Corinas Blogg

Alla inlägg under november 2009

Av Corina - 14 november 2009 09:02

Lördag har det blivit ! Ledig från jobbet i alla fall. Tvättstugan håller på att svämma över så den måste göras något åt under dagen. I övrigt har jag inga speciella planer idag.


Fick en fråga om hur det var med min mamma. Var nog ett tag sedan jag nämnde henne faktiskt. Och jodå det har varit lugnt runt henne ett bra tag nu. Hon har fått vara ganska så pigg ganska länge nu. Och sedan hon fick hemtjänst verkar hon lugnare själv också. På grund av infektioner har vi inte kunnat besöka henne på ett tag. Barnen har varit snuviga och då vågar vi inte åka dit. Men hon har besökt oss även om det nu var ett tag sedan. Hon kan köra bil själv vissa dagar och det är ju bra. Får se om vi kan besöka henne under min kommande niodagarsledighet.


Klurar lite på att ha en utlottning på min blogg. Åtekommer i det ämnet när jag beslutat mig för vad jag ska lotta ut :)


Ha en bra lördag nu. Själv ska jag nu tassa in i tvättstugan och roa mig.

Av Corina - 13 november 2009 13:37

Så hade man då gjort andra natten och är nu ledig tills måndag kväll. Sovit lite halvdåligt denna dag så jag känner mig lite lurvig. Vi ska ner till Umeå i eftermiddag eftersom sonen ska kolla synen hos optikern.Och då kommer vi också att äta middag på lokal har jag bestämt :) Kan man väl unna sig, det är ju fredag i alla fall.


Natten som gick har varit orolig på avdelningen. Inte en lugn stund ! En av våra nyponrosor till damer har varit vaken och förbannand exakt hela natten ! Och då vi gick hem var det samma läge. Man var ganska så trött i huvudet när man gick hem. Dessutom var det många som vaknade tidigt på grund av damen som levde rullan.

Larmet hos en av våra farbröder hade inte fungerat så trotts tillsyn under natten hade han vid något tillfälle stigit upp i tysthet och kissat på golvet. Det upptäckte vi vid sista översynen på avdelningen på morgonen eftersom han då var uppe och stökade i rummet utan att larmet startat. Han är normalt hemskt trött på morgonen och brukar aldrig stiga upp och vilja klä sig.Nu vaknade han troligen av att vår "lilla nyponros" levde rullan ute på dagrummet.Jag sa till honom att klockan enbart var sex och att han skulle lägga sig igen. Då tittade han på mig med skeptiskt blick och svarade " Men då vaknar jag ju aldrig mer". Ett något dramatiskt svar faktiskt som jag tror inte betydde det som det lät som utan att han troligen menade att han skulle försova sig om han lade sig igen.Han är nämligen konstant på arbetet som lärare denne farbror. Man kan trotts allt inte låta bli att le lite åt dessa dementa.Dom är i de flesta fall en källa till glädje trotts allt.Men visst kan man också lessna emellanåt när man under en natt ständigt blir slagen, klöst, sparkad och spottad på av vissa :( Så jag ska i ärlighetens namn säga att det var vansinnigt härligt att gå hem denna morgon eftersom halva avdelning var vakna och påklädda av oss denna mogon.Allt troligen beroende på vår "nyponros" som varit verkligen ljudlig ute på dagrummet under morgonen.


I övrigt händer det minimalt just nu och resten av dagen fram till dess vi åker ner till Umeå. Nu får ni ha en fortsatt härlig dag och en fridfull fredag kväll !  

Av Corina - 12 november 2009 15:38

Jag har nu sovit de timmar jag behöver, tydligen. Vaknar vid 13 tiden hur jag än bär mig åt, då anser nog kroppen att jag vilat klart.

Innan förra natten fick jag ju inte vila något på eftermiddagen men det gick fint i alla fall hela natten. Detta mycket tack vare en helt fantastisk kollega ! Hon är så himla rolig att arbeta med så man glömmer tiden många gånger. Nätterna går snabbt eftersom det sällan saknas samtalsämnen oss emellan, vi är liksom på samma våglängd upplever jag i alla fall. Om jag skulle bli tvungen att sluta på natten som resurs är det henne jag kommer att sakna mest !


Grunnar lite på upplägget på mina sidor med örhängen. Funderar på att separera mina änglaörhängen från övriga och göra en speciell sida med dessa. Har redan börjat jobba på detta men det tar lite tid att sortera alla bilder och flytta till och mellan mapparna :) Egentligen skulle man väl göra en sida med de juliga örhängena också men min tid är ju begränsad och man måste hinna lite andra saker också.


Har suttit en stund med mitt pyssel att göra örhängen sedan jag steg upp. Har gjort några par som jag tänkt ha själv. Lite änglar har jag gjort, små änglar i olika färger som jag satt på en lagom stor kreolring i silverfärg. Jag älskar örhängen som hänger lite. Dom syns bättre då mitt hår börjar vara riktigt långt nu även vid öronen :) Kämpar ju med att låta håret växa ut just nu. Ibland är jag less och funderar på klippning men sedan så fortsätter jag och kämpa istället. Förr eller senare går det ju att sätta upp håret bara man har tålamod :)


Snart middag också. Idag blir det stekt falukorv och makaroner. Enkelt och snabbt då jag dels vill hinna vila en stund innan arbetet och så ska dottern på fotbollsträning ikväll också. Och jag är lite seg när jag jobbat natten så matlagningen blir så enkel som möjligt.

Hittade ett fiskrecept i en tidning som min nattkollega hade med sig härom natten. Måste be henne skriva av det åt mig. Glömde det förra natten :)


Önskar er alla en fortsatt härlig dag och kväll !

Av Corina - 12 november 2009 04:37

Klockan börjar gå mot fem på morgonen.Natten har förflutit lugnt måste jag säga.Inga ringningar att tala om och några passningar på sjukhemsavdelningen behövde jag inte göra. Det var klart när jag kom ner så där blev det enbart en social samvaro med kollegan :) Nog så viktigt det också.


Kl 07 får jag gå hem och sova ! Ser fram emot det nu.Av Corina - 11 november 2009 08:49

Ikväll går jag på min natt. Men denna gång är det två nätter jag kommer att arbeta.Men innan jag börjar arbeta ska jag följa dottern på hennes dansträning.Så det blir att köra en del hit och dit under kvällen.Och jag kommer inte att hinna vila något innan jag ska arbeta.Men det gick bra förra gången.Får sova lite extra dagen efter istället.


Lite öm i armen är jag efter vaccinationen men inte mer.En del har ju fått så ont att Alvedon krävts.Och än inga fler biverkningar för min del i alla fall.


Som ni ser så har jag ny bakgrund här på bloggen.Är väl vinter nu så jag tänkte det skulle vara trevligt med en vinterbakgrund ett tag. Får se om det kan bli en julbakgrund till första advent.Allt hänger ju på min tid :)


Umeå Kommun ska bli en tobaksfri arbetsplats är det tänkt. I september 2010 ska det börja gälla. Då ska man inte få varken röka eller snusa på arbetstid är det meningen.Och jag förstår hela tanken bakom det hela.Men jag är lite tveksam till detta beslut i alla fall.Jag behöver ju bara gå till mig själv.När någon annan gnatat på att rökning inte är bra och att jag skulle sluta blev jag bara anti.Men när jag själv fattat beslutet var det en annan sak.Jag kan inte skryta med att vara helt rökfri, jag kan ta ett bloss när vi dricker vin någon kväll tillsammans med goda vänner men för övrigt klarar jag mig utmärkt.

Jag hoppas nu verkligen att Umeå Kommun tänker till och verkligen går ut och erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälp med medicin till de som vill sluta.För annars kommer detta att gå dåligt.På samma gång går man också ut med att ingen kommer att agera "tobakspolis" på arbetsplatserna.Då kan man ju också fundera över varför man då tar detta stor beslut ? Man behöver ju inte följa bestämmelser isåfall, eller hur ?

Att fortsätta att dessutom argumentera över att rökarna tar fler och gigantiska extra raster gör mig smått irriterad eftersom jag varit rökare själv.Detta argument faller å det gruvligaste ! Under alla mina år som rökare har jag uträttat minst lika mycket som mina icke rökande kollegor. Som rökare smiter man inte från något arbete utan man arbetar klart innan man går och röker och oftast handlar det om högst fem minuter per gång och allt som oftast sitter dessa ickerökare och gör ingenting under denna tid, så det så !

Största problemet idag på arbetsplatserna är användandet av mobiltelefoner i tid och otid anser jag i alla fall.Man kan se personal sittande och prata i sina mobiltelefoner medan man matar en boende på samma gång.Det anser jag är betydligt mera oetiskt än att sno till sig fem minuter extra för att röka ! För vem vill bli matad medan den som matar pratar i telefonen och planerar kvällens sysselsättning med en kompis ? Man kan trycka bort  ett samtal medan man arbetar och ringa upp när man är klar med jobbet. Själv har jag min mobil med mig, det erkänner jag men jag skulle aldrig sitta och prata samtidigt som jag matar eller på annat sätt hjälper en boende. Ringer det trycker jag bort eller svarar och säger kort att jag ringer upp när jag är ledig.Numera arbetar jag ju natt så detta problem är ju inget problem för mig för tillfället men jag vet att det är ett stort problem på dagtid.Har varit med om detta flera gånger under de senaste åren. Och tyvärr, inget ont alls om ung personal men det är där problemen med mobiltelefonerna är störst.

Men sedan ett stort problem med rökningen är alla som står vid dörrarna och röker.Det är det värsta jag vet som ickerökare.Man öppnar dörren och kliver rakt in i ett gigantiskt moln av rök som också slinker in genom dörren när man öppnar den.Man kan väl som rökare tänka i alla fall och gå ett par meter från dörrar ?


Nåväl, blev ett långt inlägg.Blir lätt det då man eldar upp sig under tiden man skriver.
    

Av Corina - 10 november 2009 17:52

Dagen startade med lätt städning och tvätt. Dammsugaren fick gå en stund. Sedan tog jag och gubben mig en tur ner till staden Umeå. Först hämtade vi gubbens glasögon som varit på lagning, igen. Andra gången en skalm bara ramlar lös på bågen.

Så var jag tvungen att ge mig.Jag hade ju inte tänkt vaccinera mig. Men efter allt tjat från kollegor och övrig omgivning så gav jag med mig.Så nu är jag vaccinerad.Possitivt är ju att vi som inte tillhör riskgrupp bara behöver en spruta.

Så var vi och inhandlade diverse smått och gott på Clas Olsson. Fler förvaringsboxar till mina pärlor bland annat och ett lysrör.Så var jag och införskaffade små plastpåsar för att ha att lägga örhängena i.Känns trist att bara stoppa dom lösa i påsen när man postar.

Så kl 13 var vi och hade samtal med dotterns lärare, utvecklingssamtal heter det väl numera.Gick bra.Hon har inga större problem att hänga med i skolan.


Fick inte den beställning med silverkrokarna idag men dom är säkert här imorgon eftersom det är meddelat att det är skickat från företaget.


Nu är det kväll i alla fall och dags att koppla av lite.Barnen har gjort sina läxor också, utan protest för en gångs skull dessutom.


    

Av Corina - 9 november 2009 18:59

Fått hem nytt material idag och har varit tvungen att testa lite :) Så det finns nytt på mina smycken att titta på. I morgon får jag hem öronkrokar i silver.  Har inte tagit hem gigantiskt många första gången eftersom dessa är lite dyrare i inköp. Detta medför också att jag har höjt priset på örhängena om ni vill ha krokar i silver på era örhängen. Med silverkrokar kostar örhängena 85 kr.

Det jag lagt ut idag är lite juligare saker. Men om ni vill köpa något av de "gamla" örhängena men med silverkrok går det också bra (hoppas jag). Byter då ut de nickelfria mot silver innan leverans.


Välkomna !

Av Corina - 9 november 2009 01:26

Snart halv två. Tredje natten går rätt bra hitintills i alla fall. Första svängen på kvällen bjöd på lite variation. Ett blöjbyte, en läggning och näsblod. Ibland är det spännande,man vet aldrig vad man får möta när man går från avdelning till avdelning.

Om en halvtimme ca är det dags för andra vandringen. Jag hoppas på en lugn vandring, helt utan överaskningar denna gången.

Har fått tårta under natten också och kaffe vilket är nödvändigt för min vakenhet. Hoppas på lugn och ro. Då kanske jag hinner kika in här och förtälja hur resten av natten avlöpte.

Men jag kan inget lova :)

Fortsätt att sova ni som får.


Klockan har hunnit bli 05.15 och vaken är jag :) Inga telefonkallningar hittills under natten. Bara min vanliga runda efter kl 02 och sedan passningen på sjukhemsavdelningen kl 03.30


Till en bloggvän som också jobbar natten : Jag arbetar 65.5 % natt och vi har fast nattschema vilket jag trivs mycket bra med. Blir lättare att planera saker och ting då tycker jag. När man har yngre barn som jag har klävs en viss framförhållning för att få allt att fungera. Jag vill inte ha önskeschema på natten. Hade det på dagen och det var jobbigt att få det att fungera när antalet arbetare ständigt blev mindre i antal och alla inte ställde upp som man ska för att det ska fungera.


Men som sagt för min del har det varit en lugn natt. Snart börjar väl en del på att ska vakna här på min hemavdelning. Så det blir säkert snart dags att röra på sig och arbeta.

Och snart är ju natten slut och jag får åka hem och sova.Måndag är det ju så det blir lugnt hemma då barnen åkt till skolan. Brukar få sova bättre då när det inte är en massa spring av barn i huset.


Ses senare när jag vaknat.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se