Corinas Blogg

Alla inlägg under januari 2008

Av Corina - 14 januari 2008 10:37

Ny vecka att göra något av.Ledig idag men sedan jobbar jag resten av veckan.Fast mest korta dagar.

Måste fixa skidor till sonen idag tills imorgon och jag har värdens tur!En granne som är inne på samma forum som jag har skidor att sälja billigt som passar min gosse.Känner mig verkligen lycklig,nu behöver jag bara kosta på nya skidskor istället så utgiften minskade radikalt.Så vi kanske inte behöver suga på ramarna resten av denna månad i alla fall:)


Jobbet i helgen har gått som en dans!Fast det blir dåligt med bloggande då man jobbar helgen.Man orkar liksom inte.Dessutom har vi haft strömavbrott både lördag och söndag kväll här.Har kommit en massa snö och det är väl det som orsakat avbrotten antar jag.Snöar idag också.Det är sååååå vintrigt och fint hos oss nu igen!Prommisen på morgonen med Wanilla var bara så härlig med all denna fina vita snö!


Nu löper Wanilla ! Uppfödaren är underrättad så snart ska hon få vänslas med en gosig bernerkille hos uppfödaren.Och om det går som planerat kommer små Wanillor så småningom:)

Av Corina - 10 januari 2008 19:39

Ännu en dag har passerat.Har varit uppslukad av psp denna förmiddag och en del av eftermiddagen också.Har levererat en del alster till en nätvän denna dag.Är så vansinnigt roligt att någon ber mig göra något speciellt så jag tappar kollen på tid och rum:)

Har dock hunnit sanera vardagsrummet efter barnens lov och jag har hunnit tvätta tre maskiner.Den sista med handdukar torkar just nu i tummlaren.

Har varit ute och lekt med Wanilla också och tagit några kort på henne.Dom finns på hemsidan (fotografier 1).

Ute har vi fin snö som far illa nu när det är plusgrader ute igen.Sååååå trist med plusgrader i januari.Nu ska det ju vara vinter.......fast det gick bra att kasta snöbollar till Wanilla.Det gillar hon verkligen,kan hålla på hur länge som helst!

Än löper inte Wanilla.Har stenkoll på henne dagligen.Det borde vara dags snart tycker jag.Hon tycker nog att matte är lite konstig:)Kolla rumpan varenda dag....knäppmatte:)

Av Corina - 9 januari 2008 18:50

Så var en dag till ända igen.


Har varit ner och handlat idag.Först följde jag maken för att lämna waranprov.Det gick fort och smidigt.Efter det handlade vi lite.Sedan var jag och fotade mig för mitt nya körkort.Blev köpt en väska till min kamera på samma gång.Det har jag funderat på länge och nu blev det till slut av.Man måste ju vara rädd om en kamera som kostar 5000 krornor:)


Nu börjar det bli dags för barnen att lägga sig.Dom är trötta efter en skoldag det märker man.Humöret är inte det bästa när klockan närmar sig sju på kvällen.


Svågern som legat sjuk över jul och nyår är på bättringsvägen.Kom förbi hos oss idag på en kopp kaffe.Känns bra att han piggnar till igen.Vi var riktigt oroliga ett tag för honom.


Planerar att höra med socialtjänsten i kommunen om en förflyttning för min del.Har funderat på detta ända sedan vi flyttade hit till Långviken.Finns ett äldreboende i Tavelsjö där jag skulle vilja jobba.Skulle bli betydligt närmare för min del till jobbet.Skulle spara både tid och pengar för min del som läget är med dyrare bensin och allt dyrare omkostnader med att överhuvudtaget äga en bil.Jag ska i alla fall höra mig för om det finns möjligheter till en sådan flytt inom kommunens äldreboenden.

Av Corina - 8 januari 2008 21:25

För min del är ännu en dag till ända.Har jobbat 7 till 16 idag och det har gått verkligen bra.

Barnen har börjat skolan igen efter jullovet.Dom tyckte det var kul att träffa kompisarna igen såklart.Maken har varit borta kväll så jag har tampats med barnen själv ikväll.Det går bara bra,dom är hur duktiga som helst numera.

Nu har jag duschat och ska slappa en stund innan sängen väntar för min del.

Av Corina - 7 januari 2008 19:29

Tillbaka på jobbet igen efter en veckas frånvaro.Allt som vanligt.

Maken kom hem kl 22 från akuten med sin bror.Han har fått tillbaka sina mediciner igen eftersom blodtrycket var så högt.Idag har han varit på återbesök igen men jag vet inte hur det gick.Får höra när jag kommer hem från jobbet.Han mådde i alla fall något bättre imorse vilket känns bra.

Nu ska jag göra sista rycket här på jobbet innan jag ska gå hem kl 20 denna kväll.Egentligen är det mesta redan färdigt men en sista rundkoll kan aldrig skada.

Av Corina - 6 januari 2008 20:10

Japp de är det.Har varit ute massor idag i det kalla vintervädret.Wanilla har fått springa av sig och leka med en kompishund också.

Just nu har jag nyss nattat mina telningar.Väntar på att höra från maken som troligen sitter på akuten tillsammans med sin bror.Han dom skickade hem från infektion för ett par dagar sedan.Pga lågt blodtryck hade dom satt ut all medicin han stod på efter infarkten vilket nu gav resultat på ett tryck som passerat 200 ! Kan ju säga att han inte mådde speciellt bra.Pratade med sjukvårdsupplysningen och där tyckte dom det var läge att åka in på akuten,vilket jag också tyckte:) Nu är dom där sedan några timmar tillbaka och jag har inget hört än.Kan bli en lång natt om vi har otur. 

Av Corina - 6 januari 2008 10:35

Äntligen en riktig vinterdag!

Sexton minusgrader när vi gick ut.Härligt frisk med vinterknarr under skorna.Oj vad jag längtat efter en sådanhär dag denna vinter.Kallt,klart och snö!

Promenaden gick ut på isen idag på skoterspåren.Tog några bilder som jag såklart lagt ut på min hemsida (fotografier 1).


Dottern verkar klara sig från magsjukan.Ett under då vi alla övriga drabbades.Fast skönt för henne såklart.Snart är barnens lov till ända.En ledig dag kvar och det är imorgon.Och dottern har verkligen utnyttjat lovet till att vila upp sig.Hon har haft ordentliga sovmornar senaste tiden,sovit till halv nio nu flera dagar.


Håller koll på Wanilla men något löp ser jag inte till.Hon verkar ska dra på det ett tag till.Kanske anar hon vad som komma skall:)Vill kanske inte ha valpar*S*Kanske gillar hon inte sin utvalda partner :)

Av Corina - 5 januari 2008 12:58

Här börjar livet återvända.Magsjukan verkar ha släppt sitt grepp och dottern verkar klara sig denna vända (ta i trä).

Vi har varit ner och handlat idag så nu är skåpen fyllda igen.Barnen har fått sitt lördagsgodis och är nöjda.

Själv har jag fått tag på ett par överdagsbyxor med dragkedja längst hela benen vilket jag sökt utan framgång länge nu.Lyckan är fullständig:) Och dyra var dom inte heller,349 kr.


Den stora nyheten här just nu är att kungen vill bygga tre friggebodar uppe fjällen.Naturligtvis måste man då hitta någon ättling som blev av med mark och fiskerätt för ca hundra år sedan som klagar så tårarna sprutar!Man blir ganska less,varför älta det som hände för generationer sedan?Varför kan man inte se framåt istället?Hur skulle man själv överleva om man ständigt ältade gamla oförrätter hela tiden som många gör?


Wanilla löper inte än heller men pälsen kommer så sakteliga tillbaka igen.Börjar se ut som en berner igen nu och inte en nakenhund:)Så löpet borde komma igång snart.Tiden går fort.Wanilla är två år denna månad.Stora damen!Vart tog den lilla nallebjörnen vägen som vi hämtade? Jo,det har blivit en stoooor nallebjörn:) 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards