Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Verkligheten.....

Av Corina - 24 februari 2010 08:33

Livet kan skrämmas ordentligt vill jag lova. Man kan bli verkligen deppad för att genast kliva upp ur mörkret igen. Något sådant har vi upplevt här hemma hos oss de senaste dagarna.

Maken är ju numera ålderspensionär och detta enligt vad vi kunde se skulle minska inkomsterna med höga belopp. Vi började verkligen oroa oss över vår framtid i vårt hus. Man oroade sig över hur det skulle bli om vi skulle bli tvugna att flytta och så vidare. Jag började gruva för att måsta åter igen måsta arbeta heltid (vilket jag är tveksam till om jag skulle orka). Kort sagt så såg allt ganska svart ut måste jag säga.

Nu på morgonen tog vi nya tag och började kolla upp och gjorde upptäckten att ekonomin nog skulle bli ganska så lika i alla fall. Han förlorar kanske någon femhundring i sluändan när alla olika summor från olika håll började dyka upp på kontot. Behöver jag tala om att det var nog inte bara en sten som lättade utan ett helt lass ! Visserligen får vi nog försöka fixa och trixa lite och jag måste öka tjänstgöringen lite men inte upp till heltid i alla fall. Jag hoppas ju på att kunna jobba vidare på natten, hoppas på att cheferna ska inse att resursen verkligen behövs. Så jag håller alla tummar jag har !

Så det är med lättat hjärta jag nu tar tag i denna dagen, på nytt. Ute är det svinkallt även denna dagen. Vi vaknade till -27 grader och fruset vatten. Inte roligt men tack och lov tog det kanske en kvart att få vattnet  att fungera igen.  Jag fortsätter planeringen av vår resa upp till Sorsele och Nalovardo vecka 10, sportlovet och känner att vi faktiskt har råd med skidhyran till barnen även detta året :)

Tänk vad livet kan svänga fort ändå och tack och lov åt rätt håll denna gången ! Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig dag. Ikväll blir det att arbeta igen ! Kramis !


 
 
Ingen bild

AE

24 februari 2010 09:20

Lättad att höra att det verkar ordna sig ändå.
Ett hem man trivs med vill man ju helst stanna i & det är ju skönt för barnen också om så får vara. Förändringar behöver ju inte alltid bli så tokiga, men jag hoppas ni slipper pussla så mkt för att få det att gå ihop. Håller också tummarna. God fortsättning på denna kalla vinterdag.

 
Maria

Maria

24 februari 2010 10:16

Ja, de kan verkligen vända fort med livet. Skönt att de orda till sig för er. Kul att få komma iväg med familjen till fjälls :)
Ha en fin dag.
Kramen

http://maria9.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

24 februari 2010 11:29

Håller oxå tummarna att allt ska ordna sig,livet svänger väldigt fort ibland. Kul att ni kommer i väg på er resa till fjällen
Ha en skön dag/ Kramen

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
margit

margit

24 februari 2010 19:01

Hej Corina!!
ja det var ju en ROLIG UPPTÄCKT...att det inte blir SÅ stor skillnad...
För lasse är det ungefär så också...men för min del...när jag "KLIVER AV HELT"...så har jag förstått att skilnnaden blir väldigt stor.
Vi har ju varsin ekonomi. men nu har jag ju bara min lilla lägenhet...så den är inte dyr...och det går säkert ändå. man får dra in på det man ibland köper...det man vill ha..men kanske INTE BEHÖVER...
Kramen vännen!!!

http://margitholm.blogg .se

 
smeden

smeden

24 februari 2010 20:07

Var har du vattencisterneb eftersom vattnet fryser? Om du går över till dagtid så sjunker ju din lön mycket. Då är det väl bättre att fortsätta med natt! Kram!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

24 februari 2010 22:13

Det gäller minsann att se om sitt hus så att man inte helt plötsligt får otrevliga överraskningar. Ni verkar ju ha tänkt över er situation och funnit att det kommer att funka trots lite mindre inkomster.

Tur att bekymren med vattnet löste sig. Här springer jag och kollar elementen i rummen vi har avstängda nu på vintern för att spara el. Vi kör ju bergvärmen nu eftersom vi inte kan elda förrän vår skorsten blir åtgärdad. Just nu har vi nästan 11 gr kallt, så jag har varit och skruvat på elementen lite, det får ju inte frysa i ledningarna.
Ha det så gott!
Kram Ingrid

http://blog.stenstugu.com

 
Cina

Cina

25 februari 2010 20:37

Underbart att det iallafall blir drägligt för er och att ni kan leva och göra lite saker. Härligt att ni kan komma iväg på eran resa.

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

25 februari 2010 21:34

Jo, livet kan skrämmas ordentligt ibland..
Kan tänka mig ni var oroliga för ekonomin, men vad skönt att det inte blev alltför stor skillnad i alla fall motför förut.
Själv har jag 5 år kvar till den vanliga pensionen, och får hoppas att jag då får samma pengar som nu när jag har förtidspension.
För blir det mindre så blir de kärvt
Hoppas dagen har varit bra och önskar en bra fortsatt kväll.
Kram

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
Yvonne R

Yvonne R

26 februari 2010 17:27

Oro för ekonomin är inte rolig gott att det ändå såg bra ut. Vi båda är arbetslösa så det känns inte alls bra.
Det har börjat töa här..så gott!!
Önskar dig och din familj en härlig helg., kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

26 februari 2010 17:49

Ja du, oro för ekonomin är ett gissel, men jag säger tyvärr för ofta, den dagen den sorgen men nu är faktiskt den dagen otäckt nära....men det är för sent att göra något åt det, det får gå som det går.
Ha en fin helg
kramis

http://kurrelina.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

26 februari 2010 22:52

Oron förföljer oss alltid, är det inte det ena så är det det tredje och ofta så är det obefogat, allting ordnar sig till slut, så även denna gången.
Ha en toppenhelg.
/kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

27 februari 2010 12:03

Jag blev verkligen glad för dig och din familj skull. Och jag förstår att oron över framtiden nu har lättat. Någon femhundring i månaden kan man snåla in på något sätt. Jag säger grattis och hoppas ni får behålla den positiva trenden lång tid framöver.
Kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards