Corinas Blogg

Alla inlägg under september 2007

Av Corina - 23 september 2007 14:35

har vi gjort något så spännande som att plocka upp potatisen.Gick ganska fort då vi var flera som hjälptes åt.

Vädret är helt sagolikt denna dag.Hösten visar sig från sin bästa sida måste jag säga.

Igår kväll var vi bjuda på en lite annorlunda matbjudning.Icke kräsmagade kan titta på foton på min hemsida:) Det som bjöds var kokt tunntarm, vom och njure från älg.Denna "delikatess" bjöds av ett sällskap från Tailand på besök hos släktingar här i Sverige.Jag kommer inte att bjuda på detta hemma hos mig säger jag då bara.Var nära på att spy när jag smakade denna "delikatess".Tur att det fanns öl att tvinga ner det hela med:) Bara att titta på själva tillredningen fick min mage att vända sig faktiskt och då är jag inte speciellt kräsen av mig.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Av Corina - 22 september 2007 09:13
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

från älgskogen kom just via mobilen.

Lagets ena dam har fällt en 14 taggare med ett välriktat skott.Lagets unghund fanns också med i ögonblicket så hundföraren var också glad. Mera mat i frysen till vintern betyder detta i alla fall.


Av Corina - 22 september 2007 07:11
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

morgon var det då.

Maken hade turbon på när jag blev väckt av sonen.Han hade sovit för länge idag.Älgskogen väntade.Jag själv blev lite full i skratt åt det hela.Tankarna drog sig till Hälge av någon underlig anledning.Serien har många poänger som stämmer med verkligheten i jaktens väg.Nu är maken iväg i alla fall och min dag tar sin början.

Har fått mitt kaffe,vilket är verkligen en viktig del av min morgon.Sedan ska jag försöka klä mig och ta en vandring med Wanilla och kameran som vanligt.Ute verkar det bli en fin dag.Så ska dottern dansa idag,mycket viktigt.Sonen ska till en kompis innan detta.

Eftermiddagen torde väl fyllas av vardagliga sysslor.Tvätt och städ står på listan idag.Och som vanligt måste jag lista ut någon form av middagsmat också.

Kvällen torde väl bli lugn antar jag.Brukar bli det när maken jagar.Han är nog ganska trött när han kommer hem.Blir kanske ett glas vitt,man vet aldrig.Lite umgänge med grannen också,det brukar det bli också. 

Av Corina - 21 september 2007 20:17

fredag igen.Ledig helg,hurra!!!!!!

Idag har jag varit på enorm långis med Wanilla och fotat en massa som vanligt.Min hemsida uppdateras nästan dagligen numera med diverse foton.Har också handlat för helgen idag.Fick göra det på egen hand då gubben styckade älg idag.Inhandlade ett par nya jeans till mig själv idag,första paret på år och dagar! Tänk det finns jeans till flodhästar också:)

Varit och pratat bort lite tid med grannen ikväll och fått mig en cider.Smakade bra och funderar på att låta en till slinka ner under kvällen i lugn och ro.Ska först se till att barnen kommer sig isäng.

Imorgon ska dottern dansa igen.Sonen ska vara hos en kompis under tiden för han vägrar följa med:) Det var bara såååå tråkigt!Av Corina - 19 september 2007 20:57

har passerat.Dagarna rusar fram speciellt mina lediga dagar.

Började dagen som vanligt med att få iväg barnen till skolan.Gick ovanligt smidigt idag.

Sedan hade jag ett fotouppdrag åt hembygdsföreningen.I föreningens regi har det restaurerats en gammal vägstump.Meningen som gång och cykelväg mellan två byar.Så jag tog maken och hunden med mig för att gå vägen och ta lite foton.En ypperlig dag då vädret var fantastiskt.Blev en härlig promenad och en del ganska fina bilder.Bilderna finns nu på Tavelsjös hemsida.

Sedan var det dags att fixa till mitt barr.Mamma är här för den sakens skull.Så nu är jag klippt,färgad och slingad igen.Jag fixade mammas hår också.

Och så var dagen ganska slut.Bara att hämta hem barnen och se till att fixa middag.Nu blev det mamma som fixade maten:) Sedan skulle sonen göra sin läxa medan jag körde in ett nytt spel på datorn åt sonen.

Barnen hann spela det nya spelet ett tag och leka med kompisar också en stund innan det var dags att sova för deras del. 

Har också fixat några foton åt grannen på deras hus också som banken skulle ha.Blev fina de fotona också:) Och grannen var mycket nöjd.


Och nu är dagen slut.Ska dricka et kopp te innan det är dags att sova för min del också.Arbetsdag imorgon igen,10 till 17 sedan är det helg för min del.Ledig tre hela dagar!Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Av Corina - 17 september 2007 10:03

och regnet formligen öser ner.

Skulle ha jobbat 10 till 17 idag men telefonen ringde före 8 på morgonen.Chefen ville att jag ska jobba 14 till 21 istället på grund av sjukdom på avdelningen.Får då också en inskolning på halsen,men det ska nog gå bra det också.

Helgen har varit aktiv.På lördag hade jag dottern som skulle dansa.En resa till Umeå och en halv dag borta där.

I går söndag var det skördemarknad mellan 12 och 16.Anlände dit före 11 eftersom jag tillhör arrangörerna hembygdsföreningen.Min uppgift var att fotografera den dagen.http://www.tavelsjo.se där hittar ni fotografierna från detta evenemang redan idag.

Maken har jagat hela helgen.Dom fällde en liten tjur på lördagen men inget under söndagen.Detta betyder mera kött i frysen till oss.Inte så tokigt:)Av Corina - 15 september 2007 13:31

var det visst igen.

Nu har jag varit med dottern på barndansen.Innan inhandlade vi nya danskläder.Hon hade vuxit ur de gamla.Inte för att dom behöver danskläder men dottern ville ha.Och jag är bara så att då får hon det:)

Nu ska jag lista ut vad vi ska äta idag också.Får göra en dykning ner i frysen och se vad jag kan hitta.

Fick sms från maken att dom skjutit på en oxe, hoppas dom fick den också.Men det är nog lugnt,sällan dom misslyckas faktiskt.Mer kött i frysen med andra ord.

Av Corina - 12 september 2007 13:43

Så var det dags igen:) Att verksamhetsanpassa schemat igen.Nya rutiner på avdelningen för vilken gång i ordningen vet jag inte.

Numera börjar vi dagen med att mata våra elva boenden på säng.Och det var en utomordentlig ide tycker jag.När alla ätit frukost började vi att hjälpa dom upp,dom som brukar sitta uppe.Jobbar på sjukhemsavdelning så alla sitter inte uppe varje dag.Arbetstakten blev lugn och behaglig och alla fick en sovmorgon som de flesta mår mycket bra av.Så den biten tycker jag verkar bra.

Nu ska schemat också ses över.Vi kommer att bli ensam på avdelningen efter kl 20 på kvällen numera.Detta för att man ska kunna börja jobba kl 7 efter kvällen.EU har ju beslutat om att vi ska ha 11 timmars dygnsvila och då kan man inte börja kl 7 om man slutar kl 21.

För min del blir det nog inga problem för då jag jobbar kväll är vi färdiga med sysslorna före kl 20.Men alla är inte det,vete katten vad dom gör men så är det:)

Nästa sexveckorsperiod börjar vi med detta och ska utvärdera efter sex veckor.Så då får vi väl se hur det fungerar.Jag är inte orolig men det finns de som är det på avdelningen.

Men för övrigt fungerar avdelningen hur bra som helst numera.Irritationspersonerna har slutat vid detta laget.Annat var det under vintern och våren som gick,då kan man säga att det var liv i luckan,har skrivit om detta tidigare i min blogg:)

Återkommer säkert senare med rapport om hur det gått.


För övrigt är allt ok här hos mig.Livet rullar på.Barnen sköter sig om man nu bortser från min sexåriga tös som trottsar så det stänker om det:) Men det går väl över får man hoppas.Idag plockar hela skolan lingon så det var ju tur att vädret var med dom.Inte kul med regn då man ska vara ute en hel dag:)

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se