Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2007

Av Corina - 11 september 2007 20:57

6 åriga dotter har omvandlats till tjurskalle! Ingenting är riktigt bra just nu.Ska vi äta så är hon inte hungrig eller gillar inte maten.Ska hon klä på sig så är det fel på kläderna,även om hon har valt dom själv.Hon vill inte åka till förskoleklassen fast hon gillar det och hon vill inte hem när dagen är slut.Hon vill inte lägga sig hon vill inte borsta tänderna.....listan kan bli hur låååång som helst.Hon vill ingenting sammanfattar hela tillvaron just nu.


Jag har upplevt detta en gång tidigare.med min nu 9 årige son.Han var likadan.Man är så maktlös och man blir bara så less.Man försöker vara diplomat men man orkar liksom inte alla dagar.Och man får såååå dåligt samvete när man blir arg.Man blir arg fast man vet att man inte gör saken bättre.Åsså blir ju hon lessen när mamma ryter till och så är cirkusen igång.....Det är inte lätt att vara förälder!

Av Corina - 11 september 2007 18:32

har vi haft temadag hela dagen.Samarbetsövningar av varierande slag och en massa god mat.Bland annat smaskade vi smörgåstårta på eftermiddagen.

Om dagen gav något återstår att se,vi ska i alla fall lägga om en del rutiner på avdelningen. Och vi måste bli bättre på att lägga ett verksamhetsanpassat schema också.Får se om vi lyckas med den biten.Men vi är tvugna då vi måste spara.Och det som kostar är ju personalen idag.Jag antar att det är så överallt numera.Trist men sant:(


Men det var en trevlig dag i alla fall som gick ruggigt fort! Helt plötsligt var den bara slut:)

Av Corina - 9 september 2007 13:22

funderat över jobbet och hur det fungerar numera. Har kommit fram till att det hänt en hel del det senaste halvåret.Och det mesta har varit possitivt måste jag säga.

Tidigare hade vi en otäckt otrevlig stämning på avdelningen.Man gruvade sig för att gå till jobbet faktiskt.Det var ständiga påhopp och elakheter.Hade gång på gång personalmöten som inte gav ett dugg.Inget hjälpte.

Nu har det gått ett halvår och vips är avdelningen som ny! En del av den gamla personalen är utbytt(pensionerade).Yngre har till kommit (även några i "mogen" ålder).Och helt plötsligt är avdelningen hur lugn och harmonisk som helst.Stämningen är glad och possitiv även de dagar vi är lite personal och mycket jobb.Inga problem med att lägga scheman, allt flyter på och det är roligt att jobba igen.Visst blir man less ibland nu också men det går ganska fort över då man kan prata om det i gruppen.

Jag hade nästan glömt hur det var att jobba på en trevlig avdelning:)

Av Corina - 9 september 2007 11:37

är i full gång.Då ser man inte till maken på helgen.Han ger sig iväg i svinottan.Fast händer det inget brukar han vara tillbaka i hyfsad tid till middagen.


Tog en timmes promenad med Wanilla på morgonen.Med mig hade jag kameran såklart.På min hemsida har jag lagt ut morgonens bilder.


Just nu är det fullt hus.Sonen har en kompis här som ska stanna hela dagen.Dottern har också en kompis här och där blir det nog hela dagen också:) Hade tänkt städa men det lämnar jag till en annan dag.Men tvätten får jag nog ta tag i så småningom innan tvättstugan spricker:)

Av Corina - 6 september 2007 17:56

har man då arbetat sin vecka ännu en gång.Är nu ledig i fyra dagar.Fast på måndag ska jag göra lite jobb i alla fall.Ska handla innan avdelningens temadag som är på tisdag.Ska ordna med maten till den dagen nämligen och det kommer väl att ta halva måndagen skulle jag tro.Får dock lite komptid istället för att jag gör detta.


Annars så är det som vanligt på jobbet.Full rulle och raka rör.Det kryllar ju inte av personal på avdelningen:) Denna veckan har vi aldrig varit fler än fyra och eftermiddagarna har vi varit två varje dag.Så man vet att man finns till:)Och bättre lär det nog knappast bli i framtiden med stora sparbeting hängade över socialtjänsten. 

Av Corina - 4 september 2007 20:26

känner mig ganska frisk nu från förkylningen även om min hosta inte försvunnit helt.Får i alla fall sova större delen av natten ialla fall.


Maken har jagat älg två dagar nu.Dom fällde en älg idag.Nu jagar han till helgen nästa gång.


För övrigt håller de gamla rutinerna på att fungera äntligen.Tar tid att komma igen efter en ledig sommar för barnen.Numera ligger dom i sina sängar och snusar så sött kl 20 på kvällen.Och inga protester!

Fredag och lördag får dom vara uppe lite längre eftersom dom kan sova längre på morgonen...vilket dom sällan gör:)

Av Corina - 2 september 2007 10:38

så less på min förkylning.Är relativt pigg men hostan är kvar.Vid minsta ansträngning hostar jag så lungorna nästan flyger ut.Blir andfådd när jag promenerar.Blir så less på detta,hur länge ska de va såhär då? Imorgon måste jag till jobbet i alla fall hur andfådd och hostig jag än blir vid ansträngningar.

Tuggar nikotintuggummi för inte kan man röka med denna hosta heller! Hoppas kunna sluta helt denna gång för nog f*n är det rökningen som är boven.

Ska det var så j**la svårt att sluta egentligen? Bara att bryta ihop och komma igen med andra ord....mot det rökfria livet! 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se