Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 28 maj 2011

God morgon

Av Corina - 28 maj 2011 05:21

Så var mina tre lediga dagar slut och fort gick det !


Idag blir det att arbeta, 7-16 står det på schemat. Äter för tillfället frukost och ska sedan läsa tidningen på nätet innan jag ger mig av.


Nu är jag friserad och oj vad det känns bra :) Luggen behöver inte sättas upp längre för att jag ska se omvärlden :) Och övriga håret är inte risigt längre men fortfarande långt i alla fall.


Blev sen middag igår eftersom jag hade klipptid kl 16 och sedan skulle vi handla också och besöka vår vän som är sjuk.

Hon har nu fått flytta till Axlagården här i Umeå som är ett hospice. Mycket vackert läge och lugn trivsam miljö. Man blir liksom uttömd lite på ork efter ett besök på Axlagården. Satt en bra stund och pratade om lite av varje, Alma följde också med. Har fått kritik för att jag låter mina barn följa med på sjukbesöken men kan liksom inte riktigt förstå kritiken. Även dom vet ju hur sjuk hon är och vet att hon inte kommer att bli frisk. Och barnen har alltid älskat henne som en mormor ! Och jag pratar ofta med barnen om hennes sjukdom och vad den gör med henne. Varför ska inte barnen få besöka henne.....bara för att hon ska dö ? Man kan inte skona barnen från verkligheten men man kan framföra verkligheten på rätt sätt. Visst blir barnen också ledsna när någon nära dör, självklart. Men sköter man saken på rätt sätt är det inget som skadar dom på något vis. Döden är en del av livet, detta försöker jag framföra till mina barn på bästa sätt. Och jag tror att jag har lyckats riktigt bra.

Alma klarar detta utan problem. Viktor har lite svårare men jag tvingar honom inte till något. Han får själv bestämma om han vill besöka. Vill han inte slipper han, självklart ! Som igår, då ville han inte följa oss på sjukbesöket utan valde att stanna hemma, vi hälsade istället. 

Oj vad jag bubblar på såhär i svinottan :) Återkommer säkert i ämnet som ligger mig varmt om hjärtat hur konstigt det än kan verka.


Vi ses 

 

 
 
Ingrid

Ingrid

28 maj 2011 09:21

Jag tycker att du gör rätt Corina, som tar med dig barnen på sjukbesök!

Många är så rädda och överbeskyddande mot sina barn och jag tycker att det är de som gör fel. Man kan inte skydda sina barn mot livet och verkligheten hur länge som helst. Till slut kommer verkligheten i alla fall ifatt dem och då kan de få det riktigt jobbigt.

Kram och ha en fin jobbardag!
Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ruth

Ruth

28 maj 2011 10:17

Döden är lika vanligt som livet, man kan inte hålla barnen utanför, för då skapas en rädsla och ingen skall frukta döden även om den är tung att bära när man drabbas av den. Ingen har ett evigt liv så du gör helt rätt att barnen får vara med i hela prosessen.
Hoppas du får en bra jobbardag / kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Spanaren

Spanaren

28 maj 2011 10:21

Så underbar bild!
Du gör helet rätt med barnen när du berättar och låter dem följa med på sjukbesök om dom vill. Vi skulle egentligen prata mera om döden så att det inte blir riktigt så chockartat då det händer! Sorgen finns alltid där men att döden existerar vet inte många om på något konstigt vis ;.)
/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

28 maj 2011 10:23

Tycker att barn kan följa med på sjukbesök och du har ju pratat med dom om vad som kommer att hända.
Hoppas att du får en bra helg trots att du jobbar
Ha det gott
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Astrid

Astrid

28 maj 2011 15:46

Ja det är väl bättre att barnen följer med än att man gör det till något onaturligt som dom i fatasin kan göra värre
det handlar mer om din reaktion
Jag minns när jag som liten var på mn morfars begravning
Jag tittade på mamma och såg att hon var ledsen men inget mer , det var snabbt glömt för min del
Lika många dör som föds så de är rätt naturligt

http://www.astridlarsson.wordpress.com

 
kristina

kristina

28 maj 2011 20:28

Jag håller med dig helt och fullt.
Du är ju med och talar om vad som händer, ärlighet är viktigt i livet. Jag tror att barnen blir mer förstående när dom få vara med i verkliga livet.
Du gör helt rätt.
Du är en mycket klok mamma.
ha det så gott och kram på dig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

29 maj 2011 01:28

Det är klart att du gör rätt i...som låter barnen fälja med till eran gamla vän..även att hon är svårt sjuk!! Så är ju verkligheten...När VI var barn(jag är ju mycket äldre än dej)..så dolde man mycket för barnen..men det är ju ANDRA TIDER NU!!!
Kram vännen Corina!!!

http://margitholm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards