Corinas Blogg

Alla inlägg under maj 2010

Av Corina - 17 maj 2010 20:09

Ja så var det då ny vecka igen, måndag skriver vi denna dag. Har jobbat 8 - 13  och det var underbart att få gå hem. Har ju jobbat hela helgen också.

Sommarvärmen kom med dunder och brak måste jag säga. Är hemskt varmt, egentligen ska man väl inte klaga men jag har svårare att härda ut extrem värme än kylan. Upplever värmen olidlig !! 


Att arbeta dag går väl hyfsat måste jag säga även om jag är betydligt mera slut i kroppen än medans jag jobbade natt. Har mera värk och migränen har återkommit dessutom. Lederna lider betydligt mera nu och jag behöver oftare ta till tabletter för att sova riktigt bra. Men vad göra, arbeta måste jag ju för att överleva. Ska som jag pratat om tidigare försöka lägga kortare dagar framöver. Helgerna är inget att göra åt, då är jag tvungen att härda ut hela dagar. Men under veckorna ska jag försöka lägga femtimmarspass åtminstone ett tag framöver. 


Efter jobbet idag har jag sökt igen tvättstugan. Där var totalkaos efter helgen. Nu är det tvättat och plockat iordning igen. Lär väl inte vara så värst länge :) Man måste ha ett annan arbetsupplägg med dagtidsarbete och jag har inte riktigt kommit igång med detta ännu. Tar nog ett tag till. Imorgon ska jag försöka städa lite här hemma, behövs verkligen !


Men nu är det hockey och en kopp te och sedan ska jag försöka sova........har lite svårt för det där med att sova som sagt.


Tack för idag, slut för idag. Kram till er alla.

Av Corina - 13 maj 2010 15:47

Arbetsdag fast kort, 7-12 bara. Passade perfekt ! Kroppen klagar betydligt mindre efter fem timmar.


Har suttit och kikat runt lite på era bloggar. Blir inte så ofta numera, har lite dåligt samvete över detta faktiskt. Men min tid vill liksom inte räcka till och inte orken heller för den delen. Ska försöka bättra mig men kan inget lova, jag gör vad jag kan.


Just nu är det rätt lugnt här hemma. Sonen är hos en kompis, dottern är uppe i fjällen med en kompis över helgen och maken kapar ved. Så jag är ensam inne just nu. Snart dags för middag, vet inte vad jag ska hitta på eftersom det bara är maken å jag som ska äta.


Imorgon är jag ledig i alla fall men arbetar sedan tre dagar igen,två hela dagar och en halv på måndag. Gruvar lite över heldagarna. Har ju fått kämpa mig igenom de dagarna. Mina leder orkar liksom inte med dessa dagar. Måste se till att lägga fler korta dagar nästa schema som ska planeras. Kan ju inte vara meningen att man ska nästa slita sönder sig för arbetets skull, eller ? Risken finns ju att man måste sjukskriva sig och det har jag ingen lust med !


I övrigt har jag inget spännande att prata om denna dagen. Hoppas på väder så jag kan fota lite på luncherna i helgen.

Önskar er nu en trevlig fortsatt dag.

Av Corina - 12 maj 2010 09:53

Veckan har hoppat fram till onsdag igen. Inatt har det varit minusgrader ute igen. Marken var vit  av frost när jag kravlade mig ur sängen halv sju. Nu lyser solen så vackert och jag har fortfarande inte kommit mig ut.


Började dagen som vanligt med tidningen och en kopp kaffe ( ledig idag kan jag tillägga). Maken ordnade med frukost till barnen, gubben är en riktig pärla på morgonen ! Min kropp tar tid på sig att vakna numera :)  Sonen är hemma eftersom han är förkyld, passar ju rätt bra då dom har kortvecka. Men dottern for i vanlig ordning till skolan.

När kaffet var urdrucket och tidningen läst tog jag mig en dusch, härligt ! Kroppen behövde det varma vattnet. Dagarbetet misshandlar mina muskler och leder å det gruvligaste ! 


Nu har jag plockat lite här hemma med hjälp av maken. En maskin tvätt är klar och upphängd, den andra snurrar för fullt. Middagsmaten är framplockad, blir palt ikväll. Om någon timme blir det lunch (rester från gårdagens middag).

Kl 13 ska dottern hämtas på skolan. Vi måste ner dels för att handla och dels för att skaffa nya fotbollsskor till henne då de gamla är för små.


Måste ta mig i kragen och fota lite smycken jag påtat ihop också. Blir kanske eftermiddagen och kvällens syssla. Sålde faktiskt två par örhängen på jobbet igår. Måste också beställa lite material. Halsband med lädersnören är på ropet just nu tydligen och dom blir faktiskt riktigt snygga. Har gjort några stycken som jag själv tycker är riktigt fina. Hoppas sälja lite nu när det snart är morsdag :) Ska göra ett set till min mamma också som hon ska få på morsdag hade jag tänkt.


Men nä detta duger inte, här kan jag inte bli sittande hela dagen. Tvätten måste hängas, den lär väl knappas hänga sig själv. Och imorgon är det arbetsdag igen dessutom.......


Tack och hej för idag go vänner ! Ska försöka få tid till att besöka er under kvällen.


Av Corina - 10 maj 2010 20:22

Liten lucka i mitt bloggande kan man ju lugnt påstå. En tung helg har det varit måste jag säga. Migränen dök upp som gubben i lådan ! Låg större delen av lördagen och söndag var ingen lycka heller fast då var jag bara tvungen att kravla mig på fötter. Dottern hade sin dansavslutning nämligen. Så med medicin och ett par baljor kaffe och härda ut ! Framemot kvällen var jag så pass ok att jag klarade av mötet med hembygdsföreningen också.

Idag har jag så åter varit på mitt arbete, ännu ett långt pass, 7 - 17. Gick lite bättre idag även om ryggen protesterar efter en så lång dag. Har nu rivit tapet i vardagsrummet. Vi renoverar lite och jag hjälpte svågern med tapetrivningen. Onödigt kanske då jag faktiskt borde testa att ta det lugnt :)

Imorgon är en ny arbetsdag, 12 - 21 blir det då. Får se hur det går. Måste ju testa i alla fall.

Funderar lite på att lägga halva dagar istället. Visserligen blir det fler antal dagar men mindre antal timmar i sträck att verkligen slita. Får nog testa det vid nästa schemaläggning faktiskt. För som jag känner mig nu efter hela arbetsdagar är verkligen inte roligt.

Nu är det i alla fall dags att lugna ner mig lite, ska titta på hockey och kanske kosta på mig en glass också.


Har inte fått svar på det mail jag skickade angående motorvärmarna......vi får se hur det blir på den fronten. Men dom ska inte tro att jag ger mig om jag ser att problemet kvarstår när det börjar bli kallare ! Jag ger mig INTE, så de så !


Tack för idag ! Kramis till er alla som orkar läsa det jag skriver.  

Av Corina - 7 maj 2010 16:58

Idag är det då fredag igen. Min första arbetsvecka dagtid avslutade jag igår med att jobba 7 - 17, en riktigt mardrömstur enligt mig. Det enda man kommer undan är kvällsmaten och läggningarna, i övrigt är man med på allt.

Mina tre dagar har resulterat i en rygg som skriker och ett huvud som dunkar ! Jag hoppas det inte ska fortsätta så för då vete katten vad jag ska göra.


Har åter blivit schemaansvarig på avdelninge vilket jag tog på mig med blandade kännslor. Jag vete katten om det är värt all tid det tar med detta önskeschema faktiskt. Man lägger ner åtskilliga timmar på detta och får i alla fall inget som man vill och ett schema som liknar anka. Börjar allt mera tycka att ett fast schema vore det bästa, behöver man byta får man väl fixa det som man gjorde förr i tiden, med varandra. Fungerade ju då varför skulle det inte fungera idag ?


Har även försökt få något sorts svar på hur man ska lösa parkeringsproblemet på min arbetsplats. Det är lögn att få en plats om man inte börjar arbeta kl 7 på morgonen. Nyligen fick vi vårt nya inplastade parkeringstillstånd och texten på det fick mig att sätta nikotintuggummit i vrångstrupen !

Parkeringstillstånd motorvärmare

           Giltigt:

Prästsjögården/Aktrisen demenscentra gäller i mån av plats på anvisade parkeringar kring Prästsjögården med giltigt parkeringstillstånd väl synligt i framrutan. 


Notera: gäller i mån av plats. Va fa* betalar jag 140 kr i månaden för egentligen ? En parkering med motorvärmare som jag allt som oftast inte får tillgång till.......man tror inte det är san ju. Men kanske är det så att Umeå Kommun fixar sitt underskott på detta sätt ?Man tar betalt av alla men har bara parkering till en del....snacka om ekonomisk vinst, eller hur ?


Nu har jag mailat åt olika håll idag. Från ett håll fick jag ett värdelöst svar och de andra har inte brytt sig i att svara ännu. Så jag väntar ! Nästa steg blir banne mig ordet fritt i Västerbottens kuriren !


Nä nu ska jag iväg å dricka vin med grannfrun. Mycket trevligare !


Ha en underbar helg allihopa !

Av Corina - 5 maj 2010 19:22

Ingen normal människa stiger väl upp 05.15 :) Fast jo det är väl normalt antar jag. Men jag har nog inte riktigt förlikat mig med att måsta arbeta dagtid. Har i alla fall kravlat mig ur sängen 05.15 de två senaste dagarna för att vara på jobbet kl 07.00 Jobbet i sig är ju inga nyheter men attans, min kropp protesterar å det gruvligaste ! Min rygg klagar bittert idag efter två arbetsdagar enbart. Gör ont varje steg jag tar denna kväll. Och imorgon har jag en lång arbetsdag framför mig, 07.00 - 17.00 Kommer att bli tufft om min rygg är lika som den är just nu. Jag hoppas det ska fungera trotts allt.......


I övrigt är det bara bra här hemma. Att jag åker till jobbet tidigt på morgonen är tydligen bättre enligt barnen i alla fall.

Imorgon bitti ska barnen klara sig själva är det meningen och det vet dom om också. Hoppas det fungerar nu.......hönsmamman oroar sig :)


Nu måste jag vila ryggen lite till......ont som f** är det !


Tack och hej för denna gången ! 

Av Corina - 1 maj 2010 14:08


Inga demonstrationer här inte........ute är det regnigt och kallt, exakt som hela dagen och kvällen igår. Vi besökte i alla fall brasan. Men trotts att jag var välklädd blev det kallt till slut. Hann få lite bilder i alla fall. De första bilderna i albumet är hemifrån mig, testade kameran med blixt första gången :)

När vi kom hem från brasan såg vi först till att barnen knoppade sedan sprättade vi en flaska vitt och tittade på lite TV. Någon typ av engelsk deckare hittade vi. Strax före midnatt gick jag isäng, gubben var då ute på vift,tror han for och snackade lite strunt med sin bror.

Sovmorgon, låg ända till kl 8.Härligt, då var kaffet färdigt när jag steg upp.


Nu ska jag börja med middagen. Älgstek och potatisgratäng. Blir en sån där latmansgratäng ( färdig från affären). Visst får man vara lite lat ? Steken gör jag i stekpåse i ugnen. Lättsamt och blir superbra. Till det blir det någon form av grönsak också, får se vad jag har hemma.


Annars har jag inte gjort så värst mycket. Plockat lite som vanligt och tvättat igen :) Ska snart gå och hänga upp sista tvätten på tork.


Det var allt för denna dagen. Ha det bäst !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards