Corinas Blogg

Alla inlägg under februari 2010

Av Corina - 13 februari 2010 21:18


Här kommer till slut lite bilder tagna de senaste dagarna. Blandad kompott.


Med dessa bilder önskar jag er alla en trevlig fortsatt lördag kväll !

Av Corina - 12 februari 2010 18:24

Äntligen fredan fast vadå, jag vakade ju av i onsdags och har varit ledig sedan dess. Men barnen tycker nog det :)


Vad har jag gjort denna dag då ? Tja....egentligen inte mycket. Var ner och handlade inför helgen tillsammans med maken, han var också till tandhygenisten. Vi var väl hemma halv ett tror jag. Då åt vi lunch och sedan satte maken igång med att baka bullar. Så nu finns det bullar i frysen igen ifall det skulle komma fikasugna kompisar :) 


Men i övrigt har det inte blivit så värst mycket för min del. Låg på soffan och vilade en stund. Har stickat några varv på dotterns blivande sockar som snart är färdiga,endast ihoptagningen i tån kvar.


Jobbat med farmerna på facebook, mycket viktigt arbete :) Egentligen hopplöst, man blir aldrig färdig :)


Svarat på lite mail har jag också och skickat några viktiga mail vidare också.


Nu är det då helg och dags för avkoppling. Kram till er alla !

Av Corina - 10 februari 2010 20:38

Har då vakat av för denna gången. Nu är jag ledig nio nätter igen. Min sista niodagarsledighet. Sedan har jag fem nätter kvar att jobba innan jag börjar på dagen igen.

Känns både och eftersom jag vet hur det fungerar på natten och de som jobbar natt kommer att få det mycket jobbigt när resursen försvinner. Hur dom ska lägga upp sitt arbete för att det ska fungera vet ingen just nu.


Ikväll har jag varit med dottern på hennes dansträning. Gick bara bra, som vanligt. Denna terminen har hon ny danslärare och henne verkar det vara fart på.


Har köpt tredje boken om digital fotografering av Scott Kelby som jag nu börjat läsa. Intressant och lärorikt.Får se om jag kan lära mig mera och få ännu bättre bilder........

Hoppas på bra väder nu när jag är långledig. Kanske kan det bli lite fotografering då. Kliar att fortsätta testa min nya kompis Nikon D5000   .


Annars har det inte hänt något av intresse. Nu är det kväll igen och jag ska koppla av vid Tv:n med en kopp te. 

Av Corina - 7 februari 2010 15:40


Idag har det varit en underbar vinterdag ! Tog en verkligen härlig promenad tillsammans med min nya kompis, Nikon D5000. Länge sedan vädret var så härligt med sol, ingen blåst och lämplig temperatur.


I övrigt har det inte hänt så värst mycket idag. Jag har för övrigt tvättat denna dag. Kom på att jag kanske behöver mina arbetsbyxor imorgon :) Skulle ju vara toppen att jobba byxlös, eller hur ?


Nu är det snart dags för middag. Blir kyckling kryddat med tacokryddor. Till det serverar jag potatis och mest troligt blir det majs också.


Nu önskar jag er alla en trevlig fortsättning på Söndagen. Kram på er !

Av Corina - 6 februari 2010 10:43


Igår var jag och investerade. Köpte mig en ny kamera. En Nikon D5000 blev det. Oj vad spännande ! Så ska den testas. Blev tagna lite kort redan igår kväll hos grannen så nu ska jag också byta bild på mig själv mot en aktuell. Kan ju vara dags :) Har varit ute med kameran nu under dagen men dom korten kommer en annan gång när jag hunnit kika igenom dom.

Nu önskar jag er en fortsatt trevlig helg ! Kram !

Av Corina - 3 februari 2010 09:50

http://www.vk.se/kultur/?category=119


Jag vet inte hur många läsare av min blogg som kommer ihåg de gamla mentalsjukhusen i Sverige. Jag kommer klart och tydligt ihåg Umedalens Sjukhus i alla fall eftersom jag arbetade där under många år. Sjukhuset lades ner 1986, i alla fall psykvården. Vården av de dementa fanns kvar betydligt längre.

Demensvården flyttade till Prästsjögården 1997 vad jag kan komma ihåg. Sista flytten i alla fall. Jag tror första flytten skedde redan 1996 ? I samma veva övergick demensvården till Kommunen också. Vissa valde att följa med till Kommunen och en del blev kvar i Landstingets regi eftersom utreningarna av dementa blev kvar i Landstinget.


Artikeln jag hänvisar till finns i dagens Västerbottens Kuriren och kritiserar en bok som inom kort kommer ut och ska enligt upphovsmannen baseras på en gammal dagboksanteckning och någon gammal journal man hittat i en replokal på Umedalens Sjukhus. Artikelförfattaren anser att detta material aldrig funnits och som jag tolkar det är jag benägen att hålla med om detta när jag läst artikeln. Källmaterialet har på något sätt försvunnit för museet har i alla fall inte fått in materialet som författaren till boken påstår.


Läs gärna artikeln, det är rätt intressant, tycker jag i alla fall.


Detta blev dagens skriverier. Må er dag bli bra !

Av Corina - 2 februari 2010 10:48

Så var det helt plötsligt tisdag då. När man jobbar natt försvinner vissa dagar bara bort.


Ute är det snö och blåst denna dag. Inget promenadväder om man får uttrycka det så.


Vad blir det idag då ? Tja, jag har tvättat två maskiner på morgonen så tvätten är klar i alla fall. Den rena och torra tvätten väntar på att bli insorterad i respektive garderob under dagen. Sedan det sedvanliga småplocket som alltid finns här hemma. Det tar nog aldrig slut :)


Borde egentligen vara på kurs på jobbet idag om det nya larmsystemet. Men känner att jag behöver vila från jobbet. Ska ju jobba två nätter till denna veckan. Så är det nattmöte imorgon kväll kl 19.00 som jag också borde vara på men inte kan vara med på. Dottern ska ju på sin dansträning och i detta fallet får hennes dans gå före.Dessutom ska jag ju sluta på natten snart också så det känns inte som jag är riktigt motiverad till detta möte faktiskt. Larmsystemet skulle jag nog tro att man kan lära sig i alla fall. Fick ju faktiskt lista ut datorprogrammen på egen hand också och det fungerade ju bara bra det också.


Nu ska jag fortsätta med det jag planerat och sedan är det snart dags för lunch också. Blir gröt idag för gubben och mig. Det blir gubben som kokar gröten för det är han duktig på......


Ha en underbar dag !

Av Corina - 1 februari 2010 20:19
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards