla fall.

Idag har vi haft skolavslutning så nu har barnen sommarlov. Några bilder blev det men dom får ni vänta på.

Ikväll blir det att grilla tillsammans med favoritgrannen Maria.


Vi ses

 
Av Corina - 14 juni 2011 17:35

Idag har jag lyckats uträtta lite. Följde maken ner för att ta varanprovet idag. På samma gång ett besök i vår avlidne väns lägenhet för att kolla postlådan. Trotts allt kommer det ju fortfarande post som måste tas omhand.


Pantade en massa burkar och flaskor och handlade lite ätbart på samma gång. Sedan iväg till Blomsterlandet för att köpa växter. Blev mest Pelargonior som jag nu satt i krukor ute på altanen. Två lavendel blev det också som jag ställde på altanbordet. Ska försöka fota så småningom.

Efter blominköpen ett besök på K-Rauta, maken skulle ha pensel bland annat. Där träffade jag min faster och hennes make som handlade till en äldre dam. Hjälpte dom med att hitta ett parasoll med lämplig fot. Och så pratade vi såklart :) Vi träffas ju inte så hemskt ofta.


Imorgon är det skolavslutning. Naturligtvis kommer vi att vara med på denna. Har nog inte missat många avslutningar hittills :) Sedan får vi se vad resten av den dagen ger......


Måste också se till att ordna med pass till barnen. Maken och jag har redan ordnat den biten i förra veckan. I slutet av denna vecka borde våra pass vara färdiga. Är ju rätt smidigt att fixa pass numera :) Men billigt är det ju inte, 400 kr per pass är ganska dyrt tycker då jag.

Dottern har också redan nött ut sina sommarskor :) Hon är ju rätt aktiv och spelar rätt mycket fotboll så skorna tar stryk. Nya måste införskaffas......

Så fyller sonen 13 år på söndag......blir tonåring :) Present måste ordnas men jag har lovat att han ska få välja själv :) Annars blir det nog bara fel skulle jag tro. Och det blir glasstårta då sonen inte gillar vanlig tårta.


Vi ses !

Sonen Viktor som fyller 13 år på Söndag. Av Corina - 13 juni 2011 07:35

på min semester har startat. Som vanligt uppe innan tuppen hunnit reagera :)

Ingen sol idag och värmen försvann som en avlöning. Men jag klagar inte. Den där vansinniga värmen är inget jag älskar. Visst är det härligt när det är soligt och varmt men det ska vara lagomt :) 


Sista tre dagarna för barnen är det i skolan. På onsdag är det avslutning.


Har inget speciellt planerat just idag. Blir väl lite av varje under dagen skulle jag tro. Lite tvätt har jag kvar att ta hand om. Vattna blommor står också på schemat. Måste ju ta hand om de blommor jag nu har satt om. Och imorgon hämtar jag fler blommor som jag fått efter vännen som nyss gått bort.......hon hade verkligen gröna fingrar ! I mitt köksfönster står redan tre pelargonior som kommer från henne och som börjat blomma, så vackra !


”En tidig morgon i

Mumindalen vaknade

Snusmumriken i sitt
tält och

Kände att det var
höst och

Uppbrott i luften.
Ett uppbrott

Kommer som ett språng
! Med

Ens är allting
förändrat och

Den som ska resa är
rädd om

Varenda minut, han
drar upp

Tältpinnarna och
släcker

Glöden snabbt, innan
han blir

Hindrad och utfrågad,
han

Springer medan han
kränger

Ryggsäcken på sig och
är

Äntligen på väg,
plötsligt lugn

Som ett vandrande
träd med

Varje blad i
fullständig vila.

Tältplatsen är en tom

Rektangel av vitnat
gräs. Och

Senare på morgonen
vaknar

Vännerna och säger :
Han har

Gett sig av, det blir
höst”Tove JanssonVi ses 

Av Corina - 11 juni 2011 10:52

Man ska väl inte klaga men nu är det på tok för varmt för min smak. Söker skugga som helt enkelt inte finns !


Har städat lite på morgonen, innan vansinnesvärmen tog över totalt. Tvättar för fullt. Har hamnat på efterkälken med tvätten nämligen. Poolen är framtagen och fylls på just nu. Kommer att ta denna dagen  i anspråk, tar sin tid att fylla en pool som rymmer 12 kubik vatten :) Tur man har en hel sjö att fylla ur.......


Resten av dagen kommer nog att gå i lugnets tecken. Har plockat fram en älgfile som enligt planerna ska grillas ikväll. Snart dags att hitta på någon passande marinad. Till detta blir det troligen en sallad med salladsost, typ feta. Och till dryck lutar det åt vin för min del och öl till maken.


Ingen bloggvandring idag, för varmt för det. Hoppas ni har det bra och vi ses när värmen blir mera mänsklig ! Kramis !

Av Corina - 7 juni 2011 14:33

Har inte haft vidare lust att blogga de senaste dagarna. Blev ju trotts allt ett snabbinlägg i lördags då jag hade trevligt besök.

           

I går målade vi Tavelsjös Monument som står intill väg 363. Vi var några tappra som infann oss enligt planerna kl 09.00 vid monumentet. Nu är det målat i alla fall.Begravningsblues


Stanna alla klockor, stäng av din telefon,

 tysta hunden med ett
ben där den gläfser i vrån,

 täck över pianot och
låt kistan bäras ut

 ty från och med nu
spelar ingenting mer någon roll.


Må flygplanens klagan betyga vår nöd

 där de ristar sitt
budskap i skyn: “Han är Död”,

 klä duvorna i
kräppkragar på städernas torg,

 låt polisen bära
svarta handskar av sorg.


Han var mitt norr, mitt söder, mitt väst och öst,

 min arbetsvecka och
min söndagströst,

 min dag, min afton,
mitt tal, min sång;

 jag visste inte att kärleken skulle ta slut en gång.


Stjärnorna behövs inte; blås ut varenda en.

 Montera ner molnen
och ta isär solen sen,

 sopa ren skogen och
töm haven på deras innehåll;

 till de sörjandes tårar och trummans förstämda salut.


En text som jag alltid tyckt om.....och passar väl ganska bra egentligen. I torsdags kväll fick vi det tunga beskedet att vår vän dött. Rätt hastigt trotts allt eftersom maken och jag besökte henne dagen innan och då var det som tidigare, hon var skapligt pigg.

Helgen har varit rätt turbulent på grund av detta. Och än har man liksom inte hunnit få in det, att hon är borta.


Vi ses

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se