Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 16 september 2010

Stavgång

Av Corina - 16 september 2010 13:55

Idag har jag införskaffat ett par gåstavar. Så idag har jag varit ute och "stavat". Och du milde vilken taskig ork jag har ! Nu är den kanske också berörd av att jag varit förkyld men ändå. Jag får helt enkelt intervallträna. Jag går i full gång tills jag inte orkar, sedan vilar jag tills jag hämtat andan och pulsen lugnat ner sig. Sedan full fart igen och så vidare. Fungerad bara bra idag i alla fall.

Meningen är att utföra detta minst två ggr till, helst tre ggr innan nästa onsdag då det är möte med viktgruppen igen.


Jag ska enligt planerna gå 30 min x 3 per vecka och träna styrketräning 1 gång per vecka. Med andra ord 4 träningstillfällen per vecka. Detta kommer att gälla från den 23/9 då jag tränar styrketräning första gången, får hjälp av tränare den gången som ska gå igenom maskinerna och mitt program.


Jag kommer att väga mig på viktklubbens våg eftersom jag är invägd på den vågen. På mötet igår vägde jag mig och vågen där visade nu på 102,2 kg. Detta ger en viktnedgång på 2,5 kg under en vecka. Och det är ett bra resultat eftersom jag valt programmet "halv fart" vilket betyder att jag äter vanlig mat men under kontrollerade former (rätta mängder och rätt sorter). Jag äter 6 gånger per dag och det är nog så svårt att göra en sån förändring när man som jag är van att äta möjligen två gånger per dag ! Kämpigast är det med frukosten för min del eftersom jag aldrig tidigare ätit frukost. Numera försöker jag i alla fall äta lite fil med några nötter till. Och det fungerar bra tycker jag.


Mitt arbete ställer ju till lite också. När jag arbetar kväll börjar jag ju kl 12 och hur jag ska få i mig en lunch de dagarna vet jag faktiskt inte riktigt ännu. Får prova mig fram med olika alternativ eftersom jag MÅSTE få in 6 mål om dagen.


Idag till middag blir det fisk för min del. Övriga familjen har planerat in Pannkaka. Ibland blir det ju så men det är inget jag funderar speciellt över,jag gillar fisk. Till fisken blir det lite rotsaker och grön sallad med gurka,tomat och lite groddar kanske också lite avakado också eftersom jag har det hemma och dom börjar gå på sista versen :)

Ska också dricka 1-1,5 liter vatten per dag. Helst också lite mineralvatten eftersom man kissar massor när man dricker så mycket och då försvinner en hel del mineraler och sånt också. Detta måste ersättas och då är ett neutralt mineralvatten bra, typ Loka neutral. Har inhandlat 33 cl flaskor idag så jag ska ha hemma.

Såhär i starten är det lite rörigt det måste erkännas men det känns så himla bra i alla fall ! Men jag är fullt övertygad om att detta ska gå hur bra som helst. Nu ska jag fixa till mitt nya lättare liv. Redan nu är jag hur pigg som helst, har inte kännt mig såhär pigg och glad på evigheter !!!!!!!


Mitt mål är nu : Den sista Mars 2011 kommer jag att väga 65 kg !

 
 
Astrid

Astrid

16 september 2010 14:31

Så duktig du är som kommit igång
Jag har ju brukat gå en mil per dag men nu har jag något galet i ryggen som klämmer
Så när jag går på plant underlag så värker det i ljumsken och till sist får jag kramp
Just nu äter jag inflammationsdämpande vi får se om det blir något bättre så

http://www.astridla-hortlax.blogspot.com

Corina

17 september 2010 09:23

Tack Astrid !
Jag hoppas medicinen ska hjälpa dig.Är ju inte trevligt med värk och kramp ! Kram !

 
Ingen bild

Margit

16 september 2010 17:37

Corina, SÅ duktig du är!! MEN ta det lite lugnt från örjan eftersom du varit förkyld..så det inte blir "nåt bakslag"....
Måltidsantaletlåter som när jag kör viktväktarna..äta var 3 :e timme ungefär...då håller man förbränningen ogång..och så att man "äter rätt".
Tyvärr så kom jag av spåret under sommaren och har ännu INTE lyckats komma på RÄTT SPÅR igen..men det ska bli...
Önksar dej lycka till och kramen min kära vän!!!
/Margit

Corina

17 september 2010 09:21

Jag tar det lite lugnt såhär i starten, självklart. Men man blir verkligen motiverad när man börjar se resultat. Och resultat har ju redan börjat visa sig ! Kram !

 
Ruth

Ruth

16 september 2010 23:29

Du är så målveten så det här klarar du av, kilona har ju börjat dala och snabbare går det när du börjar träna på riktigt. Redig tös !
Kram och god natt !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Corina

17 september 2010 09:18

Tack Ruth ! Alla som peppar och hejar på är guld värda och att skriva på bloggen om min kamp mot kilona peppar också :)Trevlig helg vännen !

 
Anette

Anette

17 september 2010 08:33

Så duktig du är! Ha en skön helg

Kram

http://teamlucas.blogg.se

Corina

17 september 2010 09:16

Tack. Önskar dig en bra helg också.

 
Cina

Cina

17 september 2010 19:19

Va du är duktig!
Du klarar detta med bravur!
Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
 av irja

av irja

18 september 2010 11:24

Kära Corina !!!
Beundransvärt. att ta steget ut, till ett "nyare liv " tycker jag att du har gjort det mycket bra....Jag själv motionerar i min egen takt eftersom reuman kan vara si och så vissa dagar
Det är bättre att gå mer i vikt sakta men säkert....Lycka till.....
HA en fin/ fin HÖSTDAG,,,,KramiZ IA....

http://40-talisten.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards