Corinas Blogg

Alla inlägg under maj 2011

Av Corina - 13 maj 2011 12:26

      

Försöker komma underfund med elements som jag haft i min ägo rätt länge nu. Har liksom inte orkat ta tag i det hela och testa. Och jag har väl inte riktigt varit intresserad heller av att redigera bilderna mer än att kanske räta upp dom och lägga på lite extra skärpa......

Vet inte riktigt vad jag har pysslat med idag :) Men jag lägger ut resultatet i alla fall. Hyfsat kul att testal även om jag inte alls vet hur detta egentligen gick till.

Nåja, kanske kan jag lära mig detta program också men det är så lite tid till det för det tar en faslig massa tid, det är då säkert ! 


Detta inlägg avslutar jag med två små tavlor som jag tillverkat för många år sedan i mitt favoritprogram Paint Shop Pro. 




    


    Vi ses

 
Av Corina - 13 maj 2011 08:14

Hemma för kurering även denna dagen. Det värsta har släppt vilket känns så himla bra ! Har verkligen ägnat mig åt mig själv dessa dagar och låtit det mesta vara här hemma. Men nu börjar det vara dags att ta tag i diverse göromål trotts allt.

Blir ingen städning dock, den biten får nog vänta tills nästa vecka.


Dottern har fotbollsmatch på söndag i Vännäs. Och idag måste nya fotbollsskor införskaffas. Så det blir att hämta henne på skolan när hon slutar för att utföra detta uppdrag,kosta vad det kosta vill.

   

Hittade två gamla bilder, dessa tog jag redan 2008 med min Nikon D40 som numera är ute ur bilden.

   

Hittade även denna bild från 2008 på ugglan :) Rätt roligt att återse lite gamla foton också. Kul att ta till när jag inte har några nya att visa er idag. 

Nu blir det i alla fall duschen för min del innan resten av dagen tar vid.


Vi ses

Av Corina - 12 maj 2011 15:19

         

Ett sätt att koppla av för min del är mina foton. Och att testa lite med mina foton. Vissa foton fastnar jag mera för faktiskt. Träbiten gillar jag....trä är fantastiskt eller hur ? Bilden på kotten fastnade jag också för, tycker blicken liksom hamnar direkt på kotten även om det ligger en kvist där också.

   

Detta är orginalbilden i färg på kotten. Jag bara älskar just den bilden.....för visst får man gilla sina egna foton ?

Det är sällan jag riktigt fastnar för mina egna bilder, man blir lätt lite mera kritisk till sitt eget. Jag tycker alltid att andra lyckas bättre med sina bilder :) Är väl en släng av "jantelagen" som de allra flesta bär med sig, eller ?


Nu dags att fundera över middagen. Lutar åt stekt falukorv och spagetti....lite finesslöst men fullt ätbart i alla fall. Till detta en sallad såklart och för min del blir det mest salladen och kanske två skivor falukorv (mager sort). Jag försöker ju fortfarande leva lite nyttigare och tränar efter bästa förmåga. Går inte upp i vikt i alla fall även om jag inte heller rasar nedåt just nu. Man kan säga att läget är stabilt :)


Vi ses

Av Corina - 12 maj 2011 09:51

               

Jag laddar mina batterier denna dagen. Axlar och nacke känns bättre faktiskt. Har letat fram min mediatationskiva idag och mediterat nu på morgonen så fort övriga familjen åkte hemifrån. Man blir som ny efter 25 minuter. Resten av denna dagen kommer att gå i lugnets tecken.


Vi ses

 
Av Corina - 11 maj 2011 09:15

Man lär sig hela tiden .......kan ju hoppas det sitter kvar också. Jobbar ju ganska aktivt med Tavelsjö Hembygdsförening. Och vi har ju kartlagt Tavelsjö gamla kyrkogård. Och vi arbetar ständigt vidare med detta. Just nu i form av en studiecirkel. Vi har haft bra hjälp men nu vill vår hjälpande hand lämna ifrån sig ansvaret med detta. Och detta hamnar således på mig som ansvarar för vår hemsida http://tavelsjohembygdsforening.se

Detta betyder nya saker för min del. Allt har gått via disgen och detta kan jag ingenting om alls. Nu på morgonen har jag installerat programmet och detta tedde sig som rena grekiskan för mig  . Men nu är det installerat och laddat in det vi samlat in, tydligen.......nu får jag ta mig tid till att hoppa runt på detta programmet och se om jag fattar något. Man lär så länge man lever, eller hur ?

Men än så länge har jag inte en aning om hur man uppdaterar det hela men med tiden kanske jag lyckas lära mig det också.

Vi ska ha en träff i cirkeln imorgon kväll är det meningen. Jisses hur det ska gå kan man ju undra   . Inte nog med att programmet är nytt, datorn är ny också och inte har jag riktigt hunnit lära mig allt......hm.....spännande kan det bli kan jag ju lugnt säga . Jag får hoppas att deltagarna har överseende med min ringa kunskap ett tag framöver.........


Vi ses 

Av Corina - 10 maj 2011 19:10

Oj vad denna arbetsdagen blev lång. Vaknade på morgonen med nackont och ont i axlarna......men vadå, det har jag ju haft tidigare så jag tänkte att det går väl över som vanligt när jag kommer igång på morgonen. Men nädå, inte alls denna gången. Har arbetat hela dagen och haft ont  . Imorgon är jag ledig och ska försöka fixa detta.....plus att det blir att stanna hemma från jobbet och ta det piano efter behandling. Inget jobb mera denna veckan med andra ord. Tror det är allt stillasittande på utbildningen som spökar lite, är ju inte van att sitta stilla och stirra på en duk framför mig hela dagar. Straffar sig tydligen. Värst är det att mina fingrar börjar domna lite och det brukar vara bäst att kurera i tid. Har haft detta tidigare men gick längre då innan jag stannade upp, den gången tog det tre veckor att bli bra. Så nu bromsar jag tidigare......... har inte tid att bli hemma någon längre tid just nu faktiskt.


Annars har dagen varit bara bra. Allt lugnt på avdelningen numera. En skön stämning äntligen.


På lunchen tog jag en promenad i det underbara vädret och fotade lite mera från konsten på området där jag jobba, konstparken på Umedalen. Korten kommer så fort jag kollat igenom dessa.


Vi se  

Av Corina - 9 maj 2011 10:40

Förmiddagen har hittills gått åt till att kolla igenom helgens bilder och få ut dessa på hemsidan. Seeegt har det gått ! Men nu finns dom där i alla fall :)

http://corinasgalleri2011.corina.se/#175



http://fotboll2011.corina.se/#174


Idag ska jag jobba kväll men börjar först kl 15 idag. Känns ganska bra att jobba korta dagar. Men morgondagen blir heldag, 8 till 17. Men oftast brukar det gå bra när man väl befinner sig på jobbet :)


Vi ses

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards