Corinas Blogg

Alla inlägg under maj 2011

Av Corina - 8 maj 2011 06:16

Hopplöst att sova. Hittar ingen ställning att sova på. Gör ont i kroppen så fort jag vänder mig. Då är det lika bra att stiga upp. Har snart varit vaken en timme. Övriga familjen sover.

Ute verkar det bli en fin dag, solen skiner och sjön ligger blank. Fåglarna gör väsen av sig som alltid på våren.

Har fått mig kaffe nu också, inte helt fel :)


Idag blir det en del att pyssla med. Först ska vi kratta gräsplanen så fotbollsträningen ute ska komma igång på riktigt. Barnen ska prova ut nya träningsoveraller. Sedan har Alma sin dansavslutning i eftermiddag. Jag kan ju vara med på den nu när det inte blev Sundsvall. Och det är i alla fall Alma glad över.

Centerkvinnorna fick tydligen ny ordförande under gårdagen i Sundsvall, namn...mja jag la det inte riktigt på minnet faktiskt. Lär mig väl med tiden det namnet också.


Annars är läget lika med sjukdomen. Allvarligt fortfarande. Man liksom bara väntar på fortsättningen, och den ser inte ljus ut.


Vi ses 

Av Corina - 7 maj 2011 16:21

http://corinasgalleri2011.corina.se/#173


Tog en riktig långpromenad för att ladda upp batterierna. Det behövdes verkligen måste jag säga. Och jag vet inget bättre än en promenad i skog och mark helt ensam med sina egna tankar samtidigt som man lyssnar på tystnaden. Kameran följer alltid med, man vet aldrig vad man får se. Inga djur korsade min stig men naturen har ju så mycket annat man kan fästa på bild. Jag hoppas ni ska tycka om någon av bilderna i alla fall.........


Vi ses

Av Corina - 7 maj 2011 08:39

En helt ny dag att göra något av är här. Ute lyser solen idag, blir nog en fin dag ser det ut som. Ska gå ut en sväng lite senare hade jag tänkt mig. Det kan jag behöva. En lång tur med kameran och bara mig själv för att tanka lite.....har varit mycket nu ett tag.


Har planerat middagen så älgköttet ligger på upptining redan. Någon form av gryta hade jag tänkt mig. Blir nog bra det tror jag.


Funderar lite över min nya bärbara dator och vilka progam jag kan tänkas behöva på den. Måste sovra lite så den inte fylls direkt av onödigt skit. Undrar om jag kanske kan behöva mitt program för foton kanske så jag kan redigera och sedan direkt flytta över till extern hårddisk.......och mitt nya program för släktforskning från disgen kanske jag måste ha......användbart när vi träffas i hembygdsföreningen. Tål att tänkas på med tanke på att den bärbara kommer att följa mig lite överallt.Däremot mina grafikprogram och programmen för att bygga hemsidor får nog ligga kvar på den stora datorn. Får använda den när jag jobbar med hemsidorna.

Inte klokt egentligen vad man har blivit beroende av en dator som fungerar utan krångel och går snabbt. Man har ju nästan sitt hela liv i denna burk ! Jag har det i alla fall. Både det privata och de föreningar jag deltar aktivt i, allt sköts via datorn numera.  Var ska det sluta ?

Barnen blir allt mera inriktade på detta media också. Skolan jobbar också mycket med datorer. Märks på barnen som verkligen i tidig ålder behärskar datorerna utan större problem. Att blogga när man är tio år är inga problem alls förutom stavningen ibland då. Märker det på Alma och hennes blogg Almisen.bloggplatsen.se . Visst stavar hon inte rätt alla gånger men hon lär sig hela tiden ! Det är roligt att se utvecklingen tycker jag. Att det sedan är jag som fixar med bakgrunder och loggor är en annan sak, det lär hon sig säkert också med tiden .......


Vi se  

Av Corina - 6 maj 2011 15:19

Har tillbringat min dag hemma. Sysselsatt mig med att tvätta och plocka lite. Maken kom hem från sjukbesöket nu på morgonen med inte allt för roliga besked. Sedan fikade han och gick och lade sig för att sova några timmar. Medan han var hemma passade jag på att åka iväg för att handla lite. Mat måste man ju trotts allt ha. Blir tacos ikväll, lite fredagsmys för barnens skull.

Maken har åkt tillbaka till sjukhuset igen för att avlösa några timmar. Jag hoppas han hör av sig så småningom så man får vet hur läget är.

När allt lugnat ner sig kanske jag kan reda ut lite olika saker men just nu låter jag det vara såhär, det är i alla fall inte min mamma eller maken som är sjuk. Man vill inte lämna ut vissa saker....så är det.


Lite synd var det att inte kunna åka till Sundsvall. Det hade säkert blivit en trevlig helg. Men nu är det som det är...... .


Vädret är väl inte det bästa hos oss. Blåser kallt och är grått och trist, passar väl rätt bra ihop med hur jag känner mig.....hade tänkt mig ut och gå men det liksom har inte blivit av. Och kallt är det så det får vara idag, kanske imorgon istället.

Jag har jobbat lite med grannen Marias hemsida idag. Hoppas hon blev nöjd, har inte hört något ännu. Kanske sedan    . Vet ungefär vad hon vill ha men det kan ju bli fel i alla fall.

Snart dags att förbereda middagen är det.


Vi ses

Av Corina - 6 maj 2011 06:24

Blev ingen resa till Sundsvall för min del. Var tvungen att ställa in pga sjukdom i närmaste familjen. Känner att detta skulle hindra mig från den koncentration jag skulle behöva. Nu får vi bara hoppas att det inte slutar med värre saker också, vilket mycket väl är troligt :(


Vi ses

Av Corina - 5 maj 2011 18:25

Tredje kursdagen på raken avslutade, totalt den fjärde. En kursdag kvar men den blir den 24 Maj. Nu packar jag för att tillbringa helgen i Sundsvall. Där är det politiken som kallar. Får se vad det kan ge. Vi åker buss dit och hem. Åker kl 7.30 hemifrån. Om jag ska vara ärlig känns det lite jobbigt just nu faktiskt. Har ju varit på tårna nu sedan förra fredagen :) Nästa lediga dag blir först på onsdag..........

Fast jag måste erkänna att kursen har varit mycket givande och lärorik. Om helgen blir det är jag väl tveksam till :) Men å andra sidan får jag ju en del tid utan familjen även om man sitter mesta tiden och lyssnar..........


Den nya datorn fungerar utmärkt.....hittills i alla fall. Har windows 7 som operativsystem på denna och det ska ju vara bättre än vista om man får tro expertisen. Får väl se hur det är med detta. Kan ju erkänna att vista haft problem med diverse saker faktiskt och varit lite långsamt.....jaja, den som lever får se :)


Har inga bilder att delge er idag men efter helgen kanske jag har det. Jag hoppas på lite ledig tid också så man kanske kan ta en promenad och ta lite foton.


Vi ses

Av Corina - 4 maj 2011 18:56

Ok, en ny epok i mitt datorliv har just startat. Sitter nu vid en sprillans ny bärbar dator inköpt idag. Lyckan är fullständig :)

Meningen är att detta ska vara min och gubbens dator. Ingen speldator utan till att surfa och använda när jag kollar på mina foton innan dom hamnar på den externa hårddisken. Hoppas det ska fungera......nästa steg är en ny router också men det får vänta ett tag till.


Fortsätter sålunda att försöka lära mig denna dator och medföljande program.


Vi ses

Av Corina - 3 maj 2011 19:57

Idag har jag suttit på kurs hela dagen. Två hela kursdagar kvar att beta av. Men det är intressant. Arbetsmiljö är intressant och lagar likaså fast man kan tro att det blir tråkigt.


Nu har vi fått i oss middag för ett bra tag sedan. Jag har varit ute på en kombinerad jogging och promenadsväng på några kilometer. Jag springer tills det tar stopp med orken, då går jag en bit och så springer jag igen. Effektivt, totalt slut när jag kom hem igen :)


Har hjälpt dottern Alma med att starta en blogg här på bloggplatsen också. Gör ett besök på hennes blogg så blir hon nog glad :) http://almisen.bloggplatsen.se

Ska hjälpa henne med att lägga in lite länkar också till olika bloggar. Får se om jag hinner ikväll, har lite lagtext att läsa igenom innan morgondagens kurs.


Vi ses ! 


Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se