Corinas Blogg

Alla inlägg under oktober 2009

Av Corina - 4 oktober 2009 14:13

Första inlägget i min nya kategori : Mina smycken.


Tänkte att det skulle bli lättare att hitta smyckena om jag fixade till en egen kategori.


Örhänget på första bilden sitter i mina öron just denna dag. Av den anledningen är det enbart fotat ett örhänge. Jag gör alltid två örhängen.

Mina favoriter blir nog änglarna jag knåpade ihop med lite udda material som jag hade liggande. Nu letar jag material för att få till fler änglar, kanske annorlunda en de jag gjorde idag. Får se vad jag hittar som kan passa. Kanske någon besökare kan tipsa om något ställe med bra sortiment, och inte så vansinnigt dyrt ? Ett plus om man kan beställa via nätet är det ju också eftersom här i stan finns en affär och den säljer åt Panduro.


                                                       

  

Av Corina - 4 oktober 2009 12:01

Japp så var det söndag igen. Ute är det verkligen ruggväder. Regnar och blåser och runt 4 grader varmt. Man längtar inte ut faktiskt.

Har varit i tvättstugan på förmiddagen idag. Plockat ihop det som torkat och tvättat lite till. Gardiner och dukar idag.

Efter det har jag suttit och gjort lite örhängen igen. Är så vansinnigt kul att pyssla och se hur det blir. Har gjort massor och det är roligt att prova dom också. Just nu har jag massor av ombyten.

Dotterns hål verkar läka bara fint. Ingen infektion än i alla fall. Tycker det skulle ha infekterat redan i så fall. Tvättar med spritsuddar två ggr per dag och det verkar fungera. Använder samma suddar som när man tar blodprov eller ger spruta.100 stycken kostade 30 kr på apoteket så det var då inte dyrt alls.


Wanilla har ätit lite dåligt ett tag, främst på morgonen. Detta har resulterat i att hon formligen kastat i sig maten på kvällen. Och det i sin tur gör att hon spyr upp det igen. Troligen beroende på att hon har för brottom och då tuggar hon helt enkelt inte som hon ska. Så nu har jag införskaffat en burk VOV som jag gjort portioner av och lagt i frysen. Tar fram en påse vid behov och rör ut i torrfodret som aptitretare. Och se nu åt hon på morgonen också. Jag har stundvis måstat göra såhär tidigare också så det är inget nytt. Wanilla är bara sån ibland.                


  

Av Corina - 3 oktober 2009 12:09

Jodå det är en bra dag ur min synvinkel. Äntligen har jag fått igen tvättmaskinen ! Tvättar för fullt och vet ni.....det är faktiskt vansinnigt roligt Flört. Jag har snart tvättat allt och det vill inte säga lite. Ont om torkplats blir det så jag får köra en del i tummlaren. Men det gör ju inget, det blir ju tvättat i alla fall.

*****X*****

Och så återkommer jag till denna eviga åldringsvård igen.......som numera ständigt befinner sig i någon form av förändring. Egentligen är det inte riktigt klokt om man ska vara ärlig. Jo jag vet att vi har ekonomisk kris för tillfället. Kan ju inte undgå en enda person i vårt land. Dagligen är det ju nya besparingar och nya neddragningar.


Som vanligt ska äldreboendet där jag arbetar bidra till att minska kostnaderna. Boendet går minus varje månad. Och det förvånar mig inte heller. Det finns både godtagbara och icke godtagbara orsaker till detta anser jag och fler med mig. Kranskommunplatserna som vi haft har försvunnit och det betyder ju självklart att där saknas en ganska stor inkomst. Kranskommunerna har betalat bra för sina platser. Numera ska kommunerna klara sina egna dementa oavsett komplikationer vad jag förstår. Måste säga att jag väntar på bakslaget............

Men sedan måste jag bara få ifrågasätta personalhanteringen vissa perioder och det i hela huset. Vissa gånger är det satt in vakarie fast det inte behövs. Och detta har hänt många gånger nu tycker jag, även nattetid. Och om man då vet hur ekonomin  ligger kan man ju undra hur detta påverkar slutänden ? Visst måste det väl bidra till ännu mera minus i kassan???????? Rätta mig om jag har fel, för visst är det personalen som är det största utgiften i ett företag ? 

Nu har man också räknat ut att om man gör om två komplikationsboenden till vanligt demensboende så blir det en besparing också. Och visst där är jag med, det sparar en massa pengar. Men.....då är vi åter i det etiska med att vårda äldre med demens oavsett komplikation eller inte. Komplikationerna finns på de flesta avdelningar just nu och dessa måste flyttas från de två avdelningarna som ska bli vanligt demensboende till de avdelningar som  ska behålla komplikationerna. Och de som inte har komplikationer på avsedd avdelning måste ju då flyttas till demensavdelningen. Så det blir en favorit i repris......en rockad med de boende igen. Och det är den delen som blir så vansinnigt olycklig. Man bollar med de boende som om det vore sängkläder som ska vädras tycker jag.

Och så ska hela huset spara pengar, bli mindre personal och vad gör dom då ? Jo då anställer man en chef till????????? Men nu får man väl ändå ge sig i alla fall. Vad kostar inte det ?


Nu ska vi personal också få tala om med vad och hur man vill arbeta också. Om man vill gå dag eller natt och om man vill arbeta med komplikationer eller inte. Så det blir antagligen en rockad bland personalen igen också. Och det är ganska besvärligt att rumstrera om där också eftersom man faktiskt måste jobba ihop sig innan det fungerar som det ska. Jisses, kan bli spännande detta. Lagom innan julen också. Oj vad jag längtar !

Nattresursen ska tydligen plockas bort också. Och där tror jag dom biter sig i svansen faktiskt för nattresursen är verkligen en person som behövs även om man är två på avdelningarna ( man ställer upp dörren mellan avdelningarna under natten vilket betyder 2 personal på 24 boenden). Endast två avdelningar kan inte göra så eftersom dom är byggda ovanpå varandra. Och man menar då tydligen att man ska kunna lämna en avdelning obevakad nattetid för att hjälpa varandra vid behov. Och detta vid behov kommer att bli flera gånger per natt, jag lovar !!!!!!!!

Att lämna en avdelning obemannad, hur kort tid det än handlar om, är det en säker vård ????? Jag vill påstå att detta inte är en säker vård alls, så det så !


Nåja, jag får säkert återkomma i detta ämne längre fram......när allt är påbörjat. Huvaligen vad man gruvar faktiskt.  

Av Corina - 1 oktober 2009 23:49

Arbetet är igång sedan kl 21 för min del. Har gått första rundan på alla avdelningar. Lugnt på alla sex avdelningarna. Ett litet orosmoment på en avdelning med en man som kräks och spyan liknar kaffesump vilket betyder att den innehåller blod. Med andra ord måste han blöda i magen. Inget vi kan göra något åt annat än kontakta nattsköterskan som i sin tur får ta ställning om jourläkare ska kontaktas. Får se hur det är med farbrorn när jag gör nästa runda runt två i natt.

Just nu känns det hyfsat. Har just fikat, saftsoppa och en smörgås. Snart dags för en mugg te och lite mera TV. Och så får vi hoppas på en fortsatt stillsam natt.


Hoppas ni sover gott ni som får göra det ! 


Natten går vidare. Klockan är nu 03.16 och jag har varit på min andra runda till alla avdelningar. Ingen mera kaffesumpskräkning i alla fall vilket känns bra. Vi är ju en extra personal även denna natt och det märks faktiskt. Man får lite mindre att göra, mindre spring.

De flesta sover. Här på min hemavdelning har vi dock en dam som sprungit större delen av natten. Kan liksom inte komma till ro och vill inte riktigt förstå att det faktiskt är natt.....trotts att hon verkligen är trött ! Vet inte hur många gånger vi hitintills har följt henne till sängen. Hon kommer att vara trött under dagen skulle jag tro och nu är det för sent med extra nattmedicin dessutom. Inte någon bra ide med nattmedicin efter denna tiden på natten. Och jag har slut på ideer om hur man ska få henne att kunna somna, har provat absolut allt jag kan komma på. Bara att inse fakta, tanten kommer att fortsätta springa.

Nix, dags att gå ner på sjukhemsavdelningen och assistera vid en del blöjbyten. Efter det tror jag det blir en kopp saftsoppa igen, varm för det känns lite hurvigt.


Fortsätt att sova ni som får.  

Av Corina - 1 oktober 2009 19:01

Så var det kväll igen. Ska iväg och arbeta om cirka en timme.


Natten som passerat var verkligen lugn. Absolut ingenting hände på hela natten utöver det vanliga. Dessutom var vi en extra peronal eftersom vår chef missat att jag jobbade. Hon trodde det saknades en personal så hon hade satt in vikarie båda dessa nätter. Så även denna natt kommer vi att vara en extra personal. Inte för att man klagar men som läget är just nu med ekonomin verkar det ju som ett mindre slöseri med resurser. Nu är det ju också så att har man låvat en arbete kan dom inte plocka bort den anställde heller utan dom får bita i det sura äpplet om man säger så.

Hann tvätta familjens underkläder på jobbet natten som var i alla fall. Idag är vår egen maskin på plats igen men jag har inte haft tid att tvätta idag. Hoppas hinna tvätta lite imorgon efter att jag sovit mina vanliga timmar. Har ju en hel del tvätt kan man ju lugnt säga.

Ikväll är maken på föräldramöte i Vindeln. Gäller innebandyn som sonen spelar i Vindeln. Båda barnen följer med eftersom jag ska iväg och arbeta snart och mötet startar kl 19.00. 


I övrigt har det varit en lugn dag. Arbetat med att få iordning tvättstugan igen. Men allt tar tid att få tillbaka på plats så det är inte riktigt klart ännu. Hoppas resterande hinns med under morgondagen för röran här hemma är obeskrivlig !

Pratade med min mamma en stund idag också. Nästa helg fyller hon 65 år. Vi har lovat baka bullar och dessa måste lämnas till henne också. Som vanligt är vårt schema späckat men någonstans måste jag hitta en lucka för hennes födelsedag. Så är det bara. Kanske blir jag tvungen att fira henne någon dag innan men det kanske inte gör så mycket trotts allt. Hon fyller på söndag och då ska maken jaga troligtvis så jag funderar på om vi ska fira henne på lördag eftermiddag. För på fredag har vi fest med jaktlaget och då torde väl lördag förmiddag gå åt till att vakna till liv Flört. Ibland är det bara så himla mycket !!!!!!!!!


Om jag hinner under natten gör jag ett besök här igen. Nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll och sov så gott allihopa.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards