Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 28 januari 2010

Väder

Av Corina - 28 januari 2010 18:58

Igår var det snöstorm. - 1 grad endast. Drivorna hopades och vet ni vad vi gjorde ? Jo vi körde ner till Umeå för att dottern hade dansträning ! Man måste nog vara lite knäpp för att göra en sån sak. Sikten var stundvis obefintlig och vägarna blåste igen nästan lika fort som dom plogades. Folk fastnade i drivor mitt inne i Umeå.

Var bara tur att vi kom oss hem faktiskt för bitvis slog rutorna totaltätt med snö som for över motorhuven. Nåja, hem kom vi i alla fall utan missöden tack och lov.


Idag har det varit -17 grader hela dagen och i skrivande stund har vi -21 grad hos oss. Visserligen inte så blåsigt och snöigt men hurven så kallt det är.

Förmiddagen gick åt till att skotta snö. Det var snö överallt :) Drivorna var gigantiska på vissa ställen. Inte förrän nu i eftermiddag kom vi oss ut med bilen och kunde komma oss till affären i Tavelsjö.


Har varit tvungen att köpa nya kläder till sonen som vuxit ur exakt allt i sin garderob. Tre par byxor, två huvjackor, två långärmade tröjor och tre t-shirtar blev det.Hittade på Ellos som hade rea så allt gick loss på en tusenlapp. Det var det paketet jag hämtade idag på Matboa i Tavelsjö. Sonen blev hur glad som helst över kläderna och har en omgång på sig nu :) Är så himla roligt att köpa kläder till sonen för han blir så lycklig över nya kläder.Och det bästa är att han tycker om färger.

Just nu är dottern och tränar fotboll i skolans gympasal. Inneträningen startade idag efter juluppehållet. Pappa följer henne dit. Så nu har allt kommit igång så nu börjar transporterna till och från alla träningar igen. Nu har vi träningar tisdag, onsdag och torsdag varje vecka igen :)


Nu är det dags för kvällsvila. När dottern och maken kommer hem är det kvällsfika och sängen för barnen och en kopp te för oss vuxna och kanske ett äpple ocks. Ha en fortsatt trevlig kväll !

 
 
smeden

smeden

28 januari 2010 20:49

Du har väl nämnt det någon gång, men hur gammal är sonen?
Fler och fler säter in väder där de bor i sin blogg. Det är trevligt att kunna se hur det är hos de olika bloggvännerna.
Kan inte du också göra det som bor så långt upp?
Kram ha det bra!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

28 januari 2010 21:09

Ja, det har verkligen varit ett jobbigt väder de sista dygnen på många platser.
Skönt att bilturen gick bra i alla fall till dotterns dansträning.
Och oj, så kallt ni har...
Här är det i alla fall bara 10 minusgrader.
Ha en fortsatt trevlig kväll själv
Kram

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
margit

margit

28 januari 2010 22:17

Gokväll, Corina! roligt att läsa i din blogg! Ute i SNÖSTORM...va skönt att ni kom hem UTAN missöden!!! Och Ellos varorana. Tacksamt att köpa till sonen som sätter så värde på de han får...de hör ju tyvärr inte alla barnen idag...
Förstår att ni haft mycke snökottning! D går an när man bor i hyreshus..som när jag är i E-tuna...d¨är det "bilsopning" som gäller...Hos Lasse..dom är ju 4 grannar..och dom har en snöslunga..tillsammans...såd et gåt rätt så bra. !
Jippi! Nu på månd 1 feb...så "går jag ner" till 61% natt...trappar av lite succesivt...blir nu 66...
Önskar degj en GOD NATT och en fin fredag också! Kramen min vän!
PS: "Matboa"...de är väl lilla ICA inte långt från kyrkan eller??

http://margitholm.blogg .se

 
lillis

lillis

29 januari 2010 08:03

Kör försiktigt när du måste ut på vägarna och fara. Fy sjutton vad kallt du har. Har har det blivit lite kallare just nu så har vi -10 grader.Förstår att sonen är glad för alla nya kläder
Ha en skön helg
Kramen

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
kurrelina

kurrelina

29 januari 2010 08:30

Du är som min syster, hon är nästan alltid på väg någonstans när det är snöstorm, igår kom hon hit fast det inte var något körabilväder (om man inte var tvungen).
Ha en fin dag och var rädd om dig.
Jag kunde klicka på facebook och allt fungerade, de som klickar från min länk säger att dom får en helt blå sida, får du det också?

http://kurrelina.bloggagratis.se

 
Kram Ruth

Kram Ruth

29 januari 2010 09:05

Fy för att vara ute på vägarna i snöoväder med fara för livet, vågat tycker jag. Tänk så roligt att köpa kläder till barnen när dom blir så nöjda och glada. Tur man kan fynda på rea, kläder till barnen är en dyr post i dag. Nu skall jag fylla på min kaffemugg.
Ha en bra dag !

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Tina och Tea

Tina och Tea

29 januari 2010 12:52

Modigt eller dumdristigt ? Skönt att utfärden gick bra ialla fall. Denna vinter har vi fått både snö och kyla i massor, vilket visserligen är jättehärligt men gör att jag gärna avstår från bilkörning innan snön hunnit röjas från vägarna. Man har ju inte den vana som ni norrlänningar skaffat er, men börjar förstå tjusningen med att ha snö liggande över hela vintern och inte bara ett par dagar som vi vanligen har. Dock har vi sluppit era låga temperaturer, att ha -20 och mer än så är inte skoj för vare sig människor eller djur. Ta det nu lugnt med bilfärderna !

http://www.bernertea.bloggagratis.se

 
Bettan/Lövstugan

Bettan/Lövstugan

29 januari 2010 13:43

Trevlig Helg, Corina!
Visst är det vacker med detta vita mjuka täcke. Det ser mjukt ut.
Gubben tänkte se om han kom fram med bilen på vår kostig. Jag avrådde och sa att han skulle höra med en bonde här i närheten om han kunde ploga åt oss. Tror du att han lyssnade på det örat, nähej du. Så klart han fastnade. Han hade fått igång traktorn som inte har snökedjorna påsatta på däcken och körde fast med den. Kom loss och kom hem och ville att jag skulle hjälpa honom och få bilen hembogserad med en traktor utan snökedjor. Ja visst, det tog hela kvällen och kom hem lagom till CSI kl 23 och då var vi helt slut. Gissa om vi är ledbrutna i dag, jo jo.
Kul för grabben att få nya kläder att växa ur... hihi
Varma kramar från mig här i Lövstugan

http://bettan.lojdstrom.se

 
Yvonne R

Yvonne R

29 januari 2010 19:11

Fy ett sådant oväder ni var ute i, tur att allt gick bra. At vara lite knäpp räcker långt:)
Barnen växer så det knakar.
Kram

http://yvonne.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards