Corinas Blogg

Alla inlägg under mars 2008

Av Corina - 7 mars 2008 21:59

Tagit bilder på Wanilla igen.En som hon normalt sover:) Och en bild på hennes omtalade tutte som enligt min mening har vuxit:) Har ingen erfarenhet av dräktiga tikar så omgivningen har fri tolkningsrätt....valpar eller inte valpar var frågan:)

Har lagt in en omröstning idag.Omröstningen ligger kvar tills det är gjort en rtg på henne och jag vet säkert om hon har valpar eller inte.

Hon är i allafall oerhört lat just nu.Klädde mig ikväll för att ta kvällens runda med henne.Kom ut och hon kissade cirka fyra meter från bron. Vi går ytterligare cirka 20 meter och hon gör sitt stora behov.Efter det kikar hon på mig och styr sin kosa bestämt hem igen:) Är hon bara lat eller är det på grund av eventuell dräktighet tro? Någon som vet ? 

Av Corina - 7 mars 2008 21:02

Med risk för töntstämpel upplyser jag om att jag älskar så ska det låta:) Vet att man ska se på lets dance men det klarar jag bara inte av:)

Så ikväll har jag åter igen suttit och tittat på Så ska det låta och njutit av musiken:) Imponeras av Ami Dimond, tycker hon är duktig (börjar jag bli gammal?). Hade det varit min dotter (vilket vor fullt möjligt) hade jag varit omåttligt stolt!


Gillar så ska det låta eftersom jag allt som oftast kan sjunga med i musiken och jag älskar att sjunga:) Men om jag själv får säga det så låter man väl som Egon Kärrman ( man sjunger hellre ......). Planerar att skaffa ordentligt ljud till vår tv utrustning så vi kan nyttja karaokefunktionen på vår dvd. Då ni då blir det liv i luckan:) Meddelar när vi har skaffat ordentliga grejer....då kan jag bjuda in alla mina bloggvänner på karaoke (jag har husrum*S*).  

Av Corina - 7 mars 2008 16:59

Så var det fredag igen då.

Blev inget besök som planerat hos mamma.Hon ringde och avstyrde detta då det härjar magsjuka på avdelningen.Inget jag vill ha en tredje gång:)Men hon verkar tillfreds i alla fall.Måste ner till henne imorgon dock med kläder och riktiga skor så hon kan träna ordentligt.Får väl lämna de i dörren till personalen ivärsta fall.

Dock har jag i alla fall fått tillfredsställande svar angående hennes tillstånd och framtid.Nu känns det bra för min del i alla fall.Bara att invänta att min mamma får åka hem igen:)


Vad har jag då gjort istället denna dag ? Egentligen ingenting.....suttit en del vid datorn,varit ute med Wanilla, pratat i telefon men maken två gånger,läst och kommer att fortsätta läsa strax eftersom boken snart är slut och jag vill veta hur det går:)Kvällen blir lugn och behaglig hoppas jag framför tv:n eller med en ny givande bok:)Passar på att njuta av ensamheten:)Och så blir det en runda till med Wanilla innan det är dags att avsluta dagen.

Av Corina - 6 mars 2008 22:15

Ovanligt sent för min del att blogga.Men jag har jobbat till kl 21 ikväll och blev lite sen att lämna jobbet.Ibland måste man ge sig tid till att prata lite extra med nattpersonalen.Hon som jobbar inatt har jag dessutom jobbat dag med tidigare under många år.

Kvällen har varit lugn på avdelningen i alla fall.Runt åttatiden var vi klara som vanligt.Blir en liten väntan när man ska vara kvar till kl 21,lite tråkigt också då man är ensam den timmen.

Ensam med Wanilla här hemma är jag dessutom.Familjen for till Sorsele idag sedan jag åkt till jobbet.Grannen har rastat henne ikväll,hon hade varit ute med henne i en och en halv timme.Så nog är vovven ordentligt rastad alltid. 


På jobbet pratas det bara om besparingar just nu.Det är så vansinnigt trist.Och det vi ska spara på är alltid personal.Vi blir nog av med en deltid till på avdelningen nu igen.Hur vi ska få ihop ett schema efter det vete katten.Blir nog att ta bort var tredje helg och arbeta två helger av fem istället och det kan bli delade turer på veckodagarna också(7-12 plus 16-21).Inget man ser fram emot alls,men vad har man att sätta emot?Vården är tydligare mindre kostsam i södra delen av vårt land och då måste vi också spara in och kosta mindre!Man undrar ju hur länge till man ska orka med detta arbete som är ganska tungt.Med mindre personal men inte mindre arbete.Vansinne ! Det är inte vård vi bedriver längre utan förvaring av våra äldre.Hos oss får vi prioritera säger chefen.På morgonen pratar vi ihop oss om vilka vi hinner ta upp denna dag och vilka som ska få ligga för att vi inte hinner sätta upp dom.Duscha fick dom tidigare gör två ggr per vecka.Detta har vi varit tvugna att dra ner till en gång i veckan eftersom vi hinner inte duscha varje boende två ggr per vecka!Det blir en snabb sängtvätt de övriga dagarna.Hur långt ska detta få gå egentligen innan någon reagerar på det?För på oss personal lyssnar i alla fall ingen längre:( 

Av Corina - 5 mars 2008 19:30

Har jobbat lång dag idag, 7-17.Känns i kroppen:)

Just nu håller jag på att bekanta mig med två nya grupper på nätet som jag gått med i.Fotografering handlar grupperna om ,får se om det är något för mig.Man måste ju prova i alla fall.

Mamma har idag fått flytta till geriatriken för rehabilitering ett par veckor.Inget hon gillar men en nödvändighet.Operationen har i alla fall lyckats och hon har så smått börjat gå redan idag.Så det går äntligen åt rätt håll.Ska besöka henne på fredag då jag lyckats få flexledigt fast vi är ont om folk på avdelningen.Tack vare bra kollegor som ställer upp och går kort den dagen kan jag besöka min mamma på nya avdelningen och kanske få några ord med personalen där.Vill ju veta lite runt hennes rehabilitering och planer för framtiden också.Troligen är det ju meningen att hon ska kunna gå hem till eget boende igen.Trotts allt är ju mamma bara 63 år.....

Jag får bjuda mina goa kollegor på tårta efter detta!


I morgon jobbar jag kväll och min man och mina barn åker på skidsemester till Sorsele-dom blir borta tills på söndag.Ser fram emot lite egen tid faktiskt.Två av dagarna är jag ju ledig i alla fall.Hoppas på skapligt väder,kanske kan jag komma mig ut och fotografera:) 

Av Corina - 4 mars 2008 17:44

Kunde inte låta bli att fota i detta läge.Vilken ställning att ligga och tugga på ben,eller vad tycker ni???

Av Corina - 4 mars 2008 15:27

Ännu en ledig dag.Underbart vinterväder idag med sol och klarblå himmel.

Varit ner och handlat idag då skåparna ekade mycket tomma.Nu får vi äta igen:)

Haft besök av Wanillas uppfödare idag.Ny behandling av rävskabben var det dags för.Fick klippt håret under och runt tassarna på Wanilla också och även klorna.Linnea är bra på det där och jag tycker det känns ganska bra att låte henne göra detta.Mätade Wanillas mage också,sist mätte hon 79-80 cm och nu fick vi det till 83-84 cm.Hon har alla tänkbara tecken på att ha valpar men man vill ju vara säker.Om 14 dagar ska hon ha ytterligare behandling för sin skabb och så ska hon röntgas då också.Då får vi säkert veta om hon har valpar.14 dagar till i spännd förväntan med andra ord!

Pratade också om ytterligare valp på foder från dom...vet inte när det kan bli aktuellt men det spelar ju ingen roll för vår del då det alltid finns någon hemma hos oss.Dom bestämmer ju valp i alla fall:)


Var ute en stund i det vackra vädret idag också tillsammans med barnen.Dom åkte i snöhögarna som är ganska höga här hos oss.Tog några kort.På min hemsida (fotografier3) har jag lagt dom och sätter även in några här på bloggen också. 

Av Corina - 3 mars 2008 15:38

Har löst problemet med middagen i alla fall.Barnen har kompisar här som ska äta med oss.Så det blir spagetti och köttfärssås idag.Enkelt och drygt:)


Ute snöar det fortfarande men bara lite nu.


I morgon får Wanilla sin andra behandling för skabben.Hon kliar sig betydligt mindre nu vilket känns bra.Vi ska också mäta henne för att se om hon blivit större.Så svårt att se på en så stor hund med bara ögat.Vetrinären som kollade skabben ansåg att hon helt klart var dräktig redan då och det är en mycket rutinerad vetrinär.Men jag ligger lågt...fast hoppas hoppas hoppas!


Fick just telefon från mamma.Hon har redan vaknat men är kvar på uppvakningen tills imorgon.Men hon har redan fått tillbaka kännseln i benet så operationen har tydligen fungerat.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards