Corinas Blogg

Alla inlägg under januari 2009

Av Corina - 21 januari 2009 08:53

Ja det är som vanligt full rulle. Har en del att göra innan jobbet kallar kl 16 denna dag.


Måste handla....allt är slut här hemma. Men dom får klara sig för jag handlar innan jag åker till jobbet så jag har varorna med mig ikväll när jag slutar.


Meningen var också att jag skulle besöka mamma. Men av det blir inget då hon ska på en undersökning idag. Får bli en annan dag, kanske hinner jag kvista förbi imorgon när jag slutar kl 17.

Detta gav mig ju lite längre frist innan jag måste ge mig av hemifrån faktiskt. Jag kanske till och med hinner vila på soffan en stund ? Vore ju inte helt fel!!!!!!!!!!!


Fortsätter min väntan på datorn. Man är som ett barn på julaftonen :)


Försöker också få igång webhotellet till hembygdsföreningen men det går trögt. Verkar vara organisationsnummret som spökar enligt one.com. Jag fortsätter kommunicera med one.com i ärendet. Börjar bli ont om tid dessutom.Hade ju i min enfald trott att detta skulle gå snabbt när jag lämnat alla uppgifter och skrivit under alla papper. Men säg något som är enkelt i vår värld ? I värsta fall får jag väl registrera allt i mitt namn för att komma igång innan alla inblandade slutar. Räkningen är betalt i alla fall, det är jag informerad om av kassören i hembygdsföreningen.


Blir i alla fall ingen vårdkonferens för mammas del. Vindelns kommun tyckte det var onödigt då dom känner henne sedan förr. Hon är nu beviljad hjälp två gånger per dag till att börja med. Ska bara meddelas när hon skrivs ut från sjukhuset. När det är aktuellt med hemgång är inte beslutat ännu. Vi får väl se. Nu får man bara hoppas att det denna gång ska fungera ! 


Men själv mår jag fint....tog en tablett igår kväll också och har sovit bara bra. Endast varit upp på toaletten en gång under natten och vilovärken är borta med medicinen. Får kanske inse att denna lilla tablett hjälper mig att sova i alla fall. Medicin är inte fel vid rätt tillfälle !


Önskar er alla en fortsatt bra dag ! Kram till er alla !

Av Corina - 20 januari 2009 15:52

Tänkte i min enfald att jag skulle utnyttja min domän för att starta en ny blogg men har gett upp detta efter att ha testat bloggen.Nix, den vill jag inte ha alls. Så jag blir kvar här på min vanliga blogg. Tycker denna blogg fungerar utmärkt för mina behov :)


Har bytt bakgrund till bloggen, vet inte om jag är riktigt nöjd men kör såhär ett tag i alla fall.


Min dator är på väg, fick mail från Net on net att datorn lämnat centrallagret redan idag med posten. Snabba ryck kan man väl säga. Nu är det bara att vänta på det förlösande SMS:et med andra ord ! Oj vad spännande !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Har fått mina pulsvärmare, snabba ryck även där ! Hur läckra som helst ! Tack min vän Cina för denna härliga vinst ! Nästa gång jag fotar sitter dom på och varje gång jag använder dom kommer jag att ge dig en varm tanke !


 

Av Corina - 20 januari 2009 09:35

Här har det kommit snö inatt. Så åter igen är det vinter och vitt.


Har just betalat dotterns dansundervisning : 945 kr för en termin. Svider men så länge hon tycker det är roligt att dansa betalar jag gladeligen !

Har också betalat lite saker jag köpt från oriflame, försöker ju få till utseendet lite emellanåt. Resultatet är väl tveksamt.....*S*


Så har jag beställt ny dator också. 5478 pengar kostade det mig. Om allt fungerar borde jag ha min dator på fredag. Om det var ett bra köp eller inte återstår ju att se. Gruvar lite för att komma igång med den. Har ju en massa som måste flyttas över från min bärbara.Är inte riktigt säker på om jag vet hur jag ska bära mig åt. Får konsultera min svåger, tror han kan göra det eller snarare hoppas jag att han kan göra det :) Längtar i alla fall efter ny dator. Den jag nu har gör mig snart galen ! Så om jag blir onåbar under en period beror det på att jag försöker komma igång med ny dator.


Pratat med mamma på morgonen också. Låter faktiskt ganska pigg igen. Det trista är väl att operationen dom gjorde i ryggen för ett år sedan inte har hållit. Än fungerar benet men hur länge är frågan och så har hon ont igen. Om det går att göra något vet dom inte ännu. Finns en risk för att hon blir beroende av rullstol i annat fall. Och det är ju aldrig roligt. Man kan bara hoppas att dom kan lösa detta även denna gång.

Blir nog också så att det blir hemtjänst för hennes del i framtiden. Hon vill ju inte vara helt ensam.....bara vetskapen om ett besök från hemtjänsten ger henne ju en trygghet.Men först ska det hållasen vårdplanering och när det blir vet jag inte i dagsläget.


Själv mår jag utmärkt ! Har haft en ovanligt bra natt.Sovit hela natten vilket inte är vanligt. Kanske beroende på den tablett jag tog igår kväll för att slippa vilovärken jag dras med.Så nu är det dags att ta tag i dagens vedermödor här hemma.....den sedvanliga tvätten :) Och så väntar jag med spänning på pulsvärmarna jag vann. Är så glad åt vinsten, brukar aldrig ha tur men denna gång hade jag det i alla fall :) Nu kan jag hålla mina tassar varma när jag ska fotografera....toppen !

Sedan under dagen ska jag ta en promenad....kanske kan det bli något vackert vinterfoto att visa upp.

Önskar er en fortsatt härlig dag ! Kram till er alla !  

Av Corina - 19 januari 2009 18:13

Så har man jobbat en helg igen.Arbetshelgen har varit lugn och behaglig i alla fall.


Hemresan för mammas del blev kortvarig. Redan igår åkte hon tillbaka igen och ligger åter på lungavdelningen. Nu ska det göras en ny vpårdplanering då mamma inte klarar av ensamheten helt enkelt. Och äntligen erkänner hon detta själv också. Så nu får vi se vad det blir av detta.


Själv har jag nu officiellt tackat ja till att prova arbeta natt nu. Så från den 9 Mars går jag över och jobbar 65 % natt. Ska bli spännande. När jag funderat över detta har jag enbart hittat fördelar för min del och för min familj plus att min chef också peppar och tycker det är bra att jag provar lite nytt. Min familj är också possitiv till denna förändring vilket också är viktigt.


För övrigt har det inte varit något speciellt denna dag.  Snöat har det gjort men ytterst lite och några ynka minusgrader har vi. Så har jag beslutat att skaffa ny dator också.Har hittat en som verkar ok på net on net. Blir nog så att jag beställer den, kanske redan imorgon faktiskt. Min bärbara verkar ha gjort sitt just nu faktiskt.Har dessutom tappat ljudet nu också och det retar mig å det gruvligaste plus att tangenterna beter sig aningen udda emellanåt.


Nu är det snart dags att gå ut med Wanilla. Hon börjar trampa lite oroligt ute i hallen, torde nog vara dags att kissa efter middagen. Önskar er alla en fortsatt bra kväll ! Ska försöka hinna titta till er under morgondagen,kram !

Av Corina - 16 januari 2009 08:43

Som vanligt räcker tiden och orken inte till allt. Igår kväll blev det en god bok i soffhörnet för min del tills det var dags att försöka sova lite.


Nu är mamma hemma i sin lägenhet igen och jag hoppas natten fungerat som den ska för henne. Vill inte ringa för tidigt och höra, allt tar ju tid för henne.Att komma igång på morgonen tar nästan hela förmiddagen i anspråk. Jag diskade undan en massa igår innan jag lämnade henne. Maken bar in ved för ett bra tag till henne (hon har kamin i lägenheten). Jag bäddade nytt i sängen och tog med mig hennes tvätt hem till mig. Tvättade den under kvällen igår och den är torr och vikt idag :) Planerar att åka till henne på tisdag nästa vecka.


Tittade mig i spegeln.....skulle behöva färga håret...och en klippning skulle inte skada. Men det får vänta ett tag. Färgningen må så vara, den kan maken fixa men klippningen. Mamma orkar inte just nu och till frissan har jag inte råd att gå i dagsläget. Så jag får härda ut ett tag till....det fixar sig så småningom.Kanske spara ut till lite längre hår ett tag....funderar :)


Blir två tuffa månader för vår del rent ekonomiskt.Extra utgifter iform av tandläkare, dotterns dans och en dator som ska betalas ut (har haft lånedator via jobbet).Det dras i två omgångar nu, januari och februari. Men utan dator klarar jag mig ju inte heller :)  Datorn är ju mitt andninghål emellanåt liksom min kamera.Och man kan ju inte hoppas på något gigantiskt arv heller :) Nä det lär nog lösa sig som vanligt.Man kan ju konsten att leva billigt sedan länge *ler* Men det känns bra att klaga lite emellanåt *skratt*


Jobbar idag och resten av helgen också. Ska väl gå bra skulle jag tro bara kylan ger med sig. Idag var det minus 23 grader ute när jag steg upp.Inget läge för lngpromenad med kamera för min del ! Men kylan skulle ju släppa taget under helgen.Får se om dom har rätt .


Önskar er alla en härlig helg i alla fall. Kram till er alla ! 

Av Corina - 15 januari 2009 08:54

God Morgon på er ! Minus 17 grader när jag steg upp idag. Slapp morgonturen med Wanilla, maken tog den själv idag. Han är bra snäll min gubbe, eller hur ?


Idag ska mamma hem från sjukhuset är det meningen. Jag ska ombesörja den biten som vanligt. Måste ju se till att hon har mat hemma också när hon kommer hem. Så är det väl en del småplock hemma hos henne som måste göras också. Maken följer med han också.


Hade även ett givande samtal med min bror igår. Han har nog inte riktigt förstått läget för vår mamma eller snarare har han väl gjort som strutsen i detta ämne. Nu var han ju hem före jul och då väcktes väl en del funderingar skulle jag tro. Gjorde mitt bästa för att förklara läget och sjukdomen KOL. Är väl inte så lätt men samtidigt skickade jag en länk till en sida på nätet också där han kan läsa mera om sjukdomen. Hoppas han ska bry sig aningen mera i framtiden......för min del skulle det inte skada med lite avlösning emellanåt faktiskt.


Berättade även för mamma att jag ska prova jobba natt ett tag. Som vanligt sågar hon mina ideer men jag har blivit van vid det :) Jag är ju vuxen så jag fattar ju mina egna beslut trotts allt.


Om min tid räcker till återkommer jag till kvällen......önskar er alla en fortsatt bra dag. Kram ! 

Av Corina - 14 januari 2009 09:51

Fick denna av Sari.

Tack så hemskt mycket !


Reglerna för den som vill ge vidare en award till andra:

- De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

- Länka till den bloggen du fick den ifrån.

- Ge den vidare till så många andra bloggare du vill & länka till deras sidor.

- Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden

Jag ger den vidare till :   Marianne   Yvonne   Lillis

Av Corina - 13 januari 2009 20:56

Lite nyheter från lilla jag :)

Jobbat idag, 8-16. Möte på jobbet angående dessa neddragningar på avdelningen.Mötet gick bra tycker jag.Vi får ha kvar vårt önskeschema trotts allt och det kommer att ersättas lite på helgerna med timtidare.Vi får jobba 2½ helg på sex veckor vilket är en extra helgdag på sex veckor.Däremot får vi gå tre varje morgon helg som vardag och det blir ju ett evigt pusslande eftersom alla våra boenden kräver hjälp av två personal.Vi får se hur det går........

Nyheten är väl att jag ska prova jobba natt.Från och med vecka 11 kommer jag troligen att jobba enbart natt i åtminstone ett halvår.Får se hur jag klarar det,har ju aldrig jobbat natt tidigare.Ska bli spännande.......


Ikväll har jag varit på ett möte och övriga familjen har dansat ut julen på hembygdsgården.

Nu ska jag dricka lite te och se på tv innan jag knoppar.Kikar in hos er under morgondagen hade jag tänkt mig. 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se