Corinas Blogg

Alla inlägg under november 2009

Av Corina - 5 november 2009 19:14

Har jobbat lite med smycken idag sedan posten äntligen kom :) Så nu finns det lite nytt bland mina örhängen på min hemsida.

Välkommen på besök, länken hittar ni bland mina sidor på nätet. Jag har smygbörjat lite med julörhängen. Mera kommer längre fram då ytterligare material är beställt.

Av Corina - 5 november 2009 07:53

Veckan skuttar vidare. Dag läggs till dag.


Fotouppdraget igår gick riktigt bra. Skickade en massa foton till Länsstyrelsen enligt uppdrag. Vet inte om dom passade eftersom jag inte fått bekräftelse från personen i fråga på länsstyrelsen.


Ute har det kommit ca 1mm snö. Barnen jublar över det lilla Glad. Och visst, det blir ljusare när snön kommer men det behövs mer än 1 mm till det.


Vad ska ske denna dag då ? Maken ska ut i skogen idag. Och här snurrar tvättmaskinen. Med barn hemma som tränar innebandy, fotboll och dans blir det lite tvätt. Dessutom har dom ju gympa i skolan också. Träningskläder behövs i flera omgångar annars hinner man inte få dom tvättade mellan träningarna. Sedan vet jag faktiskt inte riktigt vad det blir för min del. Om lusten faller på kanske det blir en promenad med kameran. Utan hund är promenaderna inte lika trevliga även om jag har min kamera med mig.Det svider fortfarande att sitta med morgonkaffet och titta på Wanillas tomma plats i köket Gråter.

Även Sixten beter sig annorlunda faktiskt. Han har blivit lite mera rastlös. Pockar mera på vår uppmärksamhet nu. Tidigare busade han ju med Wanilla så nu är det vi som ska busa med honom istället. Sixten har aldrig tidigare lekt med mattorna sådär som katter brukar, men nu plötsligt är mattorna kuliga saker och bråka med. Så nog saknar Sixten Wanilla, det är helt klart !


Om det blir fotopromenad återkommer jag säkert med lite fotografier.


  

Av Corina - 4 november 2009 12:50


Detta var vad jag fotograferade idag. Meningen var enbart den restaurerade vägen men när jag ändå var ute och frös blev det lite kort på kyrkan också.

Av Corina - 4 november 2009 11:26

Kommer från Ingrid (tack ). Ska se vad jag kan komma på om mig själv.

  1. Älskar min dator
  2. Älskar min kamera
  3. Choklad är mums
  4. Avskyr att putsa fönster
  5. Älskar hösten
  6. Tycker om att läsa (kriminalromaner)
  7. Gillar inte dokusåpor
  8. Gillar inte oärliga människor
  9. Trivs i kyrkan
  10. Vill helst tillbringa min tid hemma

Det var mina tio saker om mig som var kravet. Nu ska den skickas vidare till tre stycken också och det är inte det lättaste. Skickar den till Ruth, Maria och Marianne.

Inte lätt eftersom en sådanhär sak oftast redan givits :)


  

Av Corina - 4 november 2009 07:57

Grått och trist även denna dag. Blir nog lite halvtaskigt fotoväder idag. Jag har ett uppdrag för hembygdsföreningen idag nämligen. Vi har restaurerat en gammal väg mellan affären och kyrkan. Nu är det aktuellt med att ta ut ersättningen för detta arbete och då måste det bifogas foton. Några har jag redan färdiga men jag måste ta några nya också och det ska jag göra idag på morgonen. Det är ju tur att jag har Photoshop Elements att fixa fotona i. Man kan ju hyfsa till dom lite i alla fall.


Maken bakar bullar idag. Passar ju bra med inre tjänstgöring en sådan här grå och trist dag.


Sixten tillbringar sin dag med att springa ut och in. Vi skulle vara i behov av en kattlucka i dörren faktiskt. Han kommer in och äter lite och ska klias en stund, sedan ska han ut igen oavsett hur taskigt väder det än är. Vi har låda i tvättstugan men den används bara i yttersta nödläge av Sixten. Om han av misstag blir kvar inne och vi åker bort ett par timmar kan han sänka sig till att använda lådan. Aldrig annars !


Dottern fick byta ut sina läkörhängen igår. Vilken lycka ska ni veta ! Och hon har ju en del örhängen att välja på eftersom jag tillverkar egna. Vilken tur hon har, eller hur ?


  

Av Corina - 3 november 2009 12:34

Besöket hos vetrinären denna gång blev riktigt trevlig även om ärendet inte alls var speciellt roligt.


Visade sig att jag fått betala över två tusen kronor för mycket. Jag skulle ha betalat 3100 kr men har betalat 5675 kr.

Den som gav oss summan hade missuppfattat vetrinären och även gett oss den del som vår uppfödare ska betala. Så jag har betalat även uppfödarens räkning. Nu är det i alla fall rättat till och vetrinären skickar alla papper till Folksam när provsvaren kommer i nästa vecka. Nu ska jag själv försöka fylla i en skade anmälan och skicka in. Kan bli nog så spännande,har fixat en blankett via Folksams hemsida som jag nu ska ta och fördjupa mig i. Har aldrig någonsin utnyttjat någon djurförsäkring så jag har inte en aning om hur detta fungerar. Och jag hoppas verkligen jag slipper vara med om detta igen !

Nästa gång jag besöker någon vetrinär blir det tillsammans med valp som ska vaccineras och unghund som ska röntgas......så det så !

Av Corina - 3 november 2009 08:34

Ny dag. Nya tag.


Eftersom jag inte hade rätt summa på lönekontot måste jag tillbaka till vetrinären idag för att få intyget. Jag har sällan 6000 kr på lönekontot nämligen så det blev att ta hunden med hem men lämna intyget tills summan är betald. Och den betalade jag in i går sedan vi kommit hem. 5675 kr är en del pengar tycker jag. Men vad gör man ? Man betalar och ser kanske inte glad ut men i alla fall. Så får vi se vad Folksam säger.


Ute blåser det hos oss idag och är gråmulet. Men än regnar det inte i alla fall. Jag måste handla mat också idag då skåparna börjar bli aningen tomma. Mat måste vi ju ha. Funderar på pizza till middag, egentillverkad pizza. Den blir godast tycker jag i alla fall.

I övrigt vet jag faktiskt inte vad jag ska göra denna dag. Man får ju liksom en del tid över numera när man inte har hunden. Tar sin tid att lägga om rutinerna här hemma.

Men jag kan säga att katten får en massa uppmärksamhet extra.


Ska lämna lite saker till uppfödaren också idag. Har ju en massa hundmat kvar som bara står och blir gammalt. Bättre att ge bort än att kasta. Kostar ju lite det också.

Så ska det väl städas lite som vanligt. Just nu dras det ju in en massa eftersom det är blött ute. Barnen drar in enormt och även maken faktiskt. Måste dammsuga och torka golven.

Ska också passa på när jag handlar och se om jag hittar en ny torkställning till tvättstugan. Den jag har börjar bli lite ranglig faktiskt. Får se vad jag hittar på Coop.


Nu önskar jag alla mina vänner en trevlig dag !


    

Av Corina - 2 november 2009 08:08

Måndag och ny vecka. Barnen tillbaka till skolan igen. Blev ju ett litet turbulent lov för barnens del. Allt runt Wanilla tog ju lovet i anspråk.

Idag ska Wanilla begravas enligt konstens alla regler, på samma plats som mormors Ida vilar sedan många år nu.


Vädret är inte det bästa här hos oss. Regn och blåst. Riktigt ruggväder. Maken for just på sin morgonpromenad i alla fall. Har blivit lite av en vana för hans del. Beundrar honom lite faktiskt eftersom han ger sig ut i vilket väder det än må vara.


Själv har jag lite stök här hemma som vanligt men det får bli eftermiddagens problem. Först ska vi ner och hämta Wanilla och begrava henne.


  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se