Corinas Blogg

Alla inlägg under mars 2010

Av Corina - 16 mars 2010 19:42

Idag har jag väl inte gjort så värst mycket här hemma. Varit mest trött faktiskt. Har ju maken som fortfarande har mycket ont i ryggen och ena benet. Han vandrar runt på nätterna här hemma. Låg uppe i gästrummet natten mot idag men jag sover illa i den sängen. Det släpade efter idag.

Först på torsdag morgon har maken fått tid hos den osteopat vi känner, så det blir två osaliga nätter till i alla fall.

Jag själv ska jobba två nätter med start imorgon kväll. Mina två sista nätter är det meningen. Sedan blir det dagtid på 80 % med varannan helg. Inget jag ser fram emot, varannan helg. Vi arbetade så hårt för att få arbeta var tredje helg när jag började arbeta för 26 år sedan. Nu går vi tillbaka till stenåldern med andra ord. Kan inte säga att jag är speciellt imponerad över detta ! Gruvar mig verkligen faktiskt, hur kroppen ska orka varannan helg med allt vad det betyder. Framförallt blir det ju fler delade turer också vilket verkligen är rena skiten att måsta arbeta. Först jobba mellan 7 - 12 och så ledig fram till kl 16 och jobba 16 - 21 på det. En skitdag då man jobbar alla tunga timmar som finns under en dag. Dom som aldrig provat dessa turer vet inte vad det innebär. Helst skulle ledningen se att vi jobbade dessa turer även på vardagarna, då skulle dom ju kunna plocka bort ännu fler av personalen.....dom är banne mig inte riktigt kloka !

Jag hoppas att det ska komma in MÅNGA klagomål från anhöriga till slut. För tydligen är det det enda som kan hjälpa oss att ha kvar en fungerande vård överhuvudtaget idag. För de som styr verkar ju inte bry sig över huvudtaget. Istället slår dom sig för brösten och hurrar över att sjukskrivningarna minskat så mycket ! Tror f** att sjukskrivningarna minskar då man snart inte får vara sjuk i detta landet. Sjukkassan jävlas ju också med liggande människor hela tiden. Trotts att man mår dåligt går man till jobbet,dels med omtanke om sina kollegor som får slita mångfaldigt om du är sjuk och dels av omtanke om de man vårdar för trotts allt måste dom ju få sin vård, den vård de betalar dyra pengar för. Man tar två alvedon och går till jobbet......för det mesta i alla fall.


Nåja, nu får jag väl ge mig. Inlägget kan bli hur långt som helst när jag väl kommer igång :) Och att läsa mina inlägg som blir milslånga är det knappast någon som ids göra. Men jag lär med all säkerhet komma åter i ämnet, jag är ju mitt i smeten om man säger så.


Nu ska jag ägna mig åt TV en stund, och kanske min stickning som nu ska bli en lång sjal är det meningen. Återstår att se om det blir det eller.......?

Kram till er alla !

Av Corina - 15 mars 2010 08:54

God morgon på er alla !


Skoldag för barnen och dom kom sig iväg helt enligt planerna. Allt flöt otroligt fint här hemma denna morgon.

Maken har fruktansvärt ont i ryggen, ischias misstänker då jag eftersom det strålar ut i ett ben också. Stackarn kan inte ens sova ordentligt på nätterna. Detta betyder också något nedsatt humör.......eller rättare sagt......inget tålamod alls med någonting ! Han kontaktade under gårdagskvällen en föredetta granne som är diplomerad osteopat ( tror jag det heter ). Han har hjälpt maken tidigare två gånger. Han skulle kolla om tid fanns och höra av sig idag. Jag hoppas tid finns för makens humör tär på det mesta här hemma just nu......

Eftersom maken dessutom äter Waran får han ju inte inta vilka värkmediciner som helst heller, Alvedon hjälper inte långt och maxdosen per dygn ligger på 8 tabletter. Högre dos kan ge leverskador, eller leverpåverkan. Så just nu får han helt enkelt enbart härda ut vilket han klarar si så där....


Själv mår jag bara bra. Mina krämpor är konstanta och inte lönt att avhandla. Jag står på benen och kan klara det jag ska så varför klaga ?


Nu på morgonen har jag lagt ihop tvätten och burit ut till respektive garderob. Måste ta ett snack med ungarna nu att när jag startar mitt dagarbete måste dom börja göra detta själva, lägga in den rena tvätten i skåparna. Om jag måste göra allt sånt får jag aldrig vara ledig och ha egen tid när jag kommer att jobba 80% dagtid med varannan helg dessutom ( vilket jag inte ser fram emot ). Barnen måste börja hjälpa till mera här hemma nu, får se om jag lyckas med detta ? Alma blir det nog inga problem med för hon är duktig om man bara ber henne. Viktor är det nog aningen sämre med :) Får hitta någon morot så kanske det löser sig detta också.


Nu ska jag fortsätta med dagens värv, lite städning måste utföras även om jag helst skulle slippa.

Jo just de.....har lagt ut nya örhängen nu också.....bara att kika in :)


Kram till er alla !

Av Corina - 13 mars 2010 14:29

Har startat min uppdatering av hemsidan, det vill säga mina smycken då. Idag har jag hittills lagt ut nya halsband. Tar sin tid detta då jag först måste fotografera allt också. Dessutom har jag varit lite lat på slutet så det var en del att fotografera dessutom. Örhängena har jag inte lagt ut ännu. Måste gå igenom korten först. Ett par timmars arbete till återstår med andra ord.


Och dessutom har man ju ett hem att sköta också..........man får liksom alternera mellan uppgifterna. Samtidigt som jag jobbade med hemsidan mätade jag maken också som ska beställa en kostym med sin bror som snart åker till Tailand i fyra veckor. Var lite osäker på hur jag lyckats med uppdateringarna men jag tror det blev rätt trotts att jag gjorde två saker på samma gång :) Vi kvinnor kan ju lyckas med detta.........


Nu har jag en maskin tvätt som väntar på att hängas upp och middagen borde jag snart starta med också. Blir kyckling idag, vet inte vad det kan bli till detta. Hoppas vi har potatis.......grönsaker är en självklarhet, åtminstone morötter har vi alltid hemma. Fungerar till allt tycker jag i alla fall.


Torde bli melodifestivalen ikväll. Dottern bestämmer på den punkten. Kanske kan jag jobba med hemsidan under tiden. Man hör ju i alla fall eftersom jag har min datahörna i vardagsrummet.


Nä go vänner detta duger inte......tvätten hänger inte sig själv. Önskar er alla en fortsatt trevlig dag och kväll. Kramis !

Av Corina - 12 mars 2010 18:31

Så har jag äntligen benat mig igenom mina kort från sportlovsresan. Tar sin lilla tid även om det är få foton :) Blev 111 foton kvar av de jag tog dessa dagar.Vad har jag annars hittat på då ? Jo jag har tvättat efter resan men har inte klart med det då jag har begränsad hängningsmöjligheter här inne. Så jag får fortsätta imorgon med resten. Har varit ner och handlat. Var aningen tomt eftersom vi varit borta några dagar. Så har jag kollat igenom lite material för smycken som jag fått hem under min frånvaro. En del spännande saker var det. Blir väl nya smycken vad tiden lider.


I övrigt har jag väl inte hunnit så mycket mera under dagen och nu är det kväll igen. Tiden går fort när man har roligt heter det ju :) Nu blir det nog att slå sig ner framför TV:n om en stund och kanske greppa en stickning. Håller på att sticka en mössa. Men det går sakta då jag inte klarar att hålla på så långa stunder i taget.


Önskar er alla en trevlig kväll. Ska ta mig en vandring hos några av er bloggvänner i alla fall. Blir nog inte till alla.....får bli en annan dag. Kram !

Av Corina - 11 mars 2010 19:20

Har kommit hem igen och sitter här vid datorn. Har bytt textfärg, som jag faktiskt inte tänkte på när jag bytte bakgrund och bakgrundsfärg. Hoppas bloggen ska vara lättare att läsa för alla nu. Inte meningen att någon inte ska kunna läsa det jag skriver.


Sportlovsresan gick bra. Inga brutna armar och ben. Kort har jag men har inte hunnit orda med dessa ännu. Hoppas hinna detta under morgondagen, får se :)


Nu har jag en massa annat som måste göras,återkommer under morgondagen.


Kram till er alla ! 

Av Corina - 7 mars 2010 22:02

Suttit och testat lite med mitt gamla PSP som fungerar skapligt fortfarande :) Blev ny bg och logga till min blogg med små trevliga änglar. Gjorde en i blå nyanser också, när jag ändå var på gång så har jag att byta med om jag lessnar på färgerna. Kul att byta bakgrund och logga ibland å testa det man får till. Ibland blir det bra och ibland blir det bara skräp. Sånt är livet för oss som försöker vara konstnärliga :) Skulle behöva ta mig an hemsidan också men det får vänta ett tag till, måste fundera lite mera över hur jag vill ha min hemsida. Tror aldrig man blir riktigt färdig, eller vad tror ni ?


Nu börjar det bli sent i alla fall. Borde uppsöka sängen men är inte riktigt trött än. Har blivit en riktig nattskata på slutet. Hur ska det gå att rätta till detta när jag börjar jobba dag igen.......hoppas det går :)


Ha de gott vänner ! Kram på er !

Av Corina - 7 mars 2010 11:58

Har inte följt detta lopp till fullo. Pysslat lite med annat också. Och nu snart går dom i mål dessutom.


Har tillverkat smycken, halsband och örhängen. Men vet inte när jag kan få tid och ork till att fota och lägga ut på hemsidan. Kan dröja ett tag till i alla fall.


Imorgon åker vi upp till Sorsele för att tillbringa en del av sportlovet där uppe. Barnen ska få åka slalom är det tänkt. Jag ska fotografera om vädret tillåter detta. Hoppas på det.


I övrigt har denna helg varit lugn och behaglig för vår del. Inga fester utan vi har varit hemma i lugn och ro. Jag njuter verkligen utav sådana helger även om fester och sånt också är trevligt, men inte för ofta.


Så om jag är frånvarande under flera dagar till veckan så vet ni vad jag pysslar med, fotar barn i slalombacken bland annat. Hoppas vi kan få sol :)


Ha nu en fortsatt bra söndag ! Kram på er ! 

Av Corina - 3 mars 2010 12:37

Vad ska man skriva för smart denna dag då ? Vet inte om mitt skrivande varit smart tidigare heller egentligen :) Men någon läser allt dravel man skiver verkar det ju som, eller hur ?


Nåja, jag kan i alla fall konstatera att jag ännu en gång lyckats skippa mina egna behov och att det straffar sig, snabbare än vad man kan ana. Trodde ju faktiskt att jag blivit av med min magsjuka och i sig var den väl borta men jag hade nog behövt lite mera vila med facit i hand. Första natten efter magsjukehelgen blev enbart jobbig, en så lång arbetsnatt har jag aldrig upplevt ! Jag var totalt slut och längtade enbart hem. Natten tog slut i alla fall och jag fick sova fram till kl 13. Steg då upp och var uppe fram tills efter middagen, som bestod av tacos eftersom dottern ville ha det. Hon fyllde ju 9 år igår :) Efter middagen somnade jag som en sten på soffan, maken väckte mig halv tio och undrade om jag ville ha en kopp te. Drack en kopp te och gick sedan isäng på riktigt. Somnade utan problem och sov sten hårt tills strax efter kl 6 idag på morgonen ! Kan erkänna i efterhand att jag hade nog behövt lite mera vila efter min magsjuka........man lär sig nog aldrig !


Dottern blev i alla fall eld och lågor över den stereo vi köpte till henne vilket känns bra.

Idag har jag hela huset för mig själv och jag har inte gjort många knop denna dagen. Passar på att bara vara nu när jag är ensam vilket jag nog borde göra lite oftare :) Sonen är och åker slalom med skolan idag och maken är med dom i backen. Får se när dom kommer hem. Dotterna kommer väl hem efter ett idag som vanligt. Dansträning står på agendan denna kvällen. Missade ju förra då hon hade magsjuka.


Ute är det verkligen luftrikt idag. Blåser å det gruvligaste och vet inte om det snöar men jag tror det. Fast det som blåser runt är nog mest den snö som kom under helgen, och det var några decimeter :) Nu ska jag fortsätta med det jag höll på med,,,,,,,,ingenting med andra ord :) Önskar er alla en fortsatt bra dag. Kram på er !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se