Corinas Blogg

Alla inlägg under april 2010

Av Corina - 15 april 2010 08:46

Torsdag, snart är det helg igen. Inte klokt vad tiden går fort när man har roligt (som min morfar brukade säga).


Mina två arbetsnätter gick bara bra. Hyfsat lugna dessutom. Helt lugnt är det ju aldrig och toaletten måste dom ju få gå på.  Verkar som om det är en lite lugnare period i hela huset för tillfället och det kan vi personal verkligen behöva !


Vad blir det idag då ? Tja, maken bakar bullar till Musikcafet nu på lördag. Så blir det väl lite småplock och kanske en maskin tvätt. I övrigt inget annat inplanerat. Ikväll ska maken bort på möte och jag ska bevista dotterns fotbollsträning. Måste också färga håret innan lördag kväll då vi ska på fest. Trodde inte jag skulle kunna delta på festen pga jobbet men nu blev det ju fortsatt natt ett tag till så det blir fest även för mig :)

Måste också kolla upp hur jag arbetar den 9 Maj. Dottern har dansuppvisning då och dit MÅSTE jag bara komma mig !


Kram !

Av Corina - 12 april 2010 08:27


Måndag igen. Våren har väl kommit till oss också men jag har väl vissa annorlunda vårtecken.....de allra flesta förväntar sig nog spirande grönska eller något ditåt men de blir besvikna :) Mina kort talar nog för sig själv vad det gäller vårtecken eller hur ?


Barnen har haft sitt Påsklov och är nu tillbaka på skolan igen. För min del betyder det åter igen egen tid på dagarna. Idag ska jag försöka böka med hembygdsföreningens hemsida och så har jag ju den torra tvätten att ta hand om som vanligt.


Ser fram emot två arbetsnätter igen. Inte lika roligt eftersom jag inte vet vem som kommer att arbeta på en av avdelningarna där jag sitter. På natten är man ju oerhört beroende av sina kollegor, betydligt mera beroende än dagtid faktiskt. Kan bli hur rörigt som helst om fel person arbetar. Nåja, torde väl lösa sig som vanligt, man har ju viss rutin att falla tillbaka på....


Funderar starkt på att återgå till heltid igen, har ju heltid i botten på min dagtjänst. Visst, jag vet att det är tufft med heltid och jag blir ju inte yngre heller. Men så växer mina små horn ut på skallen igen. Har jag heltid kan jag kosta på mig någon sjukdag emellanåt och i alla fall ha den lön jag brukar ha...jo jag vet....var finns arbetsmoralen ? Men just nu är det faktiskt inte kul att arbeta när det sparas och sparas hela tiden och dom kräver av oss personal att alltid ställa upp på alla galenskaper. Att dra in  resurstjänsterna ska enligt ledningen spara 600.000 kr / år. Om dom inbillar sig att dom sparar den summan per år är dom ju dummare än vad jag trodde.....ursäkta ordvalet. Det kommer ju att behövas extravak lite i tid och otid när resursen inte finns....det får dom nu ta in extra personal till istället och vad kostar inte det ? Kan även behövas extra personal när det kommer ny boende på komplikationsavdelningarna också i starten........men jag tror inte någon har tänkt i de banorna alls. Och vem vill arbeta som det kommer att bli ? Redan idag fattas det ju fast personal lite överallt och vikarier växer inte på träd och rykten om taskig arbetsplats sprids fort ......undrar hur sommaren kan tänkas bli ?? Den som lever får se fast jag vet inte om jag riktigt längtar.......och det där med extravak.....under vissa perioder kan det ju behövas extravak på flera avdelningar samtidigt......


Nu hoppas jag på en ny bra vecka i alla fall, ser fram emot en långledighet igen.

Av Corina - 10 april 2010 10:46

Gick av nattpasset igår morse som vanligt. Låg i sängen kl 08 också det som vanligt när jag jobbat. Men steg upp efter tre timmar redan. Aningen lite sömn men jag hade planerat ett stadsbesök tillsammans med make och barn. Joggingskor skulle nämligen in handlas innan utbudet tar slut. Det blev ett par var till barnen och ett par till mamma till summan 1300 kr på stadium. Efter det åt vi skräpmat enligt barnens önskemål, skrovmål på Mias Grill i Umeå.

Kvällen ägnades åt lite tittande på Tv. Jag var väl inte så pigg kan man ju säga efter att enbart sovit tre timmar :) Men satt i alla fall uppe till halv elva. Behöver väl inte tala om att jag sovit rätt bra natten mot idag :)


Hittills idag har vi snabbstädat här hemma så nu är det helg även för min del. Vi har också hunnit vara och handlat lördagsgodis till barnen och lite annat som saknades här hemma. Gynnade denna dag Tavelsjös lilla affär Matboa :) Måste man ju göra ibland för att den ska få vara kvar.

Nu snart är det dags för lunch hos oss.


Annars lär det väl inte hända så mycket mera hos oss idag. Brukar försöka ta det lugnt under helgen. Men lite arbete i tvättstugan kan det nog allt bli :)


Ha nu en fortsatt härlig dag ! Kram !


Bättre sent än aldrig. Bilder från Skärtorsdagskvällen som vi tillbringade tillsammans med en del andra Selbergare.....trevligt hade vi !


Av Corina - 7 april 2010 12:11

Hatar förkylningar som inte ger feber så jag däckar ordentligt ! Nu hostar jag och nyser och rinner ur ögonen men ingen feber alls. Försöker vila och dricka ordentligt eftersom jag ska jobba inatt och ytterligare en natt efter det. Men lägger jag mig blir jag bara tät i näsan och hostar, blä !


Fick telefon för en stund sedan....från min chef. Gissa vad ? Japp, hon ville jag ska jobba tre veckor till natt :) Jomenvisst, hakar på eftersom jag trivs med mitt nattjobb. Detta skulle enligt henne vara sista förlängningen. Jaja, får se hur det ser ut om tre veckor då....

Hon frågade också hur det fungerade på natten numera och jag sa som det var att det verkligen varierade från natt till natt men att det aldrig var lugnt.....och så är det ju. Ingen natt man enbart sitter på rumpan är det ju. Alla som jobbar har sysselsättning nätterna genom. Undrar hur det ska bli i sommar ? Vet inte om jag vill jobba natt då faktiskt som det ser ut på personalfronten.....jaja, den som lever får se......


Maken har bakat bullar idag.....riktiga kanelbullar.....mums ! Fast jag är stenhård, bara en bulle blev det när jag smakade :)

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sedan försöka vila igen. Kram ! 

Av Corina - 6 april 2010 15:46

Så var påskhelgen slut. Gick av mitt nattjobb igår. Sov som en kratta så dagen blev luddigare än vanligt. Försökte sova lite extra när maken for på bio med barnen. Just när jag somnat ringde såklart telefonen som  jag glömt stänga av. Någon tomte som skulle sälja rakhyvlar för damer.....jag lät nog rätt avvisande för han la på ganska snabbt :) Men det var lögn att somna efter det.

Jobbet har varit bra hela helgen. Länge sedan vi hade en så lugn arbetshelg faktiskt, men man får väl prata tyst om det för cheferna. Man får ju inte andas om att det kan vara lugnt för då drar dom väl in mera........


Idag har jag varit och handlat,fyllt på matförådet. Har också varit på apoteket och handlat då jag dragit på mig en förkylning. Känns som jag sväljer taggtråd, snorar och nyser. Känner mig allmänt nedåt :) Hoppas det går fort förbi........hoppas och tror att Kan Jang ska hjälpa även denna gången :)


Lyssnar just nu på Absolute Music nr 61. En massa trevliga låtar i den moderna musiken.....Lady Gaga, Katy Perry, Alexander Rybak med flera......gillar !


Middagen idag blir korv och potatismos och någon form av grönsak också som vanligt. I övrigt är det ganska lugnt. Sonen och maken ser på dvd film och dottern lyssnar på musik uppe på sitt rum ( melodifestivalen 2010). Grannar och barn är borta de flesta och de som är hemma är sjuka för tillfället så barnen har inga kompisar.

Beställt lite nya kläder på halens idag också. Hoppas bara det ska passa nu också. Beställde två nya bh:ar också. Chansade, brukar inte beställa detta men nu har jag en hint om rätt storlek så jag vågade liksom lite mera :) Blev två tunikor och ett antal leggings också. Väntar med spänning på paketet......behöver faktiskt lite nytt (fukt i garderoben).


Nu får ni ha en fortsatt trevlig dag. Själv ska jag fortsätta lyssna på musiken en stund till innan det är dags att hänga tvätt igen, maskin nr tre är snart klar.


Kramis ! 

Av Corina - 2 april 2010 10:16

Blev inget bloggande igår. Hade inte tid, resan till Blåkulla tog på krafterna  .


Men nu är jag igång igen som ni ser. Hoppas resan till blåkulla gick bra för alla. Hann inte riktigt hälsa Glad Påsk heller så jag gör det här istället


GLAD PÅSK till er alla    !


Idag ska jag ta det enbart lugnt hade jag tänkt mig eftersom jag ska jobba ikväll och tre nätter på raken. Så om jag nu blir osynlig över resten av helgen beror det på att jag arbetar och sover. Brukar bli så när jag jobbar tre nätter på raken.


Nu får ni då ha en fortsatt trevlig helg ! Påskkramar till er alla !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards